Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:51 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Юни 02, 2006 7:00 pm 

Здравейте кажете нещо повече за тези две марки шнурове, дали някой е ловил с тях и как се държат.
Благодаря предварително за оказаното съдействие.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юни 03, 2006 8:13 am 
Аватар

Цецо, здрасти!!! За Рио се чуват само суперлативи, но мисля, че морските пичове могат да ти дадат повече инфо за тях в реални условия. Не мога да се сетя, но и Харди-то имаше фен / а и притежател / във форума, не съм сигурен дали не беше Веско. Поне от това, което съм чувал, бих предпочел Рио. Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: здрасти
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 7:48 pm 

колега хващаш ме направо на темата даеба ( и аз кат борката с тва даеба ама нейсе) та по същество имам и от двата шнура и двата са плаващи и двада са двойно конични хардито е 6 клас с дам мухарка а риото е 5 клас с байронче. вчера бях на един язовир до варна (много красиво място но ... заградено и то на горското що ги плащаме тия такси незнам) и взех и двете пръчки едната за сина ми да се учи и другата за мен. направиха ми впечатление няколко неща първо хардито е по жилаво и има памит разстила се в права линия след 4 -5 хвърляне второ след извесно време почва да потъва в предната си част не много но потъва и трето има по голямо съпротивление минавайки през водачите.иначе като шнур е перфектен но сравнен с рио не е толкова добър а като цени мисля че нямат голяма разлика.има и още нещо незнам колко хора ползват рио но това за мен специално наистина е много добър шнур има някакво покритие леко грапаво но много лъскаво просто се изнизва от водачите и още след първото хвърляне се изпъва като свещ и е мекичък без памет .та така това е което мога да кажа за двата шнура имам и на 3М просто е години зад тези двата но каточели рио си е най добрият от моята скромна колекция. :D
дано съм ти помогнал :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 7:55 pm 
Аватар

mawro- бллагодаря на мен също помогна.
Само един въпрос- от кога ползваш "Риото" :?:

Поздрави :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 8:00 pm 

от 1 година но при мен е :D малко по особенно аз съм маняк на тема такъми всечко се мие и смазва след всеки риболов така че такъмите са ми като нови. борислав ме научи на това и затова му правя евала. когато се отнасяш добре с тях (такъмите визирам не жените ) те ти се отплащат добре

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 8:11 pm 
Аватар

mawro написа:
когато се отнасяш добре с тях (такъмите визирам не жените ) те ти се отплащат добре
:D
благодаря ще го имам впредвид и това.
мисля че ще се наложи да обръщам повече внимание на такъма след риболов (нов съм)-блг. и затова

Поздрави :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 20, 2006 7:16 am 
Аватар

Здравейте пичове!!! Такъмът иска уважение, това ми е принципа - след риба, дори и да не мога да си стоя на краката, първата работа - пръчката под мивката, с четка за зъби и сапунче водачите, подсушаване, айде след това и шнурето / и макарата / обилно с водичка и неутрален сапун, подсушаване и чак след това обръщам внимание на особата си :lol: :lol: !! Поздрави и се грижете за такъмите си - те ще ви се отплатят подобаващо!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 20, 2006 8:26 pm 

Има и други мнения по съхранението на такъма..... Мисля, вече писах, как ползвам един Кортланд 333 повече от 10г, като съм го чистил само два-три пъти, поради омазване с мазут. Същият шнур е на мухарка Шекспир, правена в Чехия в късния соц /средата на осемдесетте години на миналия век/, която и при мазута не е виждала сапун а само парцал. Тази мухарка ме кефи с дръжката си-по корка са се очертали пръстите ми, особено там където се трие палеца.
Опсссс, прощавай Бате, за шнурчето дето взех от тебе ще се грижа повече..... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ..
МнениеПубликувано на: Вто Юни 20, 2006 9:09 pm 
Аватар

Здравейте,
Благодарско Мавро за добрите думи, радвам се че ми повярва..
за качествата на гореспоменатата марка шнурове.., това са може би най-хвалената марка шнурове по чуждите форуми...като съм убеден че това не са празни приказки..все пак всеки трябва да си напасне неговия си шнур...понякога не е задължително това да е най скъпия или най добрия, всеки си има дефекти в кастинга, което се описва с фразата "индивидуален стил...или индивидуалност." затова един Селектив на Рио работещ много добре при мен може да не се напасне при някой колега..!

относно 10 годишните шнурове..., хм сърцевината на шнуровете с редки изключения е от наилон..които старее, твърдоста на съцевината коренно променя това как шнура отваря повода..а също така върху бързината на предната част на пръчката..това много вдървява замятането..мисля си че да изкараш с един шнур много години не трябва да е самоцел.., да не говорим пък за отделянето на сърцевината и микропукнатините..водещо до поемането на вода.., аз ползвам тези неща...не за да изкарам с шнуровете си 5, 10 или 15 години а защото това ме прави по добър.., доставя ми по голямо удоволствие и не на последно място , коригира дефектите..!!

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ..
МнениеПубликувано на: Вто Юни 20, 2006 9:33 pm 

Мисля, вече писах, как ползвам един Кортланд 333 повече от 10г, като съм го чистил само два-три пъти, поради омазване с мазут. Същият шнур е на мухарка Шекспир, правена в Чехия в късния соц /средата на осемдесетте години на миналия век/, която и при мазута не е виждала сапун а само парцал. Тази мухарка ме кефи с дръжката си-по корка са се очертали пръстите ми, особено там където се трие палеца. колега всеки сам определя начина на съхранение на това което има аз небих постъпил така с нещо което ми е скъпо не говоря за пари говоря за отношение.както си мия колата всяка седмица защото ми е кеф да е чиста и да мирише приятно а ти ..................... както прецениш решението е единственно и само твое но немисля че е правилно :D не се сърди просто това е мое мнение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 20, 2006 10:52 pm 
Аватар

Вманиачаването в каквото и да е води до мании с последващи депресии.... което пречи на риболова :D

Борка, прав си за строежа на шнуровете, но аз имам приятел който също ползва (не малко)333 на кортланд от осем години - без абсолютно никакви грижи(както си намотае шнура след риболов така го размотава на следващия) шнура и в момента е перфектен.Та си мисля за качеството на произвоството , дали имат полза производителите да правят такива "вечни" стоки....
Всеки сезон - с нов модел шнур ! Ах колко само е по-най от предишния :D

Поздрави на всички.
П.С. Чакам с нетърпение да се видим на Бяла в събота.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 21, 2006 7:22 am 
Аватар

Здравейте пичове!!!! Доктор Дзаеков, ще ме умориш с такива думи - майтапя се разбира се, но красотата изисква поддръжка :lol: :lol: !! Док - на път съм да отпаднат резервите ми към Кортланд, като изключим леката остатъчна памет на пресижън тейпъра, снощи го гледах доста внимателно - мамка му и прасе, направил съм му вече десетина риболова, а няма абсолютно никакви следи от употреба / уточнявам, че ходя по такива места, които производителите направо могат да ги ползват за екстремни изпитания на стоките си /. Зеленият СЛ 444 от намалението в Дървеница също изглежда много, много добре!!! Абсолютно си прав, че стоките не са това, което бяха :lol: !! Поздрави!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 21, 2006 10:26 am 

здрасти док като казвам вманиачен разбирай го в добрият смисъл на думата т.е. отделям му необходимото време нито повече нито по малко пък и професионално изкривяване брат :D бивш военен какво може да се очаква от него.dzaekov не се сърди просто това ми е мнението дали крив или прав незнам :D
док менгемето ще ти го донеса в бяла в неделя :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 21, 2006 10:52 am 
Аватар

Здрасти Мавро, правилно си ме разбрал в добрия смисъл на думата.Всяко нещо си иска грижи - хеле пък хобаджийството... :D

На Бяла ще се видим :D
Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 21, 2006 6:20 pm 

Здравеите на всички благодариа за отзивите днес си взех Риото и чакам с нетърпение да го пробвам в събота и тогава ще има и мнение.
До момента съм със Кортланд 444 исам много доволен от него аиде за сега толкова.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа