Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:51 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Дек 15, 2004 2:39 pm 
Forum Admin
Аватар

Здравейте всички, дето ловите с мухички.
Първо се извинявам на модераторите на тази стая, ако не съм сложил на място темата, ма честно да си призная, много се чаудих къде точно да я прасна.
Тъй като последно време, ми е влезнала една муха в главата, ма такава голема муха като тая например:
Изображение
или като тая:
Изображение
та се чудя как точно става риболова на щука с муха.
Решил съм така да опитам едни места по славна Струма, надоло при Сандански, дето така, се оказа, че имало доста добра популация от щуки.
Та питам, има ли хора тука пишещи, дето да са ловили на този риболов. Ма сериозно да са хващали на муха щуки, а не да са чули или прочели нещо и да го перефразират.
Като се поразрових в нета намерих доста инфо така за него, ма друго си е да ти каже некой дето скоро ги е тръшмелил.
Даже и мишоци навързах неколко, та да съм подготвен, нали.
Благодарности на всички отговорили и не само от София до Кулата.
Акулата

Последна промяна akulata на Чет Дек 16, 2004 2:18 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 16, 2004 1:12 am 
Аватар

Ооо бат гюбре, аз кат гледам, май май никой не е ловил щука с муа, та я вземи отиди пък ти да си първия дето ще ни разправяш как си ловил тия крокодили със стример, щото едва ли има някой, който да се съмнява в твоите способности, акула. Успех при риболова с щука и: Горко им на щуките от София до Кулата, щом лови ги Акулата!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 16, 2004 10:29 am 
Аватар

В тази връзка имам питане, от къде мога да се снабдя с достатъчно големи куки с дълги дръжки. Питам защото неделята преди никулден пробвах едно странно нещо което ще покажа довечера защото сега го нямам по дръка. Изглежда като попър от едно списание. Играта му е страхотна, при подръпване потъва малко и пак изплува. Пъстървите в аквариума се чудеха какво е това и доста стръвно го атакуваха. Само че съм го вързал на кука номер 8 и е доста дребно. Представям си ако го вържа нула или нещо по голямо сигурно ще се побъркат зъбатите хищници.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 16, 2004 2:26 pm 
Forum Admin
Аватар

Добрев, мишморока неден написа:
Ооо бат гюбре, аз кат гледам, май май никой не е ловил щука с муа, та я вземи отиди пък ти да си първия дето ще ни разправяш как си ловил тия крокодили със стример

Добромирчооо, гюбренце маленко, нема да съм първия със сигурност, мойто момче. Аз се сещам поне за един, но той май е в чужбината сега, та нема как да отговори. А със сигурност има и други пичове тук дето са ловили с мухарка щука.
Ванката Янков, едно приятелче от Сандана, да е жив и здрав, че ме запали по тая стръвница, щуката.
Но както и да е, едно е сигурно, щом съм го сложил на дневен ред рано или късно ки се чуе от некъде рев на щуки по Струма от София до Кулата.
Акулата

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 16, 2004 4:56 pm 
Аватар

ЕЕЕййй стига бе вие ме изумявате-тъкмо тия дни ми се беше зародила в главата една идея за муха-мишка и мислех да ви питам и днеска като го видях тоя пост направо се изкефих! Евала !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 16, 2004 6:16 pm 
Аватар

Някое щукище направо ще сцепи мухарката, ама си заслъжава да се пробва за емоцията:):):) :D

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 19, 2004 5:28 pm 

Опити са правени, то се знае, ма успех малцина са имали... Абе Радо, гюбре арно, ти такива черги с ква тояга сметаш да ги меткаш, ммъъ? Питам, щото аз преди време пробвах да меткам за щука в едни стари корита, но опитите ми покозаха, че стримери на 2-4 кука почти не мое се изфърлат с 5-6 клас тояга, големо тегло беше, а тия щукарските стримери са на още по-големи куки... Иначе и аз съм изкушен и ше зема да вържа некое фърчило /тамън ше ми доде кат големо междучасие след мравките 22-ри номер дет връзвах днеска/...
Айде и да са пазиш, че щуката много апе, вервай ми...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 19, 2004 7:24 pm 
Аватар

jeeves написа:
...
Айде и да са пазиш, че щуката много апе, вервай ми...

Ако те уапе мое да пипнеш лептоспироза, има много такива случаи от ухапване от щука , вервай ми. И мен ме е хапала, бях и сложил една пръчка в устата , тя я захапа, а аз я разнасях така. После викам, я да видя кво ще стане ако си пъхна пръста в устата и...

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 20, 2004 1:37 am 
Аватар

Мунчо написа:
Ако те уапе мое да пипнеш лептоспироза, има много такива случаи от ухапване от щука , вервай ми. И мен ме е хапала, бях и сложил една пръчка в устата , тя я захапа, а аз я разнасях така. После викам, я да видя кво ще стане ако си пъхна пръста в устата и...

Е Мунчакис като те ухапа щуката защо не се разболя от лептоспироза - не всявай такава голяма паника.Тази спипохета наистина я има във застояли водоеми,но контаминирани с отпадни продукти от близки свинеферми.Иначе заболяването е доста кофти и всеки да има едно на ум ако след нараняване от риба във замърсен водоем вдигне температура без други причини(настинка и т.н.)Ета за справка
http://www.bgvet.com/cominfdis/bulgaria ... rosis.html

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 12, 2005 12:06 pm 

Пак докторски теми отваряте момчета, лептоспирозата имам предивд.... Още повече, че съм преболедувал.... и оцелял... :D
И така-причинителя е животина подобна на тази, причиняваща сифилиса-обаче за разлика от нея, живее дълго във вода, като свободен микроорганизъм.... Среща се често в реките, особено тези, замърсени фекално... Най-чест междинен гостоприемник са плвъховете, които отдеялт жизнени лептоспири с урината си. В човека лептоспирата преминава през кожата, при газене в заразен водоем, често при наличие на ранички... След това се размножава в регионалните лимфни съдове, като след това постъпва в кръвта, което се проявява с висока температура, болки по мускули стави, главаи т.н. От кръвта лептоспирите се поселват в органите и кръвните клетки, които се лизират, като това се случва на няколко етапа, съответно маркирани от фебрилитет..... Умира се от лептоспирен сепсис, чернодробна и бъбречна недостатъчност, анемия, кръвоизливи... Ефикасно лечение няма-правят се пеницилинови антибиотици, вливат се водно-солеви разтоври, хемодиализа... Смъртност - 60%.... Имунитет-траен... ПРофилактика-предпазване от контакт със заразена вода...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Strimerite za stuka
МнениеПубликувано на: Чет Яну 13, 2005 11:57 am 

8) Zdraveite na vsichki i sory za latinizata !
Ot 10 godini se opitvam da lovja stuka i na strimer s muharka , no bes nikakav uspeh .Imam nad 10 kaseti s ribolov na stuka s muha i schnur v reki,esera,blata i t.n. v Ispanija,Franzia i Italia . Pravil sam mischki,strimeri,finlandski matuki i vapreki tova - bes uspeh.
Stukite si gi hvastah s wobleri i blesni i mnogo rjadko veche opitvah s muharkata i taka do minalata esen,kogato savsem sluchaino otkrih ;tainata na uspeha; 8)
Za 3 dni hvanah nad 10 stuki ot 1,5 do 3 kg s nai neuglednija strimer ,koito sluchaino noseh v men s muharka 7-mi klas.
Razbrah ,che vida na strimera,nachina na podavane i vodene sa nesta ot vtorostepenno znachenie ako ne sa nalize slednite predpostavki-mesto kadeto ima stuki :) ,mnogo nisko nivo na vodata , nalichie na ogledala sred vodoraslite i vasmojnost za gasene v blatoto.
Stukite atakuvaha strimera oste s padaneto i vednaga vlizaha v pletenizata ot vodorasli i vodni rastenija , otkadeto gi izvajdah bes problem zatanal do schijata vav vodata i v tinja do kolenata.
Kogato vodata se pokachi sled njakolko sedmizi ,stukite veche isobsto ne obrastaha vnimanie na strimerite.Veche mojesche da se mjata s vobleri i blesni ,no stukata besche izchesnala....
I taka - za vjarvastite i nevjarvastite-ulovistija strimer moje da se vidi na http://uploads.akulata.com.(454)
A ako akulata kato maistor na kusija raskas ima jelanie, moga da mu dam njkolko kaseti ,kadeto e pokasano step by step vrasvaneto na nai-uspeschnite stukarski strimeri i toi da gi pusne v podhodjast vid vav foruma.
Pozdravi ! 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 13, 2005 10:42 pm 
Forum Admin
Аватар

Цитат:
A ako akulata kato maistor na kusija raskas ima jelanie, moga da mu dam njkolko kaseti ,kadeto e pokasano step by step vrasvaneto na nai-uspeschnite stukarski strimeri i toi da gi pusne v podhodjast vid vav foruma.
Pozdravi !

Ехехеее, здрасти бе човек, къде се загуби?
Помислих да не би да си останал някъде в старата година.
Говорихме за това с касетите по-рано, нали?
Тия дни ще ти се обадя да те видя как си.
Та по въпроса с мухите за щука сериозно запитах за такива мухи, като рабира подозирах и се надявах, че и ти ще се отзовеш рано или късно, щото от последните пресни информации за мухите за щуки дето получих, тази мишка с червено и бяло, наистина е както ми казваше доста популярна.
А и като гледам колегите от мухариналиния.ком и те се занимават с мишоци нещо тая седмица - мухата на седмицата
http://flyanglersonline.com/. #2 кука си е сериозна работа. Доколкото рабирам те тая муха я използват не за щуки а за Large Trout (големи пъстърви) и други видове риби.
А пък ей тук http://moderators.akulata.com/rado/sand ... GP3852.jpg
в първото езеро, ехехее, от "Струмския циркус", се оказа, че е гъмжило на зъбатите твари.
По последна информация от преди седмица, са били извадени щуки около нова година - 3 бр. се около 2 кила, ма имало и по-големи дето гонели привечер.
Та има и едни плитчини дето са свързани с мястото и нищо чудно, скоро време с гръм и трясък и от щукарска перка плясък да се втъпкам във форума с некоя изненада.
Ще вида скоро време, да кача някоя мишка и тук във форума, крийте сиренето
Поздрави на всички, търсещи щуките с мухчки, не само по Струма близо до Кулата.
Акулата

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 02, 2005 10:01 am 

ми за 2004 имам 5-6 щуки(чки -700гр-1кг.)
по моему, ако човек не знае местата не става
а самия риболов е доста бавен/тегав/статичен - нема нищо общо със сухата муха
2 на плуващ шнур и 4 на потъващ шнур, чакам до дупка да потъне поне 1 минута и тогава, опън опън пауза опън дълга пауза, обикновенно рибата стига до 2 м. от брега и тогава се увисва на стримера. поне 10'на прекарвания + доста откачи/тъпят куките като за световно/
стримера - некъв абсолютно безсмислен - правен за американка в отровни цветове на 6-8'ца кука.
имах и случай стримера да мине през устата и да излезе през едното хрило.
такъм:
пръчка 6/7 клас/мепси/
неква макара
дт5 и вф5с
за лидера - в началото бях с 0.20 обикновен монофил но 3 рибки ми го прегризаха
сега съм със сдвоено плетено влакно 0.10 и вече не го гризкат

панирам ги

Наскука със щука на всички

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 02, 2005 10:12 am 
Forum Admin
Аватар

С т е ф а н написа:
ми за 2004 имам 5-6 щуки(чки -700гр-1кг.)
по моему, ако човек не знае местата не става
а самия риболов е доста бавен/тегав/статичен - нема нищо общо със сухата муха
2 на плуващ шнур и 4 на потъващ шнур, чакам до дупка да потъне поне 1 минута и тогава, опън опън пауза опън дълга пауза, обикновенно рибата стига до 2 м. от брега и тогава се увисва на стримера. поне 10'на прекарвания + доста откачи/тъпят куките като за световно/
стримера - некъв абсолютно безсмислен - правен за американка в отровни цветове на 6-8'ца кука.
имах и случай стримера да мине през устата и да излезе през едното хрило.
такъм:
пръчка 6/7 клас/мепси/
неква макара
дт5 и вф5с
за лидера - в началото бях с 0.20 обикновен монофил но 3 рибки ми го прегризаха
сега съм със сдвоено плетено влакно 0.10 и вече не го гризкат

панирам ги

Наскука със щука на всички

Здрасти, Стефане, ами брао брато, 5, 6 бр. си е за мен мечта за сега.
Казваш, че мухата, която си ползвал е била на малък номер кука 6,8, като се има предвид габаритите на зъбатата паст, на по-голяма имало ли е удър, или не си ги пробвал?
Благодаря много за информацията, оценявам го.
Още един върпоса, ако ми разрешиш, ехехехехе, та: на затворен водоем ли си ги ловил хайванчетата или в река?

Поздрави!

Радо от Щукин дол

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 02, 2005 10:29 am 

имам си едни любими местенца дето щукасвах преди 5-6г. преди да се фана с мухарлък

чепинци/негован, по пътя след битака преди моста веднага у лево /то може и в десно ама тоя гьол не ме кефи/ 700м. и после покрай гьола в лево бавно и внимателно с колата. има поне 5-6 места убиец после надолу до тръбата, и от другата страна също дава, само трябва да се следи вятъра да ти духа в гръб.

интересното е че когато драгата/неква кръстоска между кораб и багер/ почне да работи тогава и щуката кълве/между другото там кълве само на рибки от самия гьол на купешки не дава - как ги разпознава мамка й/, а и друго има некви дебели стоманени въжета под водата - да се внимава с тях щото драгата ги опъва
на някои места може и да се понагази, още не съм пробал от лодката - шубе ме е там постоянно духа

преди 6г. намериха труп в най-готиното гьолче/по пътя за хемус 500м. преди карулката в десно/ и от тогава го избягвам, кви кефали/шарани/щуки/бели риби

проходилка си требе

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа