Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:51 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Съб Апр 22, 2006 1:20 pm 
Аватар

Здравейте колеги, днеска изтичках до Враждебня не за друго а да размахам мухарката :) идеята беше да пробвам новия си лидер 3М мастер серията и смазчицата на балцер :)
Лидерчето повися на един пирон с малко тежест отдолу да се поизпъне но резултата беше незадоволителен досега си ловях основно с плетени лидери а тоя ми е трети монофилен от който никак не съм доволен. Има странното свойство да е страшно паметлив :) в дебелата си част си седи леко накъдрен жалко иначе изглежда добре :cry:
Сега за смазчицата, оказа се че, не прави мазни петна, дълготрайна е и има много добър ефект върху сухата ми муха и лидера мисля че си заслужава цената :)
Моля обяснете ми защо никой не препоръчва плетени лидери с тях досега не съм имал никакъв проблем :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 22, 2006 4:47 pm 
Аватар

Здрасти.Плетените лидери утежняват линията и затова повечето колеги не ги предпочитат.Миналата година лових с плетен лидер на 6 клас шнур и си беше добре,нито лидера се къдреше, а и за тоя голям клас не пречи особено на кастинга.Тая година си купих Фокус монофилни лидери и както останалите колеги отзивите са ми отлични.Вече шести -седми риболов стоят изпънати и полагат перфектно.Със сигурност нямят нищо общо с Феър плей на Кортланд например.Другия вариант е да си ги връзваш сам и да ги сменяш на 3-4 риболова.Колкото до смазките аз ползвам на Харди ,а и на 3М които са в шишенце и са по-течни,и се разнасят перфектно по косъмчетата,а и не ги слепват-с две думи изключително доволен съм.По-скъпи са от другите ,но предвид ,че едно шишенце отива за две години много интензивен риболов ,си заслужава.Това е.Със здраве.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 28, 2006 3:33 pm 
Аватар

Виж какво бях писал за лидерите Фокус във същата страница малко по-надолу/мухарско оборудване/
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 30, 2006 7:19 pm 
Аватар

vesko мерси много прочел съм всичко за фокуса ама нямаше наоколо взех си лидера от най близкото магазаинче като си помислихче че все пак 3М про няма да е гаден :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа