Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:47 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: С муха-каракуда?
МнениеПубликувано на: Нед Юни 18, 2006 11:18 pm 

Здравейте на всички.
Искам да попитам може ли да се хване каракуда (малка около 10-20 грама или шаранче пак толкова грамово) на муха.До нас има едно блато и там има такива риби.Дали може???
Благодаря предварително.
Поздрави на всички!!!

Иван

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 6:58 am 
Аватар

Не е невъзможно каркудка пипа ма нимфа но рядко а за шараните имаше някъде само че не мога да се сетя къде описание на мухи за целта имитиращи троха не мога да ти кажа подробности защото никога не съм ходил с мухарката за такъв вид риба но мисля че има колеги които са пробвали
Успех :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 6:59 am 
Аватар

Иване здрасти!!! Преди година, докато още даваха Рекс Хънт по Дискавърито, попаднах на една изключително интересна серия, в която човека дърпаше едни весели шарани по 3-4 кила на мухарка, с муха, която образно казано си беше парче бял дунапрен / имитираше хляб/. По - интересното беше, че рибата незабавно се убиваше, което никога не се е толерирало в предаването!! Поразрових се малко и установих, че шарана е "стъпил" последно в Австралия, и то малко инкогнито. Там си ДЛЪЖЕН да го убиеш веднага след хващането му, недай си боже пък да си помислиш да го пренасяш в друг водоем!! Хората са отвратени от вкусовите му качества, което е лесно разбираемо, с оглед местоположението на континента - отвсякъде океан, с изумителни в кулинарно отношение видове!! Та.... стига да откриеш стадо весели шараноподобни :lol: :lol: :lol: , не би трябвало да има проблем, разбира се в нашите условия с три чувала захранка не могат да го докарат на куките, но това е вече съвсем, съвсем отделна тема!!! Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 7:58 am 
Аватар

Bate Raiko написа:
Иване здрасти!!! Преди година, докато още даваха Рекс Хънт по Дискавърито, попаднах на една изключително интересна серия, в която човека дърпаше едни весели шарани по 3-4 кила на мухарка, с муха, която образно казано си беше парче бял дунапрен / имитираше хляб/. По - интересното беше, че рибата незабавно се убиваше, което никога не се е толерирало в предаването!! Поразрових се малко и установих, че шарана е "стъпил" последно в Австралия, и то малко инкогнито. Там си ДЛЪЖЕН да го убиеш веднага след хващането му, недай си боже пък да си помислиш да го пренасяш в друг водоем!! Хората са отвратени от вкусовите му качества, което е лесно разбираемо, с оглед местоположението на континента - отвсякъде океан, с изумителни в кулинарно отношение видове!! Та.... стига да откриеш стадо весели шараноподобни :lol: :lol: :lol: , не би трябвало да има проблем, разбира се в нашите условия с три чувала захранка не могат да го докарат на куките, но това е вече съвсем, съвсем отделна тема!!! Поздрави!!

Така си е в Австралия - имам приятел, не кой знае какъв рибар, сега е в Австралия и лови страхотни шарани без ни най-малко усилие и после веднага ги хвърлят на пеликаните, защото видят ли те да го връщаш ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 8:47 am 

Здравейте на всички.
Е изводът какъв е?Може ли да се хване или не ? :) и ако може да ми кажете на каква имитация.
Благодаря за отговорите.
Поздрави на всички!!!

Иван

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 8:59 am 

Можеш да пробваш на имитация на хирономус. Те поначало рибите си се хранят с различни ларви на насекоми, като комара, водни бълхи и други такива, особено като са по малки. На теория е така...

А за имитация на хирономус можеш да видиш в "Хей ръчички, хей ги две". И да е на много малка кука-18-20No.

Поздрави и успех!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 12:04 pm 
Аватар

Ivan_Manolov написа:
...Искам да попитам може ли да се хване каракуда (малка около 10-20 грама или шаранче пак толкова грамово) на муха....

Аз не мога да разбера кому е нужно да лови такива рибки, особено пък шаранчета...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 3:43 pm 

Мунчо написа:
Ivan_Manolov написа:
...Искам да попитам може ли да се хване каракуда (малка около 10-20 грама или шаранче пак толкова грамово) на муха....

Аз не мога да разбера кому е нужно да лови такива рибки, особено пък шаранчета...

Здравейте на всички.
Здравей и на теб Мунчо.Ами на мен ми трябват искам да пробвам един експеримент като го направя ще пусна тема.Аиде със здраве.Чао и поздрави на всички.

Иван

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 5:55 pm 

Valio написа:
Можеш да пробваш на имитация на хирономус. Те поначало рибите си се хранят с различни ларви на насекоми, като комара, водни бълхи и други такива, особено като са по малки. На теория е така...

А за имитация на хирономус можеш да видиш в "Хей ръчички, хей ги две". И да е на много малка кука-18-20No.

Поздрави и успех!

Здравейте на всички.
Здравей и на теб Валио.Тоюи хирономус как се прави?Пусни поетапно да го пробвам.Благодаря предварително.
Поздрави на всички муари.

Иван

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 20, 2006 12:07 am 

За съжаление нямам поетапно снимана тази муха. Въобще даже нямам никаква муха снимана поетапно. Но ето на този линк може да погледнеш за какво става дума:
http://www.danica.com/Flytier/hverhaar/anorexic_poxy_buzzer.htm

Тялото е направено от конец , можеш и червено да го направиш като ползваш за рибинг сребърно ламе, като накрая го лакираш. То е и обяснено там.

Но кефала според мен ще ти се стори по-атрактивна риба за ловене. :)

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа