Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:45 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Ное 09, 2006 4:28 pm 
Аватар

Здравейте.Днес предвид топлото време към дванайсе слязох по обичайните си места по Янтра около маалата.Исках да пробвам едни вързани скоро мушета с новите материали.На първия вир имаше двама пенсионери ловящи на плувка и като обиколих, и помятах на заешка нимфа със златна глава, видях че няма смисъл да хвърлям там ,щото бяха изплашили рибетата-водата ниска, бистра и клинч студена.На втория вир гледам едни анемични кръгчета ,охо викам тука са.Връзвам бръмбар кафяв захлупен с швейцарска сламка и подавам.На третото -четвъртото падане оп едно 15-ина см. кленче.,след него още едно и смених бръмбъра с оса ,а под нея един мидж на 16 кука с кафеникаво тяло от кристъл и айс дъбинг и за хакел заешки косми.Веднага хванах още едно горе-долу същото на миджа.Естествено много хубаво не е на хубаво и копелдаците от завода /Капитан дядо Никола" побързаха да ми пуснат една кафява вода и всичко замина на кино.Съответно скъсах осата,и на нейно място сложих пак бръмбаретка ,но с зелен флашбак ,а отдолу пак същия мидж ,него го спасих.Изчаках да се оттече гадорията/20/ мин. и се пуснах на третия вир.Още в началото две бързи ,пауза,а в края ги подкарах серийно, та ги направих към 12-15 бр. ,като мерни нямаше,а всички бяха 10-15 санта.Кълвяха ту на бръмбъра ,ту на мокра муха под него/нордерн спайдър,професор и всякакви дребни фантазийни миджове/.Така докато не съзрях един бразилец да гази с гуменки :shock: насред реката петнайсетина метра пред мене и да събира желязо.Ясно ми стана ,че трябва да приключвам.Между другото много ми завидя на гащеризона,вика:"Ей,бате страхотен ботуш имаш :lol: .И така все още взима мухи,но си мисля че е за последно предвид развалянето на времето.Поне да задържи още десетина дена, та да си пробвам Лумиса,ама а де :? .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 09, 2006 4:34 pm 
Аватар

Колега Робко, правя ви официална забележка - някои от нас все пак са на работа.... :lol: :lol: . Майтапя се, разбира се. Ич не се оплаквай - надърпал си рибенца, за това време си е отлично постижение!! Ама направо ме уби с "бразилеца" :lol: :lol: . Напълно ти съчувствам за завода - и аз имам същите преживелици, ама с фашистите от кариерата зад ТЕЦ-а, дето лекичко си изливат мътната вода, дето промиват пясъка с нея направо в реката :? :? :? . Нещо пак го дават да се сбръчква времето, дано устиска поне още седмица!!! Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 09, 2006 4:56 pm 
Аватар

Браво Робко ... айде и на Лумиса да ги Лумкаш

Ето тук справки за времето ... по нашия край / много съм доволен от тези прогнози

http://weather.digsys.bg/c/index.pl%3Fplace=39&action=real&lang=_bul.html

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 09, 2006 5:48 pm 
Аватар

Здрасти Наци.И аз се осведомявам от тоя сайт.Не им е добра обаче прогнозата следващите дни,та не знам.Ще взема да сменя сайта :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 17, 2006 4:34 pm 
Аватар

Привет на приятелите мухари.И днес отскочих до реката ,но половин километър под маалата да сменя малко мястото.Взех си моята любима пръчка ИВП 8 фута 4 клас и реших ,че ще се лови на суха муха.Щом пристигнах видях ,че рибетата рипат като обезумели и сложих една бръмбърче 14 кука и гръб от зелено фолио.С първите подавания и първите рибета ,но дребни 10-15 санта.Скъсах мухата в един клон и вързах друга такава ,но с кафяв гръб от швейцарска сламка и 12 №,а под нея едно муше спинър 18 кука дълго рамо ,олив сух дъбинг и за крила по три четири еленови косми от двете страни.Това муше го правих и пролетта, когато не щеше да кълве на нищо друго ,а водата беше бульон от зеленикави еднодневки със смачкани тънки крилца.Та вързах го и в следващия час и половина извадих около 50 рибета в същия размер.Почти при всяко скачане се зашиваха на малката муха.Така неусетно стигнах до мойте места.Слънцето падна зад баира и рибетата се потопиха,а съответно аз сложих индикатора една нимфа с тяло фазанова опашка ,златна глава и хакел,а под нея един професор ,ама малко ала Вучков :lol: ,щото вместо жълта прежда тялото му беше смесица от блестящи айс дъбинги и рибнат с пърл мобайл.На второто хвърляне индикатора ръгна срещу течението и първия мерен пич 25 санта се увеси на професора.Следващите три -пет хвърляния още два подобни-единия на мократа,другия на нимфата.Същевременно моите "приятеле" гадовете от завода пуснаха бозата.Реших да се кача над тръбата и вървейки хвърлях. Зад един камък индикатора направо изчезна все едно го глътнаха и тоягата се сгъна тоя път в перфектна парабола и един над 30 санта пич се озова в ръцете ми.Над тръбата хванах още едно дребно,а някакъв изключителен наглец ми скачаше на едно и също място връз индикатора ,обаче отказваше мухите.И така приключи още един запомнящ се ден в това "циганско лято".Утре почивка ,а в неделя пак по ловните полета.На кука.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 17, 2006 5:47 pm 
Аватар

Това на нищо не прилича - първо хасковската група сега габровските бараби :wink: ......но утрееееее / или в неделя/ и аз ще се отчета!!!! Робко, поздрави за успешния излет!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа