Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:49 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Юли 03, 2006 9:15 am 
Аватар

Здравейте колеги,
Въпреки тарикатската буря продължила до към 2 часа решихме със заро да понабодеме някой Кефалец и 4,30 часа го прибрах от тях и заминахме по искъра резултати имаше още в тъмнинката :)
Изображение
Изображение
като се развидели резултатите си продължиха както обикновенно
Изображение
Изображение
Изображение
за съжаление жена му му се обади че малкия не е добре та се наложи да го прибера до тях ама нема страшно после се отнесох до искъра над околовръстното :) реката беше страшно мътна изядоха ме комарите минах около километър нагоре и по едно време гледам нещо пляска под едно дърво два кастинга и го довлакох до мене около педичка не съм снимал щото бах бесен че комарите закусиха с мене тръгнах си надолу и набодах още десетина от сорта :)
НЕДЕЛЯ пак по същото време ама по надолу подкарахме ги от сутринта яко кълване изпонабодахме всите кефали в района :) :)
нема маломерни :)
Изображение
нема мерни :)
Изображение
всички на тръстиката :)
Изображение
Изображение
мерното кефалче беше пълно с хайвер .
Рибките си плуват там където си бяха а ние се прибрахме към 10 че имахме работа но доволни от поредното що годе добро мухарене за съжаление напоследък малко са по едрите рибки но нищо ще пораснат ако не ги изловят "колегите" с мрежите, а само едно не мога да разбера а бе тия хора луди ли са реката мерише на канализация направо не знам с какъв акъл ядът рибата от там ама както и да е :)
Това е от нас успехи на всички :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 03, 2006 2:18 pm 

Здравей колега!
Аз също ходих на реката,но откъм Враждебна,над моста.Става въпрос за Събота през деня.За около 3 часа излезнаха доста рибки,но както и ти каза,много малко мерни.И от където дошли там и отишли.Честно казано го практикувам за удоволствието.И по-този повод,като се прибирам,все ме питат "абе ти няма ли да донесеш малко риба?".

Ще се радвам,ако се засечем някой път.

Успешна седмица!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 03, 2006 2:29 pm 
Аватар

:) и аз ходя там от време на време ама пак са разкопали гадовете и рибата-едрата е доста капризна :) само че ходя рано сутрин обади се ако видиш откачен мухар :) на снимката не съм аз а колегата Заро :)
Успех и наслука :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 03, 2006 2:29 pm 
Аватар

Още веднъж Дани доказва, че р. Искър, и то в рамките на града, е "гулема работа" :lol: :lol: . Направо сме благословени, че има къде да разпънем шнуретата и то с резултат, без да правим хималайски преходи :lol:!!!! А с вас накрая ще се засечем по тая речица..... :lol: :lol: :lol: . Поздрави и успешна седмица!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 03, 2006 2:34 pm 
Аватар

Бате Райко аз все се оглеждам за колеги мухари ама май само аз съм откачен да ходя в 4,30 на реката :)
Лошото е че голяма смрад е станал искъра ама както и да е аз и без това не взимам никаква риба ходя си за кефа :)
Поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 03, 2006 6:21 pm 

Ми на връщане в неделя една цистерна беше пуснала маркуча в един канал досами реката,смърдеше гадно май няма две мнения къде отива тая смрад :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 04, 2006 6:23 am 
Аватар

За съжаление винаги в разгара на летните месеци реката си понамирисва :cry: :cry: . Доколкото разбирам /за Дани става въпрос/ ходиш по реката условно да кажем от Враня нагоре, посока Панчарево. Преди да хвана мухарката, като обикалях още с блесната, един от любимите ми маршрути беше да слезна на стената на гьола и надолу чак до Абдовица или летището, ако не съм се скапал. Та на практика в този участък / Враня и нагоре / няма вливаща се канализация / ако изключим едно гадничко поточе, което се влива непосредствено покрай преливниците, но то е твърде малко, за да предизвика тоя ефект. В този смисъл лично аз не мога да си обясня откъде идва тая миризмица :? . Сериозните вливания са две - около Дружба 2 и един канал до шосейният мост за Казичане. Но.... както се казва ..да се радваме и на туй, че инак....Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 04, 2006 8:25 am 
Аватар

Bate Raiko аз ходя навсякъде по реката наистина нагоре не мерише ама след моста на враждебна надолу не се диша направо а хорицата ловят и после си папкат луда рабода :)
Както се казва нека им :) Не че като минах от там някой беше хванал нещо :)
а над околовръстното рекицата става само за ролкаст обрасло е яко и са се навъдили едни комари дето ми разказаха играта ужас, видях и една лисица :) имаше и братя роми които си се къпеха :)
а бе екшън голям :)
Поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа