Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 22, 2006 2:21 pm 
Аватар

Хехе, верно е така Влади, ама с мухарка не съм,

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 30, 2006 10:34 pm 
Аватар

Колеги, днес посетих отново въпросното място на река Тунджа, като с колегата Вальо май направихме своето закриване на сезона. Бяхме го планирал за 31, но жената тогава ще трябва цял ден да готви заради празника, а аз да гледам малкия, та днес май ще да ми е последен риболов за тази година! Е все пак има още един ден та ще видим!
Реката беше приказна както винаги, с кристална леденостудена вода и брегове на места сковани от лед. Никакви признаци на живот и никакви следи от ятата 30 сантиметрови кефали от преди 2 седмици. Въпреки, че обстановката хич не беше обнадеждаваща все пак разпънахме въдиците и си пробвахме късмета. Този път в обичайното кефалско меню от мокри мухи включих и леки фазанови нимфи. Въпреки трудните условия и краткото време за риболов излъгахме няколко кефала около нормата. Аз успях да излъжа и един 31 сантиметров кефал на фазанова нимфа на 14 номер кука. Нимфата беше с торакс от светлосива заешка козина което в случая се оказа печелившата комбинация. Кефала пропусна фото сесията, защото братчето на Вальо му бе свалило батериите от фотоапарата и се оказа, че имаме апарат, ама няма ток!:lol:
Това което ми направи впечатление е, че кефалите атакуваха много вяло и почти не се бореха. Телесната им температура бе толкова ниска, че имах чувството , че държа бучка лед в ръката си докато ги откачам от куката!
След като се порадвахме на възможността да ловим риба за последно тази година решихме да се отдадем на един друг вид лов преди да ни е застигнал залеза- мухолов. Навлякох си гащеризона и обиколих всички места на които бяхме късали по време на предишните си излетити. Събрах точно 18мухи- 10 на Вальо и 8 мой :shock: . Май, че се получи доста успешен излет :lol: ! Сигурно си казвате егати тези колко са зле със кастинга! :lol:
Че е така, така е! Ама пустите мокри мухи нали се слагат по няколко, та като скъсаш болката е голяма. Да не говорим, че понеже ползвам тънко влакно за да ми потъват мухите на два пъти късам на хубави кефали при засечката! По закона на Мърфи типета се къса от лидера и кефала заминава не с една а с три мухи в устата. Е те тогава как боли не е за разправяне! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 30, 2006 11:56 pm 

T-to написа:
Колеги, днес посетих отново въпросното място на река Тунджа, като с колегата Вальо май направихме своето закриване на сезона

Ей, големи дружки сте двамата ... Един, без друг неможете ...

Така и един път не се обадихте да дойда с вас <golem-smeh <mad

Кой те запозна с Вальо? *(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 31, 2006 3:50 pm 
Аватар

Поздравления Тео, за успешното закриване на риболова за тази година!!! :lol: Пожелавам ти и най скорошно успешно откриване!!!
П.С.Пък ние тука събираме CDC,светлосиви заешки дъбинги и "заешки маски" от диви зайци.
Поздрави! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 31, 2006 6:08 pm 
Аватар

Направо ви завиждам-къде благородно ,къде не :lol: И аз днес отскочих до "мойте места" ,обаче за час и половина -нищо,капо.Явно ще е за догодина голямото дърпане.Весела Нова година на всички!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 04, 2007 12:45 am 
Аватар

boyan_am написа:
Пожелавам ти и най скорошно успешно откриване!!!

Бояне, пожеланието ти се сбъдна! Закрих сезона на 30, не на 31, но успях да открия на първи. Не беше кой знае какво откриване, но все пак...
Първи януари бе прекрасен ден. Разполагах само с час и половина, който се оказа твърде малко за да намеря верният път към успеха. На обичайните места нямаше и помен от риба. Никакви признаци на живот. Само на едно место минаха 4-5 кефала с трофейни размери. Един от тях последва нимфата ми, но мястото не ми даваше добра възможност да се прикрия. В последният момент ме видя и дим да го няма! По нагоре пък един заблуден кефал се нахвърли със страшен плясък върху индикатора ми. Смених мухите и точно в последните минути от риболова когато се връщах към колата един 25 сантиметров кефал ме изненада приятно като взе доста убедително на една фазанова нимфа със златна глава. Доволен от резултата се прибрах в къщи. Мисията е изпълнена, сефтето е направено! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 04, 2007 1:20 pm 
Аватар

Поздравления Тео, за първия "европейски"кефал!!! :D Важното е ,че си повярвал ,че "мисията е възможна".Така е ,някои риболовци остават цял живот на едно ниво, а други като тебе се развиват и усъвършенствуват постоянно и бързо надминават "майсторите".Много още и все по-големи кефали ти желая за напред!
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 04, 2007 6:48 pm 
Аватар

boyan_am написа:
... а други като тебе се развиват и усъвършенстват постоянно и бързо надминават "майсторите".Много още и все по-големи кефали ти желая за напред!

Благодаря за топлите думи. Твърде щедри комплименти! Изказани от твоята уста за мен те наистина имат стойност!
Ако наистина имам някакъв напредък, то е заради хора като теб които не пестят време, усилия и средства да помагат на ентусиасти като мен!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 05, 2007 8:56 pm 
Аватар

Днес най-накрая направихме сефтето за Новата 2007 година.
Бях запланувал други работи,но едно обаждане от колегата SWAT(Юри) промени деня ми.
Малко преди обяд вече бяхме на едно от любимите ни места и разпъвахме мухарките.Времето беше доста хладно,въпреки че доста напичаше.
Реката естествено и през Новата година пак си е там и пак си е хубава(с изключение на боклуците,за които доста сме говорили).
Изображение

Без да се замислим с Юрката заложихме на мокрите мухи.Аз вързах един "Професор".И резултата не закъсня.От това местенце

Изображение
извадих първото рибе за 2007-ма
Изображение

Доста дребно,но все пак беше първото,та доста и се зарадвах.
От същото место излязоха още няколко кефлета,но всички бяха горе-долу такъв размер.Големо немаше...
Продължих по-нагоре и стигнах до това местенце
Изображение
и извадих това рибенце
Изображение

Пак дребно,но какво да направим.За мен беше важно да се започне...

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 05, 2007 9:01 pm 
Аватар

Е това е......Докато някои се заседяват пред компютрите, сериозните колеги правят чудеса от героизъм :lol: :lol: :lol: !! Поздрави на старозагорската и хасковски школи!!!!!!!!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 05, 2007 9:17 pm 
Аватар

Ами даааа то така става като се ходи за риба :)
Браво колеги тарикатски клендаци европейци :)
Поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 05, 2007 9:29 pm 
Аватар

Това са първите "Евро рибета" които виждам за тази година! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 05, 2007 9:46 pm 
Аватар

Евала Пачо! Честито ти откриване!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 08, 2007 10:56 am 
Аватар

Кефите ме луд умора нема :wink:
И аз вчера се пробвах за евро кефали на Нишава ма ниц :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 15, 2007 7:27 pm 
Аватар

Колеги, днес пак ме втресе и следобеда се озовах на реката. Този път за разнообразие реших да пробвам мястото на което се проведе мухарския събор на Тунджа. Пак заложих на мокрите мухи и не останах излъган. Точно под бента излъгах едно 20 сантиметрово кефалче, а над него един 28-29 сантиметров приятел. Печелившата муха и в двата случая бе професор на кука 12 номер. За съжаление повече риби не можах да излъжа. Малкото ниво на водата и нейната прозрачност правеха риболова много труден. Рибките ме усещаха от далеч и дим да ги няма.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа