Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:49 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 2:16 pm 
Аватар

Здравейте пичове муари!! В четвъртък вечерта милия ми колега Тодоров ме зарадва със съобщение от Митница София за поредната ни убавиня от Ибей!!!! В петък в ранния следобед с треперящи ръци поемаме строшения на някакво летище във Франция тубос и да не ви казвам, докато отвориме да видим какво е дереждето на пръчката къде беше сердцето на бат ви Райко :lol: :lol: . Но....късмета беше на наша страна и от тубосчето вадиме къстъм изпълнение с бланки Файв Ривърс на Дан Крафт, 8 фута, 3 клас, 5 части, направена от, доколкото разбрах, активния участник в сайта Родбилдингорг Стив Карталия. Прецизната електронна везна в бачкането показва уникалните 53.02750 гр. и то след като бат ви Райко придава още по-уникален вид на дръжката с махагонов лазурен лак / нали знаете колко мразя захабен корк :lol: :lol: :lol: /.
В съботата пътувам за ломския край, където от задачки дори и не мога да си помисля за риболов :cry: :cry: . За сметка на това в неделята рано, рано забирам булята и със страшна сила се прибирам в Софето. Оставям колата в бачкането и направо отпрашвам към река Искър. Имам "вътрешна информация" от портрета, който е нападал в съботата и докладва, че реката е ниска, бистра и на разливите, за които ви писах миналия път, клена е давал!!
Поради неподготвеност сефтосвам пръчката с шнур 4-ти клас / макар, че Стив Карталия ни писа, че пръчката ще работи добре на близки дистанции - 7-9 м. и с четвърти клас/. Поради невероятното тегло се сещате, че баланса на такъма идва почти върху макарата - в случая Тика Фишмастър. След кратко колебание, връзвам любимия си корк и започвам да мяткам!! Направо ми се стяга сърцето - викам си - баа маа му, е те сега се строши!!!! За пръв път хвърлям с подобна пръчка, изключая Орвиса, който обаче има странен твърд връх и мека долна бланка. Тук "бирата е друга" - плавно огъване почти до дръжчицата!!! Сега разбирам поради что хамериканците дават без проблем от по 250 - 300 долара за неизвестни бамбучки, та до 2 000 - 2 500 за Ейч Ел Леонард, Пезон и Мишел, ранни Райт МакГил и Грейнджър и не знам какви си още марки.... Пръчлето не само не се троши, ами и си полага шнура изключително добре!!! Даже прави впечатление, че колкото повече го "натискаш", толкова по "жилаво" се държи същото!!! Може би това поведение се дължи на факта, че бланката я дават 57 млн. модула. В рамките на риболова постепенно всякакъв страх изчезва и си позволявам да изкарам от Кортланд пресижън тейпъра цялата жълто оцветена част, която е около 8 - 9 м. Повече действително не смея, за да не стане белята :wink: :wink: . Стига съм писал, ето ви няколко прочувствени снимки на тая красавица:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Прави ми впечатление, че разлива ври от риба, като се забелязват и риби около 40-тина см. Независимо от броя им рибите съвсем на горят от желание да вземат мухата!! Въпреки това след около десетина хвърляния пристига за фотосесия първия убавец:

Изображение

Изображение

След още няколко хвърляния издърпвам още един пич:

Изображение

Продължавам подаванията, но обитателите на разлива просто не искат повече. След кратко колебание решавам да слеза надолу по реката посока летището и добре, че взех туй решение!! Приятели, като се започна - буквално на всяко място, подходящо за обитание от рибата / завихряне, успокояване на водата, след върбичка и т.н./ следваше безапелационно вземане на мухата / сменена междувременно с бат Радовата осичка /. Те тука трябваше да има няколко клипа, ама колегата отиде до някакво министрество и няма да се връща - а аз не мога да се оправя, така че утре ще ви ги пусна допълнително!!!!
По едно време направо престанах да снимам, защото работата заприлича на риболов в рибарник!!! И в най-смелите си очаквания не предполагах, че реката ще даде толкова риба!! Да не ви разправям за завистливите погледи на дузина бушмени, поне четирима от които бяха с цапала и рачила!!
Накрая само за неверниците :lol:, подлагащи на съмнение способностите на ниските класове, ще покажа най-сериозната рибка за деня - около 28-30 см. кефал, който пръчлето укроти без проблем за двайсетина секунди:

Изображение

Изображение

Изображение

Между другото, докато го вадех не искам да ви казвам какъв дзвер излезе буквално до него да "види" какво става!!! Както и да е - и другия път трябва да дръпнем рибки по перчиците!!! Толкова от бат ви Райко. Още веднъж изразявам "възхищението" си от ресурса на реката, въпреки безумния натиск, на който е подложена!!! Поздрави на всички и успешна седмица!!!

P.S. Здрасти пичове, ето клипчетата които бях обещал:
http://media.putfile.com/Movie-48-29

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Последна промяна Bate Raiko на Вто Юни 20, 2006 3:35 pm, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 3:07 pm 
Аватар

Честито бат Райко,
Тю,язък за корка!!!Според мен здраво си го оцапотил?!Що се притесняваш,че изглежда захабен,не знам.То и ние не сме първа младост,ама няма сега да се боядисваме я-който ни харесва,ще ни люби и така...
Но по-добре си купи 3# шнурче докато не си строшил хубавкинята/един мой авер вече го направи.../.
Успехи с новата и ако можеш и искаш изтрий тоя лазурен лак.При хубав корк няма изхабяване,а само разхубавяване на дръжката.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 3:51 pm 
Аватар

Браво бате Райко пак си ги надърпал :) честита придобивка все така да те радва :)
Успех :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 4:16 pm 
Аватар

Аслъ, бат Райко, с този лак малко си вапцал пейзажа...:) Инак страхтона шибучка-да ти е жив и здрава!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 9:30 pm 

С таз убавина сигурно е голям кеф да извадиш кефал от сорта на 30 санта,а? Аз с моя Даймъндбек как им се кефя че го сгъват, пък той е с два класа по голям, представям си с как е с 3 клас. Честито!

А бе бат Райко каква макара мислиш да земеш за сопичката. Има ли толкова леки тука?

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 9:39 pm 

Бате Райко какво да кажа, Бравос!
Ама с този лак по корка. :cry:
Веско обърни внимание на тази въдица. Проблема е , че Дан Крафт е малко тежкар. Поне като му писах ми отговри след 10 дена. Ми да какво значи там си неквъ родбилдер- Зад Океана, ризбираш ли значи....
Поздрави и честито.
Леле, леле- по Искъра със Файв Риверес....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 10:20 pm 
Аватар

Фен си бат'Райко и това си е!
Честит финес - "Дан Крафт" у нас, за хубави беляци.... мале докъде ще стигнем :D :D :D
А за личния ти щемпел( лака по дръжките ) знаеш мнението ми....как ти даде сърце да вапцаш и туй бижу .

Поздрави и се кефи на финеса с новата придобивка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 20, 2006 7:06 am 
Аватар

Здравейте пичове!!! Приемам упреците ви относно лака, ама нали знаете - всеки луд с номера си, някои - с цяла програма :lol: :lol: :lol: !! Сега по отношение написаното от Вальо за макалата - считам, че това е много важен момент за всички, които смятат да "слизат надолу"!!! Та единственото нещо, което в момента се намира на пазара, изглежда и работи добре и е много, много лека - само 3.3 унции / 93.55гр./ е една макаричка, която поне лично аз съм я виждал само при братята, които държат магазина на Окръжна болница!! Бях си купил 4 от тези макарички :lol: , другите ги продадох, но една умишлено си запазих, защото отчетох преимуществото и. Между другото можете да видите тази макара с марката Блек Ароу в магазина на Кинтекс в Дървеница, но разбира се на съвсем друга цена. Макарата е произведена в Корея, което само по себе си говори добре за продукта - в Корея се произвеждат неща с много по-добро качество от братския Китай. Другата екстра, която предлага - учудващо за пластмасова макаричка, е възможността чрез обръщане на едно палче да работи "тихо", между другото и щракалчицата и е направена грамотно, а не като въртите и да ви паднат ноктите от трещенето :lol: :lol: . Та това е от мен. Знам, че някой ще каже - абе каква пластмасова макаричка на тая пръчка, ама нещо добро със същите параметри ще струва двойно колкото съм платил за пръчката, а "тръпката" са ми пръчките, не макарите!!! Поздрави и по-късно ще ви пусна няколкото клипчета от риболова - само Тодоров да се появи накрая на работа!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 20, 2006 10:38 am 

Ехеееее Бате Райко,
Бях се поотказал да пиша умишлено в форума - но ти пак ме зарадва :wink:
Супер пръчица, ей това ми е целта в бъдеще. Малееее 3 клас :-s това ще е супер ... \:D/
Айде че съм в час по информатика, да не ми цъфнат някоя забележка :lol:
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 20, 2006 11:08 pm 
Аватар

Браво Бате Райко <bravo

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 21, 2006 10:01 am 
Аватар

А честито и от мен, мноо ама мноо да и се кефиш !! :D
Ех тоя лак, тоя лак :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 21, 2006 10:09 am 
Аватар

Бате Райко разсипа се ти от благини ,да са ти честити.Скоро обаче се очакват убавини неземни и откъм Габрово :wink: А за дръжката ..... Иван Пигов винаги може да ти барне една ако решиш и да спаси въдичката :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 26, 2006 10:37 pm 
Аватар

Пигов здрасти !
Хубаво я разгледах сопичката,но доколкото разбрах не Дан Крафт е мастера,а Стив не знам кой си/не помня имена :cry: /Тази версия си е направо"смуглър".Устройва ме ,но по-добре е да е 4#,не ми се сменят един куп шнурове...Х-м,утре съм в София и ако имам време бих се срещнал с Бат Райко.Телефона ми е :0887 241 786.Прати си номера с есемес и ще ти звънна.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа