Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:21 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Съб Яну 08, 2005 9:55 pm 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Нед Юни 24, 2007 5:09 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 09, 2005 1:33 pm 
Аватар

Eбати...и ние с баща ми е сега ще дадем 30 лв(+2 лв банкова такса).
Ама най-кофти е, че и 300 да дадем пак ще е същото

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 10, 2005 9:50 am 

Докторе, защо не се обади на ИАРА - звеното в Благоевград?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 10, 2005 11:15 am 
Аватар

"Другари и другарки,

благодаря Ви за сигнала, ще се погрижа хората ни в Благоевград и по другите реки, където съществува същият проблем, да го имат предвид."

Това да ви звучи познато???

Точно сега когато хората се набутват за билети си мисля че е добре да видят че нещо се прави , а от тези приказки на никой не му става по-леко...
Уф!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 10, 2005 11:51 am 
Аватар

Владо, тук не си прав!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 12, 2005 1:57 pm 

vlado написа:
"Другари и другарки,

благодаря Ви за сигнала, ще се погрижа хората ни в Благоевград и по другите реки, където съществува същият проблем, да го имат предвид."

Точно сега когато хората се набутват за билети си мисля че е добре да видят че нещо се прави , а от тези приказки на никой не му става по-леко...
Уф!!

Владо, изсъхна ми устата да говоря с колегите по този въпрос. Какво повече да направя? Да ги хвана за ушите и да ги заведа на реката? За съжаление не мога да им давам никакви нареждания, а само апелирам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 12, 2005 3:38 pm 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Нед Юни 24, 2007 11:31 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 12, 2005 5:41 pm 
Аватар

Аз имам поне едно предложение за ограничаване на бракониерството и то за сега е следното:

Вместо инспекторите от ИАРА да търчат по чукарите пеша (защото сигурно няма бюджет за горива), да обикалят с градския транспорт магазините и борсите, в които се продава риба и да правят проверки за произхода. От там нататък се взимат мерки срещу фирмите нарушители (магазините и борсите). Ефекта от това предполагам ще бъде, че търговците ще престанат да работят с незаконна стока. И бракониерите, които работят с големи количества, ще загубят интерес. Тези с парашутите не са тези които излавят рибата и обезрибяват водоемите и реките. И да има такива късметлии те ще влязат в категорията масови бракониери (т.е. ще загубят интерес).

Това го предлагам без да съм навътре в законите и не знам дали ИАРА има такива правомощия, но ако е възможно това е най добрата първа стъпка според мен.

После ние съвестните рибари, дето си плащаме държавните такси ще помагаме със сигнали, обаче случаите вече ще са значително по-малко.

Ето например 99% съм сигурен, че утре като мина с колата край Телиш и Дъбник поне на единия разклон ще има пенсионер, който продава поне 3 толстолоба по над 2 кг. И да си ги е ловил с една пръчка с една кука пак е нарушил закона щото улова му е повече отколкото е разрешено.

Освен това доколкото знам бракониерството е престъпление по НПК, какъв е проблема бракониерите с 2 и повече акта - зад решетките за 2 години или колкото там трябва и може, и да видим ще потрети ли.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 14, 2005 6:58 am 

Maverick написа:
Аз имам поне едно предложение за ограничаване на бракониерството и то за сега е следното:

Вместо инспекторите от ИАРА да търчат по чукарите пеша (защото сигурно няма бюджет за горива), да обикалят с градския транспорт магазините и борсите, в които се продава риба и да правят проверки за произхода. От там нататък се взимат мерки срещу фирмите нарушители (магазините и борсите). Ефекта от това предполагам ще бъде, че търговците ще престанат да работят с незаконна стока. И бракониерите, които работят с големи количества, ще загубят интерес. Тези с парашутите не са тези които излавят рибата и обезрибяват водоемите и реките. И да има такива късметлии те ще влязат в категорията масови бракониери (т.е. ще загубят интерес).

Това го предлагам без да съм навътре в законите и не знам дали ИАРА има такива правомощия, но ако е възможно това е най добрата първа стъпка според мен.

После ние съвестните рибари, дето си плащаме държавните такси ще помагаме със сигнали, обаче случаите вече ще са значително по-малко.

Ето например 99% съм сигурен, че утре като мина с колата край Телиш и Дъбник поне на единия разклон ще има пенсионер, който продава поне 3 толстолоба по над 2 кг. И да си ги е ловил с една пръчка с една кука пак е нарушил закона щото улова му е повече отколкото е разрешено.

Освен това доколкото знам бракониерството е престъпление по НПК, какъв е проблема бракониерите с 2 и повече акта - зад решетките за 2 години или колкото там трябва и може, и да видим ще потрети ли.

Форде, тези проверки се правят отдавна. Законът ни дава това право, аз лично съм присъствал на няколко такива в София. И тук в столицата нещата наистина потръгнаха - вече почти не се намира бракониерска стока. Проверки се правят и по другите областни градове, но там картинката не е толкова розова. Да не говорим за по-малките градове.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 14, 2005 9:43 am 
Forum Admin
Аватар

Мишо написа:
За капак преброих и няколко с парашути. И всичко това в продължение на около петстотин метра по реката.А какво става надолу и нагоре по течението можете сами да си представите...Без коментар.

Алеко- Сонара на ИАРА написа:
Докторе, защо не се обади на ИАРА - звеното в Благоевград?

Владо - Кошмарът за всички класици написа:
"Другари и другарки,

Алеко написа:
Владо, изсъхна ми устата да говоря с колегите по този въпрос. Какво повече да направя? Да ги хвана за ушите и да ги заведа на реката? За съжаление не мога да им давам никакви нареждания, а само апелирам

и още написа:
Да не говорим за по-малките градове.

Здрасти на всички, ловящи със мухички.
Док, добре я започна тази тема.
Алеко, никиой не вини теб беееее, сонарееее, въпроса е, че не се прави кой знай какво по отношение проверки по малките градове.
ти казваш да не говорим, ехехеее, ма аз искам нещо да кажа, ако ми разрешиш.
Започвам:
"Скалпел, бързо... ооооуууу... трай бе хайарсъзин...колежке интубирайте, не не 7 ном катетър,...аааауууу, кръста мииии...ще го изпуснем, презаердете на 200, пазете се...оооооуууу, кръста миииии, ръцете миии, гърбъ мииии....ки умрааааааааааа...умриииии, таратайра-татайрата, умриииии, сбогооом аз беез тебееее могаааа..."
Това не са елементи от "спешно отделение", това е е ежедневието при с. Струма около Сандански, където огромна сбирщина от кръвожадни орки ДРАЦАТ ДО УМОПОМРЪЧЕНИЕ, където екипите на б.помощ не спират да им оказват съдействие. Ортопедията е пълна с хора без кръстове, дето лежат по пейкитев чекалните спрострени като черги.
Е, малко хиперболка употребих, за което ще ме извините, но това което искам да кажа е, че много хора ловят бракониерски, унищожават тонове риба и никой не идва да ги залови. Това е.
Не знам какво друго да кажа, е знам ама не искам, че ще загрозя форума.
Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Яну 20, 2005 7:38 pm 

Драскането край нема на който и край на БГ да идеш всички драскат няма запад няма изток. Но тези парашути са поредната голяма отврат по родните реки. Но парадоксалното, е че винаги бракониерството става на едни и същи места, каквито например за района на Сандански са Нова Гара и село Струма, където дори през забранения период е пълно с рибари. Чудно ми е защо намесвате агенцията по аквакултури, като се има предвид, че Горското винаги е отговаряло за опазването на рибата. Още повече че на горското се плащат билетите. И добре, че Струма винаги дава и ще дава риба понеже до сега никога не съм ловил риба, която да е изкуствено зарибена с парите от билетите, които плащам от как се помня. Но няма кой да гони народа дето изби сомовете с бомби по Струма. Нито има кой да изтреби кормораните - зимна заплаха номер 1 за рибоците, както и видрите - летния риби бич. Дано не се налага да носим плакати от типа "Опази природата от горското, Боже!!!"

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 05, 2005 4:29 pm 
Аватар

И аз като се замисля съм ставал свидетел неведнъж на бракониерски набези.->Веднъж отидохме на риба на Челопеченските баластриери.Че не е кой-знае какъв водоем не е, разрешен е даже и по време на забраната.Та отиваме ние, аз и още две момчета с надеждата да излъжеме некоя платика.Захранваме си както треа, ароматни смески ... а бе сичко по протокол си правиме :P И почваме да кесиме над телескопите и да чакаме нещо да цъфне.По едно време дофтасаха некви двама ... като че беха от ромски произход.
Единия каза "Ей тука не метайте въдиците" показавайки с пръст един участък от водоема, в съседство със захраненото от нас место.След 5 минути единия извади серкмето.Не знам какви магии правиха ама за 2 или 3 хвърляния на мрежестото пособие и имаха ... а бе над 7-8 кг. риба имаше !!! Ама секви рибета - каракуди, платики, костури и т.н.
Ние вече прибирахме въдиците, обаче в мойта тиква гламава заседнаха гадни мисли от сорта на "Ще ви се не знае ..".И тръгнахме си ние нагоре по баира по посока автобусната спирка.Обаче малко по-натам им видехме колелата на тия сомангета.И аз викам на другите аре да им скапеме на тия возилата .. ама моите нещо се спекоха.Викам им, добре аз ще праа мизериите.Спаднах им гумите и на двете колела и за капак им гепих помпата ... нека бутат поне са много тарикати ! И запалихме моторите ! А ако бехме малко повечко народ бих се постарал да ги сбуфтаме ... па накрая да ги омотаме у серкметата и да ги пуснеме да плуват.Та .... това беше.Много ми се ще ей тъй като сме повечко народ да понаблъскаме нахалитетите.Д-р Мишо ги попитал дали имат билети, а те ще му се смеят ! Е се едно ще ми се смеят в очите ако сме компаня нали се сещаш !! Мое да не ядат бой ако са кротки ама нема па да си топат мрежите ще им се незнае.
Аре махам се колеги :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа