Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:50 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 17, 2006 7:12 pm 
Аватар

А бе момчета, не смятах да вземам отношение по тези маршрути, но ме предизвикахте...Защо не покажете снимки в самите села.Да видят хората как ще влезем в Европа!!!Защото тази река се използва за сметище от всички села през които минава.В нея се изхвърля всичко:от умрели животни и тор до дюшеци и остатъци от бяла и черна техника,както и задължително жибрите от ракиените казани."Хвърляш мухата до автомобилната гума и докато стигне до пробития пластмасов бидон ще ти удари."А на земляка бат`Стан ще отговоря, че водата е топла само в един малък участък, където изтича сапуницата и кирта от мин. баня на селото.
П.С.Тенчо Христов се преквалифицира от шаранджия в тролингаджия и кльонкаджия по яз.Кърджали поради липса на шарани в региона.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 17, 2006 7:47 pm 
Аватар

Ех, това явно е проблем на цялата ни страна - тъща ми е от ломско / с. Златия/ и имам преки наблюдения на р. Цибрица от 1988г. до ден днешен. Едно време не само реката, а и по поляните беше чисто, не можеше да се види хартия, камо ли пликове и други пласмантерии. Е сега гледаш и гуми, и дюшеци, и умрели животни, и бидони и каквото може човек да си представи!!! Бояне, за съжаление много точно го каза - хвърляш от гумата и до бидона ще ти удари.... Напоследък все повече се убеждавам, че сме лоши хора по натура...между другото в пътеписите на чужденците, обикаляли страната ни по турското робство се отбелязва, че сме си били доста мърляви още тогава :? :? , но за това официално рядко се споменава...Та такива ми ви работи..Поздрави на всички!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 26, 2006 8:15 pm 
Аватар

Тая събота и неделя се отдадох на любимото си хоби.
Вчера риболовувахме с колегата SWAT.Излета както винаги беше приятен,кефалите не много и не много големи.
Изображение

Най-интересното,което ми се случи,беше един кара-ятак(морунаж)."Взе" заешката нимфа,на която бях заложил в случая.

Изображение

Днес нямах намерение да ходя на риба,но промених мнението си щом боян_ам ми се обади.
Решихме да отскочим,както казва един колега от форума,до едно от милионите места за кефал около Хасково.
Времето беше прекрасно,както и реката.Беше кристално бистра.
Изображение

Изображение

Абе,голяма красота...
Изображение

Боян снима първия за деня "фотомодел"
Изображение

Ето ме и мен - е -бре ! ! !
Изображение

Общо взето кефалите бяха такива.Този първия взе на имитация на ручейник с крила от еленова козина,който ручейник остана на един клон и го смених с малко бръмбарче :
Изображение

Изображение

Боян излъга най-големия кефал за деня :
Изображение

Качихме се доста нагоре по течението на реката и след ненадейно падналата гъста мъгла,към 16.30 решихме да се връщаме към колата.
За финал пихме по едно кафе в близкото село,направихме разбора и се прибрахме вкъщи.

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа