Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:58 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Окт 20, 2006 7:51 am 
Аватар

Неделя - 15.Октомври - Имах 2-3 часа на разположение пътьом и се отбих на едни мои любими места над село Янтра и под ВЕЦ "Янтра". Реката рано сутринта:

Изображение

Водата - 13 градуса - мислех си, че трудно бих размърдал кефала в тоя студ (макар, че Робко беше казал, че се дигал) и се изненадах приятно на първите няколко атакаки на по-дребни кленчета:

Изображение

Прескочих и до ВЕЦ-а - там по реката може би страшно рядко стъпва човешки крак, а е просто убийствена красота:

Изображение

Надърпах отново десетина кефалчета на някакво мое неподобие на микромохикана - за първи път слагам тази муха - резултатите наистина са впечатляващи и, Д-р Косьо, мухата работи много добре като мокра муха, нарочно я пробвах доста:

Изображение

Хванах и няколко малко по-добри, но хубавите кефали, за които бях отишъл не успях да ги излъжа. Две грешки - не си взех гащиризона, а само ботушите като си мислех, че реката е малка - тя си беше малка и бистра, но до доста много добри места не успях да припаря. Втората грешка - по-читавите кефали не посегнаха нито веднъж към падналата муха, а атакуваха винаги, без пропуск, при нейното придръпване. А аз още не съм си направил "поповата лъжичка" - оставих това приятно занимание за зимата, а може би точно това беше мухата за този излет.

Изображение

Поздрави!

П.П. Дано да намерите тоя излет между спама :x

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Окт 20, 2006 8:05 am 
Аватар

Роска както обикновенно културно излетче с добри рибоци за този студ :)
Страхотни снимки а бе я кажи как се оправяш с фотото и риболова на мене винаги ми е било трудничко да снимам и да ловя ама явно нямам тренинг със снимането :) какво фото ползваш аз имам 2 един панасоник фз 20 ама той е голяма тухла та не го нося и един юмакс но докато го извадя докато изкара обектива става нова година :)
Успех и благородно ти завиждам че можеш да ходиш на риба ейййй аз малко съм позабравил вече но здраве да е напролет ще ги съсипя :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Окт 20, 2006 8:23 am 
Аватар

Прекрасни места!!!! Роска, на мен също ми прави впечатление, че когато застудее пущините взимат при придърпване - ядосват ли се :lol: , що ли не знам, но това е факт, явно важащ за целата страна. Поздрави за чудесния излет!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Окт 20, 2006 10:07 am 
Аватар

Същата констатация направихме в сряда с Вальо на рекичката пресичашта парка в нашия квартал. Кефалчта по 15-20 см ама много! Когато разполагаш само с 1 час и това си е перфектен начин да начешеш крастата. Тая рекичка ще ме накара да си взема 1ви клас мухарка!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Окт 20, 2006 3:36 pm 

Похвално си се представил ,Роска .. да беше казал да ти напълня джоба с "Микро-Мохикани" :D .. Тази муха я пробвах като "мокра" за пъстърви и се оказа много уловиста ... Подаваш, рязко придърпваш - да се потопи.. ,изчакваш малко...и много внимателно /бавно/ придърпваш... Така ги лових пъстърветата.. За клена предполагам е подобно...
А рекичката от картинката много си я бива.. да имаше как, от тук бих заметнал..

Друго...
Току що се върнах от " едно място".. в което ме "светнаха", за прекрасни / 5-7 кг-мови/ риби в регион..близък до този... Познай от три пъти какви.. :D .. Достатъчно "девствен" , особено от към мухарка участък... "Втресе ме" ... водата била ...бистра и топла!?...рибите се виждали!..И това ДНЕС!, когато термометъра сутринта показваше 0 градуса...!..
..а аз в събота трябва да слагам водомери... :cry: ..
Освен да мисля нещо за неделя.... :wink:

А за тези ,които са се запътили по на юг... горещо препоръчвам р. Арда непосредствено под Рудозем.. има там едно въжено мостче...ммм.мм.. да казвам ли ..!?.. Мернах 10-тина спокойни рибки ,очакващи мухица.. с размери ..средно по лакът... Е ..е.. скриха се като ме видяха / не знаеха ,че този път съм по костюм и вратовръзка т.е. без мухарка.. :D /.. но реката в момента е ниска,топла и е перфектна за мухарстване на едър кефал!.. Блазе им на тези ,които са наблизо...!

Роска ," Поповите лъжички" са на изчезване ,че сърбина / Гага /,който ги прави се е разглезил заради поръчките от "немско".. , но за теб винаги ще се намери....!

Поздрави,
и все така да ни радваш с красиви приключения !

Д-р Косьо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 24, 2006 12:02 pm 

Здравей Росене, отново хубав репортаж от любими места. Знаеш ли дали на самия язовир разрешават риболова?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 24, 2006 12:54 pm 
Аватар

На Скалско в ловната резиденция ли? Нямах време да се отбивам там, но виж на сайта на Янтрата в "Нощувки" им има координатите ако ги нямаш.

Поздрави и догодина е крайно време да направим една сбирка там :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 24, 2006 4:13 pm 

Не, имах предвид язовира на ВЕЦ-а

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Окт 26, 2006 10:24 am 
Forum Admin
Аватар

Росен написа:
Втората грешка - по-читавите кефали не посегнаха нито веднъж към падналата муха, а атакуваха винаги, без пропуск, при нейното придръпване.

Здраво, Роска,

Оти не пробваш рибите при теб дали ручат мокри мухи, са им е баш сезона, ного са арни?
Опитвал ли си да ги водиш напречно на течието и надолу по него, сами се хващат миритиите, ма не треа да са ного рошави мухите, че само им скубат перушината.

Поздрави!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Окт 26, 2006 1:14 pm 

akulata написа:
Оти не пробваш рибите при теб дали ручат мокри мухи, са им е баш сезона, ного са арни?

бе ти кажи как беше у понделник по струма :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Окт 26, 2006 1:23 pm 
Forum Admin
Аватар

jeeves написа:
бе ти кажи как беше у понделник по струма :wink:

Мътно, рибичките си стискаха очите да не им влиза песок и недовиждаа муите :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 26, 2006 8:28 pm 
Аватар

Здраво, Роска! Наистина е трябвало да имаш и попова лъжичка. Онзи ден именно на нея ударих един кефалюга 54 см. на Искъра. Не писах за този си излет, щото прецаках фотото и ми се отщя всичко, та на другия ден по тъмно бях в Софето на ремонт, но както и да е! Мисълта ми бе, че на поповата лъжичка с леки отсечени придърпвания имах атаки от още два подобни екземпляра, които изтървах, дребница въобще не се показваше, беше се омешала с водата.....!!!! :wink:
Поздрави за прекрасния излет!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ...
МнениеПубликувано на: Пет Окт 27, 2006 8:20 am 

Здрасти Коко,
..в кои участъци на реката ловиш?.. ,че малце големшка идва.. Някое расперче не се ли "увърте"...
К.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа