Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 2:09 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Яну 16, 2005 9:48 pm 

Здравеите на всички,правещи мухички !
Сигурно всеки от вас е чувал за така наречената " Belly Boot" , " Floate Tube" или просто - проходилка .
Хвалена , отричана, незаменима част от мухарското оборудване или дори забранена със закон (CH), тя присъства неизменно в екипировката на запалените мухари.
:wink:
Много интересно , но в България тя все още не е популярна.
Предполагам,че много от вас имат мнение или наблюдение по този въпрос :lol:
Ще се радвам ако го споделите ! 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 11, 2005 11:37 am 

Никои ли не е ловил с проходилка ?
Има случаи когато с нея успеваемоста е троина,a и места кадето това е единствен начин за достигане на рибата :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 11, 2005 11:48 am 
Аватар

Какво представлява тая проходилка? :oops: :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 11, 2005 2:04 pm 
Аватар

Срещал съм няколко човека които са ми говорили за проходилка и положителния ефект който се получава на затворен водоем. Аз лично вярвам че е много полезен уред и смятам в скоро време да си направя нещо такова (лошо, че не останаха язовири дето държат кефал).

Убеждението ми идва и от разкази как нагазил в плиткото хвърляйки към брега, риболова е много по успешен отколкото ако подаваш от към брега. Аз лично съм го правил в един от заливите на Огняново с едни каракуди на плувка.

С риск да изместя темата ще попитам: А не може ли за целта да се ползва малка надуваема лодка и краката ти да не киснат във водата и да плащаш луди пари за неупрен и плавници. Има едни руски лодки Сом, Щука ... Дето като им превърнеш цената от рубли в лева се получават на около 110 лв. Самите лодки са от лек и сигурен материал. Тук ще вмъкна и питане знае ли някои къде в България може да се купи руска лодка. Очаквам отговори в нова тема.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 11, 2005 4:17 pm 
Аватар

От извесно време дават едни репортажи по "френския " канал аз му викам " гоше и пеше" :lol: Та там ловяха щуки,бяла,пъстърва ... :roll: хубавото е че се поднася перфектно стръвта "муха, итн" около шавари и трастики и разбира се е удобно за водене на примамката ...доколкото видях :oops: Иначе незнам къбе ще е подходящо за риболов тук!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 11, 2005 6:08 pm 
Аватар

Смятам,че едва ли може някой да е против проходилка,като елемент от оборудването на мухаря на затворен водоем.Чрез нея ще стигнеш до такива места,които може човек само да сънува.А хубавото е,че като хвърляш от вътре навън във водоема,рибата не се плаши така лесно,просто не очаква опасност откъм водата.Аз нямам проходилка,пък и лодка,защото по ми харесва да си ходя пеш,да се провирам през храсталаците,за да стигна до хубавите места.А и като инвестиция ми се струва малко неоправдано,макар че Симс едва ли има предвид тази страна на въпроса си.Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: имам
МнениеПубликувано на: Вто Фев 14, 2006 2:13 pm 

В Събота имах рожден ден и моята прекрасна жена ми подари проходилка. Българска е и е изработена много качествено. Когато размръзне ще я ползвам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 14, 2006 3:07 pm 
Аватар

Здрасти пичове!!! Значи не мога да плувам и изпитвам панически страх от водата, макар, че баща ми е Мичуринец / Царевец :lol: /, и откакто се помня все съм покрай вода !!! Независимо от това гласувам с всичките си крайници :lol: за проходилката!!! Ефакта е убийствен!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 14, 2006 3:18 pm 
Аватар

Допълвам изложенето, щото шефа ме спеши преди малко :lol: . Единствения проблем е с престоя във водата - ако влезете в Искъра, майка ви жална след 30 минути цапкане. Автоматично проходилката води до неопренов костюм - обаче знаете за какви цифри става въпрос, а пък и както ме попита тия дни един колега - брато, ти не знаеш ли как се топлят водолазите?? Като пи...ят в неопрена!!! Та такива ми ви работи с проходилката!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: jhkhhkh
МнениеПубликувано на: Вто Фев 14, 2006 4:23 pm 
Аватар

Здравейте.Аз също съм за проходилката.На язовирчето където често ходя за кефал ,ще ми бъде от огромна полза.Неопрени китайски има и по сто лв,самата проходилка май е някъде около 150 лв.Само не знам къде се продават,ако някой знае да пише.Неудобството на лодката е че се управлява с греблата и представете си картинката: ти мааш с шнура,лодката се върти,кое да държиш първо гребла или шнур,който от своя страна се заплита около греблата.Един път съм се пробвал от лодка и повярвайте кошмар е.Още повече че гърба ти се схваща за половин час.Та аз съм"ЗА" проходилката.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 15, 2006 9:44 am 
Аватар

аз съм "за" проходилката.с нея се достигат до много хубави места,които безпроходилката е невъзможно.

е малко е по-скъпо като цялостно оборудване, но КЕФ ЦЕНА НЯМА

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 15, 2006 6:45 pm 
Аватар

Нека ловим по трудния начин.Особено пъстърва.И най-вече по езерата.Там и без проходилки рибите са много малко.Виждал съм колеги по Пирин,които влизат с проходилка...
Жалко.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: имам
МнениеПубликувано на: Чет Фев 16, 2006 10:45 am 
Аватар

sis написа:
В Събота имах рожден ден и моята прекрасна жена ми подари проходилка. Българска е и е изработена много качествено. Когато размръзне ще я ползвам.

:shock: :shock: :shock: Колега, къде го това животно, българско и качествено! Сега ще кажеш сигурно и че е евтино!
Сега сериозно къде го да го видиме това нещо? От къде е купено и за колко пари? Ако може и снимчица да видиме ще е най добре. Аз до сега като като съм чувал за проходилки все за поръчки от кабелас е ставало на въпрос, а там са ени цени, доставки, чакане едно чудо! Ако българската е на добра цена и е качетвена-от това по хубаво няма!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 19, 2006 8:40 am 
Аватар

Sis, навън нещо се поразмръзна времето и се присетих за твоята проходилка. Дали вече си я топнал във вода и как е?
Въпросите на Т-то почнаха много силно и мен да ме вълнуват, а именно от къде и за колко пари я имаш. То верно, че ти е подарък и може да не знаеш, ама нека жена ти драсне два реда. Много ще ни е полезо на всички. И ще те споменаваме само с добро :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 19, 2006 9:39 am 
Аватар

Маверик,що си трайкаш бре:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ]