Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:23 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Лидери "Фокус"
МнениеПубликувано на: Чет Яну 19, 2006 7:30 pm 
Аватар

Нека добавя и аз нещо за марковите лидери.
Вярно е,че тези на Рио са доста по-добри от предлаганите досега,но ... предлага от две години лидери на Харди.Аз съм фен на тази марка,но не това е основанието да харесвам всичко що е Харди.Просто познавам лидерите им от много години.Предлагаше ги само ... .Това,което ми харесва на мен е,че доста по-късно започват да се къдрят в дебелата си част.Обаче преди месец...Купих от Пловдив един лидер марка"Фокус"???За 3 лв.Вече имам десетина риболова с него,а си стои прав и все едно неизползван???Решил съм като посетя Филибето да си взема поне 10-на.Дано не са се кратили.
Успех на всички!
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2006 9:07 am 
Аватар

vesko написа:
Нека добавя и аз нещо за марковите лидери.
Вярно е,че тези на Рио са доста по-добри от предлаганите досега,но ... предлага от две години лидери на Харди.Аз съм фен на тази марка,но не това е основанието да харесвам всичко що е Харди.Просто познавам лидерите им от много години.Предлагаше ги само ... Това,което ми харесва на мен е,че доста по-късно започват да се къдрят в дебелата си част.Обаче преди месец...Купих от Пловдив един лидер марка"Фокус"???За 3 лв.Вече имам десетина риболова с него,а си стои прав и все едно неизползван???Решил съм като посетя Филибето да си взема поне 10-на.Дано не са се кратили.
Успех на всички!
Веско

Здравейте пичове мухари!!! Извинявам се, че прехвърлих цялото мнение на Веско, ама колегата Тодоров го няма да ме светне как да сложа само част от мнението!! Както и да е!! Обърнете внимание на частта за лидера "Фокус". Ей затова ви бях казал, че независимо с какво съм се оборудвал, винаги ще ви препоръчвам и евтини и непознати неща, стига да са читави!! А инак със "Садже" всеки знае :wink: !! Поздрави на Веско за споделената информация!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2006 2:19 pm 

Здрасти банда!
Понеже много късам лидерите, стигам до един момент когато имам само някъв конус и толкоз. Използвал съм лидери на Сентифик и на Фокус, на Рон Томсън. Последните са по 2 лв-пълно дърво. При това нямат никъв конус. За Фокуса бих споделил мнението на Веско, но дали всички фокусчета са такива-не знам. Сентифика е от най-тъкият вариант и освен прекалено дълъг конус в него нищо не намерих.
Така, че ще си купя на Фокус от който ще използвам само конуса, а ще вложа за типет. Има вече флурокарбони от Рио, не съм пробвал, но ще ги бива определено.
Наскоро купих за колега корда на П-лине 0.013. По вид и здравина е екстра, ще я видм тепърва.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Лидери "Фокус"
МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2006 4:47 pm 
Аватар

Здравейте юнаци!!!! Сутринта като прочетох мнението на Веско, нервите ме фанаа :wink: - нали си знаете, че бат ви Райко обича да ви запознава с разни тарикатлъци!!! И така, по едно време си спомних, че учих занаята с мухарка "Фокус", купена от ... и съвсем ми се избистри, че човека тогава ми каза че това е тяхна марка и са поръчали да я правят нейде в далнъй Восток :wink: !! Немедленно фанафме двайстицата и хоп -.... Ха за много години, ха туй, ха онуй, айде накрая едно лидерче "Фокус", което ви представям на следващите снимки:

Изображение

Такааа... Ако ви прави впечатление, малце са пообъркали типет и бът, но туй да му е кусура. В случая взех бът - 0.53 - типет - 0.18. Сега - на пипкане пущината стои твърдичко като влакно, определено не е като останалите лидери, които съм ползвал.

Изображение

Сега следва задния изглед, от който направо падате по гръб - то не е фалби, то не е чудо!!

Изображение

И накрая - лидера се продава за ... Те толкова от бат ви Райко засега. Как ще се държи "на живо" - времето ще покаже!!! Принципно ... има всички обявени размери. Поздрави и весела събота и неделя!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2006 5:36 pm 
Аватар

Бат Райко докладвай за напред,че ако са добри това си е доста добре за цената от 2.90 :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 24, 2006 12:16 pm 
Аватар

Това са лидерите,за които говоря.Само цвета на снимката е малко по-светъл от оригинала.
ВЕСКО

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 24, 2006 6:39 pm 
Аватар

От два сезона ползвам предимно влакна фокус за типети и за мен тожа са най добрите влакна от ниския клас. Защо не срещи левче получаваш доста здравина. Сравнявах ги с влакната на кортланд за типети. Какво да ви кажа кортланд се късат винаги при по рязко дръпване. Тези на фокус издържат и на доста резки подръпвания. Единствения недостатък е че всяка пролет се налага да ги подменям всичките защото стареят за около година и почват и те да се късат. Може би и за лидерите ще важи същото. Ще търся да пробвам и аз. Не обичам да купувам скъпи кондумативи щото после ме е яд (случая с кортланд).

Наслука.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 24, 2006 8:18 pm 
Аватар

А каде е въпросният магазин Бате Райко ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 25, 2006 12:24 pm 
Аватар

Здравейте бойци на тихия фронт :wink: !! По отношение на казаното от Маверик - точно за [b]безмислието /b]от купуването на скъпи влакна за вързаните поводи веднъж ви бях писал - в крайна сметка не вадим китове, пък и като си сменяш типета по-честичко просто закачените риби не ти скъсат, поне според мен!! Пак според мен е много по важно влакната да са максимално безпаметни, отколкото "безумно" здрави!! Сега, Татко, магазина ... е в безистена на бившия магазин "Явор", ако си закачил от Татовото време, няма начин да не го знаеш. Иначе - в безистена срещу "безумно красивата" :cry: статуя на София, срещу ЦУМ, срещу "Булбанк" - не знам по друг начин как да ти го обясня :wink: Поздрави на всички и успешен ден!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: отново браво...
МнениеПубликувано на: Вто Фев 14, 2006 5:01 pm 
Аватар

Днес отново бях на риба-риба нямаше,водата беше само 3 градуса и на всичкото отгоре духаше...
Думата ми е за лидера"фокус"-направо не вярвам на очите си.Откакто го похвалих имам около 10-на зимни риболова и все още не се е накъдрил!? :roll:
А знаете студът как действа.Започвам да съжалявам,че все още не съм си взел повечко бройки,но в Хюстън не се среща тази стока,а не съм отскачал до Пловдив. :( Дано не свърши докато се наканя.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 15, 2006 9:46 am 
Аватар

Цитат:
"Днес отново бях на риба-риба нямаше,водата беше само 3 градуса и на всичкото отгоре духаше...
Думата ми е за лидера"фокус"-направо не вярвам на очите си.Откакто го похвалих имам около 10-на зимни риболова и все още не се е накъдрил!?
А знаете студът как действа.Започвам да съжалявам,че все още не съм си взел повечко бройки,но в Хюстън не се среща тази стока,а не съм отскачал до Пловдив. Дано не свърши докато се наканя.
Веско
"

ако искаш мога да ти купя още броики от тези лидери.само кажи къде ги има

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 15, 2006 6:36 pm 
Аватар

Купи ми 5 бр.Магазина до ... :wink:
Дебелини-каквито има/става дума за тънката част/.Ако има избор ми вземи 4Х и 5Х/3+2/.
Веско :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 20, 2006 7:05 pm 
Аватар

Здрасти,Веско,колеги от Хасково(ако има други такива),
Току-що си купих от прословутите поводи Fokus.И то от тука - от Хасково.Съвсем случайно ги видях.Останали са само два.Незнам човека дали ги зарежда редовно или някой му ги е поръчал.Ако искаш мога да ти взема,а пък ще се разберем как да ти ги дам,ако не си си взел вече.
Поздрави !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 07, 2006 1:40 pm 

Малко е стара темата,но за да не се повтаря ще пиша пак.Днес си взех от лидерите на Focus.Не мога да разбера дали са с повод или аз трябва да си вържа мухата с повода към лидера(ха,одеве си взех и някакви бръмбаретки от Алем).Обърквам се,защото на опаковката пише,че има типет.А типета нали е повода :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 07, 2006 7:47 pm 
Аватар

Значи цялото е повод.По-дебелата част се казва But(бът),а по-тънката е Tippet(типет).На опаковката на Focus-a ,обаче,обозначенията за типет и бът са разменени.
По принцип можеш да вързваш мухата направо така - на тънката част от повода.Като сменяш мухите,обаче,малко по малко целия повод се скъсява.Аз също напоследък ползвам повод Focus.И още като го вързах за шнура си го скъсих на подходяща дължина,направих си клупче накрая на повода и си вързвам подходяща корда отдолу.
Както си решиш така можеш да направиш.
Поздрави !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа