Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:40 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Юли 04, 2006 11:41 am 
Аватар

Здравейте пичове муари!!! Вчера физически ми беше невъзможно да ви докладвам що я свършихме в неделята, ама днес няма мърдане!!! Значи лекичко съм си полегнал в пятницата пред телевизора и по едно време към ту 21.00 дже се ме - то звъни!! Бре, викам си, някоя булка ще да се е затъжила за бат,ви Райко по туй време :lol: :lol: !!! Ех,пусти мераци.......!! Вдигам аз и от дума на дума се разбираме с Митака 6904 да нападнем великата река Искър и производните и рано рано сутринта!! В 6.30 Митака ме грабва от Окръжна болница с МПС -то си и след петнайсетина минути вече крачим гордо към едно стратегическо място, което можете да видите на долната снимка:

Изображение

Уточнявам, че портрета го откри наскоро / повече ходи от тейко си вече /, езерото държи капитални риби - над килограм, но за интересуващите се колеги ще го кажа само на л.с., за да ми е чиста съвестта!! Появяваме се на мястото и започваме да стягаме такъмите. Митака ми се оплаква, че макарата му съвсем е сдала багажа / в смисъл, че колкото и да затяга контрата шпулата си се върти като вентилатор /. Тук само схематично ще вметна на колегите да избягват по принцип макари, чието конструктивно изпълнение на "контрата" е свързано с една кобиличка като скоба - това е възможно най-гадния вариант!!! Веднага можете да познаете това изпълнение дори без да сваляте шпулата - на тези макари "врътката" за контрата е разположена в горната част на корпуса!! Та да си дойдем пак на думата....Ето го Митака как подготвя "оръжието за масово поразяване":

Изображение

Аз сефтосвам Шекспир Крест Лардж арбор, който го купих заедно с първата си "маркова" пръчка - Сейджа от Алем, та направо ме хвана срам, че ще годиняса на нощната масичка до леглото ми, без да е "видял" шнур и вода!!! Шнура е Партридж Шутинг дистанс ВФ6Ф. Тояжката е ячкия Скот 9 фута,5 клас. Както и очаквах хвърля шнур шестица като "добър ден":

Изображение

Прави ми впечатление, че езерото е вдигнало нивото си поне с двайсетина сантиметра от първото ми идване, макар че помпата работи на пълни обороти! Заставаме на най-стратегическото място и изчаквайки 4-5 минути показвам на Митака как хайваните патрулират около брега на 5-6 метра разстояние. Оставям го на спокойствие и минавам двайсетина метра по настрани. Към едни шавари забелязвам добри риби, които изпълняват някакъв странен "ритуал" - идват от към шаварите, правят един "заход" и пак си заминават към шавара. Изчаквам поредното кръгче на групата и мухата тип "коркова убавица" кацва на главата на един пич!! Да, ама не!! Не щат и това си е!!! Номерът го повторих поне десетина пъти, смених поне четири мухи, включително и подарените ми от Д-р Косьо, но не и не. Най-накрая, след може би петдесет подавания, един бабачко се излъга:

Изображение

Връщам се аз при Митака - той няма пипване. Разправя човека - бе виждам ги добичетата, слагам им отгоре ама..... Правя бърз анализ на оперативната обстановка :lol: и с мъка заключавам, че тая няма да я бъде... Викам на Митака - давай братко, излитаме към ряката, там няма начин да не излъжем нещо!!! Тръгваме, а човека вика - абе...поне сефтето да бях направил... От дума на дума разбирам, че става въпрос за сефте риба на мухарка!!!!!!!!!!! Осъзнавам огромната отговорност, лежаща на плещите ми и едничката гънка на сивия компютър започва да прави сложни изчисления за най-перспективните места :lol: :lol: !!! Появяваме се на първото вирче и за моя най-голяма радост Митака с първото подаване закача един убавец:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ей...олекна ми на сърцето!!! Предвижваме се по нататък и на следващото добро място отново с първото подаване Митака пак реализира:

Изображение

Изображение

На третото място съм аз на ред:

Изображение

Изображение

По едно време много притъмня и решихме благоразумно да приключим риболова. Минаваме покрай неземно красиви гледки :( :( - вече ми олекна на сърцето, че видях най-накрая где е площадката на "чистота Искър", на която се складират балите с боклука :lol: !!! По едно време асфалтовия път се превръща на огромно черно "езеро", което вони нетърпимо на сероводород, което означава че или някакъв канал се излива директно на пътя, или че "езерото" е поне от три - четири месеца и естествено се е превърнало в блато!! След още две-триста метра гледаме една небрежно спряла цистерна, "завряла" маркуча си в някаква шахта, а "уханието" около нея можеше да бъде разпознато само от носител на нобелова награда по химия!!!!! Абе красота, която не мож описа с думи прости!!!!! Какъв европейски съюз, какви пет лева пичове, направо ум не ми го пибера как ще ни вземат такива олигофренясали!!! Както и да е!!! Време е да приключвам тази весела история, че задачките не чакат!!! Поздрави на всички другари - муари!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 04, 2006 12:38 pm 
Аватар

Готино излетче :)
местенцата са готинки въпреки че не сте излъгали нищо голямо сте си направили тарикатска разхотка :)
Нали виждате и мойте постове дребна работа ама за близко ходене за риба те това е :)
Успехи и Поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 04, 2006 3:27 pm 

Ей ей ейййййй Бат Райко абе тоя Вазов вода да ти носи събота и неделя с нетърпение чакам да вида какви си ги надробил
Както винаги прекрасно излетче сте спретнали и най важното колегата е направил сефтето

Поздрави и успехи

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 04, 2006 4:58 pm 
Аватар

Бате Райко, просто се изумявам от местата по Искър около СФ, много як излет сте направили!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 05, 2006 6:54 am 
Аватар

Вики написа:" Бате Райко, просто се изумявам от местата по Искър около СФ, много як излет сте направили!".
Колеги, нямате си на представа колко добре можете да си прекарате почивния ден и то в рамките на града!!! Реката предлага чудесни места, неочаквано диво е, само и малко по-чисто да беше.....но това е съвсем, съвсем отделна тема!!! Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 05, 2006 8:33 am 
Аватар

Еех,бат Райко те това за чистотата ми е голямата болка и на мене.Янтра в Габрово ври от кефали обаче през метър тръби изливащи се в нея-кеф ти кенеф,кеф ти промишлени води,а колко пластмаси има не е истина.Тая река ,ако бяхме нормални хора щеше да бъка от балканка,па и само тя ли? Има поне петнайсетина на около 10 км от центъра на града ,но и в тях същата история.Иначе браво за излета ,специализирал си се в "риболов в градски условия" :lol: и аз така.Няма как ще скърцаме със зъби и ще фъргаме :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 05, 2006 11:29 am 
Аватар

Здрасти пичове!!! Навлязохме в много болезнена тема!!! Поне за мен смятам, че пустата му пластмаса е най-големия проблем, който тепърва започва да се проявява. Спомням си времето, когато изхвърлях кофата / а не пликчето / с боклука и когато найлоновата торбичка беше "върха на сладоледа" и се употребяваше стократно и се пазеше дето се казва като зеницата на очите!!! Съответно шишетата на 100% бяха стъкло и т.н. и т.н.. Тая "стоглава хидра" малко по малко се настанява в цялата ни страна - спомням си времето, а то съвсем не е толкова далечно, когато по полето на Златията с лупа да търсиш не можеше да намериш / видиш, пликче или шише или какъвто и да било боклук!! Е от три - четири години започвам да ги виждам все по-често :cry: :cry: !! Някои другари му казват на това "настъпване на цивилизацията"!!! Много благодаря, но за такова "цивилизоване" нямам думи!!!! Смятам, че всичко друго лека полека ще се оправи - и обезрибяването на водоемите, и мрежите, и тоците, ама с това чудо един господ знае как ще се справим!!!! Поздрави!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Сря Юли 05, 2006 1:11 pm 

С пластмасовите шишета има само едно-единствено решение: да се плащат и да има възможност за връщане. Така е направено в Германия, за всяка пластмасова бутилка от квото и да било питие, върната в магазина, там ти броят 25 цента, както и за всяка върната кутия от бира, кола и др. Ако тук си плащаш 5 стотинки за бутилката, и след това при връщане ти ги дават в магазина, нали ви е ясно, че кьорава бутилка няма да има никъде, тъй като ако не друг, бай Мангал ще ги събира нонстоп и ще ги връща.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа