Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:48 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Май 29, 2006 3:25 pm 
Аватар

Здравейте пичове муари!! Свърших понеделнишките задачки и сядам със - подчертавам - мъка на сърцето да ви разкажа каква я свършихме в неделния ден. Обажда ми се в петък съфорумеца Алекс и тъй като човека събота срещу неделя е нощна смяна, се разбираме в неделята в 13.30 часа да се чакаме на Окръжна болница. Ползвам случая да се извиня още веднъж на "Митака 6904", но просто ми е невъзможно и двата дни да съм на риба :( :( . Речено-сторено. Алекс е точен като часовник и с бодра крачка той, негов приятел,аз и сина се отправяме към ТЕЦ-о!!! Стигайки до моста на Абдовица най-сетне с радост установявам, че реката е "легнала" в нормалните си за сезона размери и водата гъмжи от дребни кефали!! Синът ни зарязва тутакси - той си е индивидуалист и винаги се цепи от колектива :lol: , а ние продължаваме към култовия канал. Пътьом виждаме от другата страна на реката мухар пременен като манИкен - очила, ботуши и всичките му мурафети :lol: . Протоколно го поздравявам - той също нас. После синът се заговорил с него и от дума на дума се оказало, че това бил Бат Стан!! Бат Стане, ако те бях разпознал, щях да преджапам реката, за да стисна ръката на един сериозен мухар!!!!!. Продължаваме с бодра стъпка и цъфваме на канала. Гледката е музика за окото и душата - вода бол, гадната помпа не работи!!! Бързо правиме една снимка с Алекс за поколенията:

Изображение

Човекът е ентусиазиран безкрайно и ми казва, че иска да дръпне само една рибка!!! Казвам му - ще хванеш бе човек, как няма да хванеш!! Бог ми е свидетел, че никога не съм бил по-сигурен за положителен резултат от това място. Но, както казват старите хора - човек предполага - господ разполага!! Почваме да подаваме в най-перспективните места - бре не ще и не ще!! Най-парадоксалното е, че и самата риба не се вижда, от време на време някой и друг клен, който веднага слиза на дълбокото!! Обиколихме целия канал, обясних на Алекс къде точно да търси хайваните, в интерес на истината човека стриктно и точно изпълняваше съветите ми, но не и не :( :( :

Изображение

Толкова не ме е било яд от много време - никога не ми дремело дали ще хвана риба или не, никога не съм лъгал за улови и размери, ама такъв мерак струеше от Алекс, че направо ми идваше да намеря отнякъде една риба и да му я закача на мухата :x :x :x . Както и да е. По едно време около 17.30 излезе направо отвратителен силен страничен вятър, който обезмисли всякакви по-нататъшни опити за мухарене. Разминаваме се със сина, който се появява от реката и казва, че е дръпнал три-четири кленчета. Забираме приятеля на Алекс, който стратегически отмаря на дебела сянка под една върба :lol: , и отпрашваме към реката. Там бат ви Райко дръпва едно клянче на гъсеничка:

Изображение

След него излиза още едно, което беше толкова голямо :wink: , че не можеше да бъде фиксирано от обектива на апарата. Давам веднага на Алекс такава муха, но при него няма слука и това е. Прибираме такъмите и ги изпращам до 604. Аз оставам да чакам сина, бре маа му стара, един час го няма... Изпускам 4-5 автобуса, става към 20.00 и започвам да се притеснявам - викам си кво стана с туй дяте. Усещам как започва да ми се вдига кръвното :x и отпрашвам обратно към реката. Минавам моста и го гледам как обира шнура от водата. Таман се изцепвам - Сине майчин колко време ще те чакам бре... и "портрета" така грамотно започва да размахва шнурето, че ми става драго на сърцето....Оказва се, че ме наблюдавал внимателно какво съм правел миналия път, та и той така...Бре и аз ако можех от гледане толкоз бързо да прихващам.... :lol::

Изображение

Изтрайвам го още малко и накрая се смрачава съвсем. Подкарвам го и към 21.30 се появяваме посърнали в къщи. Булката ме изглежда кръвнишки и заявява - ей...побърка и детето с тая риба.... За да има мир в къщи, не правя коментари на тази абсолютно погрешна констатация... :lol: . Та това е от мен пичове. Такъв карък отдавна не ме е спохождал, но...такъв е живота, все успехи не може да има, понякога има и провали!! Лека вечер и успешна седмица!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 29, 2006 4:28 pm 

Страшен ентусиазъм, момци. Немате умора!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Май 29, 2006 5:10 pm 

Благодаря ти за излета въпреки, че ти се отчете а аз бях капо, но съм доволен от това, че бях в компанията на такъв добър човек като тебе, Бате Райко просто съм трогнат от добротата, която излъчваш просто нямам думи другият път ще ги одереме живи кефалите хехе, много поздрави на сина ти.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Пон Май 29, 2006 6:22 pm 

В интерес на истината никога не бих предположил, че "портрета" е хванал мухарката само преди една седмица. Момчето си ловеше много прилично.
Баааси, ВЪПРЕКИ ЗАБРАНАТА призовавам всички колеги с мухарки от Дружба да ходят да ловят на реката с пускане на кленчетата обратно и пълен Но кил, но да гонят бракониерите. Нещо страшно е! В района между Враня и ТЕЦ-а засякох поне пет души с цапала. Прибираха всичко, не прощават на нито една рибка. На трима им направих забележка, ама все едно им говорех на китайски, казаха че с въдица не става, и затова ловят "с мрежлетата". Аз затова ходя да си ловя там през забраната, тъй като реката е оставена буквално на самотек. Така ще спасим повече рибки, отколкото ако ги оставим да си разиграват коня както им е кеф. Вероято не съм прав и аз, ама...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 29, 2006 6:39 pm 
Аватар

БАТЕ РАЙКО Е ГОЛЯМ!!!Не е истина, ама твойте разкази са НЕВЕРОЯТНИ!!!
След като почетох в форума, прелистих различните писания и опа, каде ми е най-близо, зад ТЕЦ-а, на прословутия КАНАЛ, канала на Бате Райко, е нема друг кат теб. Верно че не бях взел мухарката - абе немам още увереност, но пък срещнах Бат Стан.
Та мисълта ми е, к'во работиш, знаеш ли че някой фирми луди пари дават за такива разкази, сигурен съм че и в БГ ги има, замисли се, ем кеф, ем келепир.
Свалям ти шапка!!! Не спирай да ни радваш

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 30, 2006 6:58 am 
Аватар

Здравейте пичове!!! Ей, канала е на всички муари, особено на живущите в източните райони :lol: :lol:!! Радвам се, че ви допадат писанията ми, не искам да ви казвам колко бих искал да ги разнообразя и с други хубави места....ама и това ще стане!! Искам обаче да ви обърна внимание на нещо, което тревожи бедна ми душа напоследък :lol:. Прави ми впечатление, че все повече хора мухарят на великия канал. Той си е велик, защото поне аз не знам друго толкова изтормозено място, в което живота / рибите/ да се е вкопчил в такава яростна битка за оцеляване!! Това не означава обаче, че същият е лесно място, което ви гарантира улов!! Молбата ми е когато четете съботно-неделните репортажи и отидете на мястото и евентуално останете капо, да не споменавате с "добри думи" родата ми :lol: :lol: :lol: . Засега ми стига да радвам участниците в "Акулата" с писанията си!!! Ако сте обърнали внимание в общи линии пиша само в оборудването и маршрутите, а когато човек прави нещо, трябва да го прави като хората!!! Ползвам случая да призова и останалите регистрирани членове, стига да разполагат с време, да споделят излетите си. Както се казва - всеки носи в раницата маршалския жезъл и съм сигурен, че всеки може да разкаже увлекателно преживелиците си с мухарката!!!! Поздрави и лек ден!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 30, 2006 4:53 pm 
Аватар

Хе-хе ,бате Райко ,ще видим дали ще се кефиш така на синагат а,като почне да ги боде кленчетата на Тец-о в делничните дни ,а ти събота и неделя се капотираш безславно :lol: Мани друго ами ще ти секнат и репортажите,а това вече е лошо :cry: ,

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 01, 2006 1:05 pm 
Аватар

Бате Райко написа:
Цитат:
Ползвам случая да призова и останалите регистрирани членове, стига да разполагат с време, да споделят излетите си. Както се казва - всеки носи в раницата маршалския жезъл и съм сигурен, че всеки може да разкаже увлекателно преживелиците си с мухарката!!!!

Не мога да си представя хора, които черпят толкова много познания и актуална информация, как така нямат желание и чувство на дълг да върнат жеста споделяики своите излети (независимо от резултата им) :roll:
Че нали и те и ние сме се изградили като мухари благодарение на малкото мухарси форуми и сайта на Акулата :!:
Живи и здрави :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа