Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:48 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Lefty Kreh Fly Rod
МнениеПубликувано на: Сря Май 31, 2006 11:00 am 
Аватар

Здравейте колеги ровейки се из интернета попаднах на една мухарчица която ми допадна на визия и инфото което намерих за нея я изкарва като доста добра ето за това става въпрос Lefty Kreh TiCr X Fast Action Fly Rod въпроса ми е някой виждал ли е такава пръчка на живо и какво ви е мнението за нея
Мерси и поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 31, 2006 11:34 am 
Аватар

Даниеле здрасти!! Веднага споделям скромните си познания относно този модел на Ти Фи О / Темпъл форк оутфитърс /, излизащи под егидата / с подписа / на Лефти Крех. Така, това е топ изпълнението на ТФО, доколкото знам във форумите отзивите за пръчката са добри, действително е фаст акция. Единственият проблем е цената :( :( , но ако имаш възможност - взимай приятелю и не се чуди - както казва бате Иво :wink: - кеф цена няма!!! Доколкото знам от Д-р Мишо у нас има една бройка, но не мога да ти кажа какъв клас и дължина!!! Предполагам, че когато види темата, ще се включи!! Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 31, 2006 12:19 pm 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Пет Юни 22, 2007 7:17 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 31, 2006 2:29 pm 
Аватар

Абсолютно се солидаризирам с Д-р Мишо!!! В ценовия клас на ТиЦиАр Екс "кръгозора" може много да се разшири :lol: :lol: !!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 01, 2006 7:32 am 
Аватар

Колеги благодаря за мнението поразучих малко какво ще ми струва пръчката като дойде в БГ . нямам приятел който да си идва до тука от щатите значи там пръчлето идва 224 доларчета в германия е 260 еуро малко по памет писха цените но горе долу е така. оказа се че като платя мито и ддс тва нещо ми излиза по скъпо от сейдж флай серията а като взема и тубоса и май стана безмислено :(
Много тъпо за пореден път се оказва че българина е страшно богат човек щом в щатите е 224 долара а тука излиза над 500 лв. то какво следва ами много ни е висок стандарта бре :)
Може би най накрая ще взема един sage fly и това ще е. питах в алем и ми казаха че няма да внасят даимонд бак имате ли идея дали някой внася в бг ?
Мерси колеги и успехи :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 01, 2006 7:47 am 
Аватар

Даниеле здрасти пич!!! Значи това е мъката българска :cry: :cry: :cry: - има страхотни неща, но като калкулираш всички разходи става дявол на магаре!!! Също така дори и най-хай пръчките не са толкова скъпи, колкото ние сме цървули със смешно-трагичните си доходи. Сега по отношение на Даймъндбек - забрави, няма друг вносител, доколкото разбирам и Алемци се отказват. Що се отнася до Сейдж - ако не държиш специално на някаква марка, не виждам причина да не си вземеш от Алемци!! Марката е легендарна и заслужава всяка стотинка от цената си. Дали ще избереш най-ниската серия Лаунч или по-горната Флай, според мен няма особено значение, тъй като и двете серии, доколкото знам са изпълнение от базовия карбон на Сейдж - карбон 2, който е ИМ 6. Между другото четох много интересно статистическо изследване според което Сейдж са на първо място в Щатите според анкетираните по качество, сервизно обслужване и брой продажби на пръчки, независимо, че Гари Лумис произвежда най-маняшкия карбон!! Ето това е силата на бранда!!! Пак между другото - ако не знаете Сейдж е собственост на Форд мотор къмпани. Та това е приятелю - ако специално държиш на нещо друго - търси начини отвън, ако просто искаш класна мухарка - грабвай Сейдж и няма какво да му мислиш!!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 01, 2006 10:34 pm 
Аватар

Bate Rajko,ако можеш пусни накакъв линк за тази статистика,която си я чел,за да я прегледаме и ние.Със сигурност е интересна.Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 02, 2006 6:28 am 
Аватар

Здравейте пичове!!! Веднага се разрових и открих къде съм чел нещата / допуснал съм само една грешка, за което моля да ме извините/ :

www.profishop.lv/rus/bibliox/srx/virsha.htm

Смятам, че и долната публикация ще ви бъде интересна:

www.profishop.lv/rus/bibliox/srx/izperust.htm

Поздрави и лек ден!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 02, 2006 6:37 am 
Аватар

Колеги мерси за инфото беше адски полезно.
Бате Райко ЕВАЛА пълен си с информация много ти мерси :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 02, 2006 9:29 pm 
Аватар

Много благодаря на Bate Rajkо за инфото,което ни дава,той е като истинска база данни :lol: Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юни 03, 2006 12:44 am 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Пет Юни 22, 2007 7:17 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 06, 2006 7:44 pm 

Чичо Док:
Цитат:
Не е толкова "твърда" но въпреки четвъртия клас(на тази у нас) въдицата достатъчно мощно изхвърляше шнура.

Значи Док доколкото мога да схвана тези въдици са привдно "меки" поради своята дължина от 270 см при този клас. Ако същата бе 240, 4 клас-ще е друга опера. Последно видях една от въдиците на Бате Райко СТ. Кроа Ултара Ледгенда което е от топовата им серия 5-ти карбон. На 270 см пак #4 ти клас. Бланките ги дават ултра фаст, на пръв поглед и пипане не се разбира но си имат магия и мощ в тях. Подобно е и според мен с въдицата на Калин. За да получим представа ще е интересна въдица 270 см #3 клас какво точно ще представлява. :D
Да речем от серията на ХП има такова нещо. Вижте в диалоговото прозорче, че не мога да сложа линка:
http://www.sageflyfish.com/default.asp? ... neweight=0 :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 07, 2006 7:32 am 
Аватар

Здрасти пичове, пак сме в една от любимите ми дискусии :D :D . Напоследък започвам да променям разбирането си за карбона - в най-популярния смисъл разбира се. Мисълта ми е следната - принципно битува едно мнение / у нас /, че високомодулния карбон и по-точно вървящата задължително с него характеристика за фаст, ултра-фаст и т.н. акция, е синоним на корава, твърда пръчка или каквото друго определение от тоя сорт можете да си представите!! И когато някой постави въпроса за далечно хвърляне, автоматично му даваме акъл - взимай брато нещо високомодулно - КОРАВО / и скъпо / и си готов!!!Да ама не - например този Скот алфа серия 5 клас / САС/, който притежавам, действително може би е в състояние да изстреля и 10-ти клас шнур на два километра :wink: :wink: , ама е предпоследната стъпка в гамата на Скот / преди Вояджър серията / и почти съм сигурен, че е изработен от средномодулен карбон. В същото време Сейнт Кроато, от чиито бланки " по-високо нема грозде" :wink: , на поклащане съвсем не е "корава" пръчка...
Единственият път, когато съм съжалявал, че не разбирам френски :lol: :lol: , беше когато гледах едно филмче по "Чиш и пиш", където някакъв родбилдър правеше пръчка на Саша Талар / един от водещите на рибарските им предавания /. По едно време човека започна рязко да удря в пръста си сглобените бланки и единственото, което разбрах бе, че обясняваше нещо за "хауте графите" и т.н. и явно свързваше обяснението си с амплитудата на затихване на трептенията на бланките, ама като си немам французойка в къщи..... :D. Между другото, за да се уверите в правотата на посочения пример от мен за Скота и Сейнт Кроато вижте в тоя линк, дето ви го бях посочил за тая много, ама много вярна Комън Сент Систем - просто в една от таблиците е проведено измерване точно на фабричен САС 5 клас, 9 фута, две части и къстъм Сейнт Кроа Елит, 4 клас, 4 части , 9 фута. Цифрите ясно говорят за "способностите" на двете тояжки.
Съгласен съм с Иван, че дължината и ниския клас са в напълно логично "противоречие". Не може да се очаква от нисък клас - голяма дължина някакви чудеса!! Поздрави!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 07, 2006 9:54 am 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Пет Юни 22, 2007 7:20 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 07, 2006 11:13 am 
Аватар

Док, прав си приятелю за рибките :( :( :( . И само посмей да не пишеш за пръчката :!: :!: :!: . Лек ден!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа