Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:35 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: р. Осъм 08.07.2006 г.
МнениеПубликувано на: Пон Юли 10, 2006 10:37 am 
Аватар

Първата част почти се повтаря с тази на колегата Иван Пигов с разликата, че бях няколко километра по нагоре и правихме съботната вечерна проверка. :D

Изображение

След малко първия гладник.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Това е възможно най-отдалечената точка където би трябвало да се закачи риба ловена на муха :shock:

Изображение

В неделя направих първото си посещение на р. Видима, всичко изглеждаше прекрасно.

Изображение

Но за съжаление там вече се беше поместила първа въздушно преносма :cry:

Изображение

Прекрасната лейди в средата видимо скучаеше, защото ми ми отправи интригуващо сексуално предложение да ми завре фотоапарата в г**а. Но аз любезно и отказах

Изображение

И на 100 метра над тях в непосредствена близост до колата им:
Без коментар

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 10, 2006 12:37 pm 
Аватар

Аматьор, добре че си поднесъл предложението на тоя тулуп с толкова тънко чувство за хумор, та се засмях на иначе гадната сценка и главоболието ми мина :lol: :lol: . А иначе като минеш половин час след такива добитъци / извинете езика ми, ама тва се не трае / и се чудиш защо не иска рибата и започваш да си мислиш глупости за атмосферното налягане, нивото на реката, мътилката и каквото друго се сетиш, а то причината е от ясна по ясна - както си казал - първа въздушно-преносима........ Пичове, не пускайте такива постове, че направо ми иде да засиля в стената всичките си убавини от Ибей, и да стана ....гъбар, иманяр, каруцар и т.н. Ох, да спирам веке, че пак почнах да се запотявам :? :? . Поздрави!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 10, 2006 5:03 pm 
Аватар

Поздрави колега, хубави снимки.
------------------
За тия изроди с парашутите - като пречат и провалят планувания риболов се почва с няколко големи камъка засилени към местото където мятат.Като се озъбят се продължава с един пълнител 38 калибър(15 броя) - обикновенно ефекта е добър.... Не, че ще ги откаже от отвратната им дейност ама поне ще им се дигне и на тях адреналина.
Няма оправия с бракониерите , мамка му....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: здрасти
МнениеПубликувано на: Пон Юли 10, 2006 5:47 pm 

хубав излет колега хубави снимки :D само последната м...ка му що не и наложи (да не кажа набута) апарата там дето тя е искала.Като видя такава снимка ми идва да фана първия кол и ако има такъв на реката да го смажа от бой.Не ме дразнят просто ги ненавиждам да е... и пе...те. Акула ще ме прощаваш моля ма не се сдържах :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 11, 2006 9:10 pm 

Браво Аматьор, че си посетил една страхотна река за мухарене.
За жалост картината която показваш е реалност, за щастие не е масово. В мометна повечето колеги ловят на блесна и воблер. Иска ми се да има по няколо мухари и от Ловеч, и от Троян. Видях и колега ловящ на бръмбар с телескоп. Другият път ще му покажа мухарката и това, че за 50-60 кинта збира първоначален компплект. Примерно в Троян се продава съсвсем не лоша/ за тези пари/ 36 кинта на Филстар. Една макара за 10 и шнур за 20 и готово.
Относно реката в събота видях едни страшни петна от някво масло малко след Троян- това е по-страшното.
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 12, 2006 5:36 am 
Аватар

Здравейте.В тоя район на Видима е винаги така парашутисти,разни с цапала да не говорим за десетките къпещите се във вира под гърбавия мост и съответно пребъркващи всеки камък за укрило се рибе.Аз обикновено ходя между Севлиево и смесито на Видима и Росица.Там е по-диво,а и определено държи повече риба и по-едра.А за бракониерите какво да кажа -ми парашутистите си маат мрежите и из центъра на Габрово, и никой не ги закача ,та ще ги проверят на 20 километра от там :roll: Извода е -м...а им на ИАРА.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 12, 2006 2:58 pm 
Аватар

Цитат:
само последната м...ка му що не и наложи (да не кажа набута) апарата там дето тя е искала

Е,как?!? Тя тая доста апарати от този вид ще поеме, без да й подейства/и нито една мигла даже няма да мигне/.Колегата ще се набута яко,ако трябва да направи това,което се очаква от него.Най-добре да ползва стар фтоапарат със стъклени фотоплаки и неразглобяем триножник!/Извинете ме за сухия английски хумор/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 12, 2006 4:12 pm 
Аватар

Готин риболов и репортаж,
само дето накрая ........., лошото е че нощо не можем да направим, всичко си зависи от манталитета и културата на дадени елементи... които развалят удоволствието и унищожават красотата...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа