Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:31 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Яну 22, 2007 8:00 pm 

Здравеите значи вчера сутринта към 8,30 ставам и времето навън хубаво слънчево,че и никакъв вятър няма и си викам днеска ще е ден за мухарене :).Защото все пак тази год не бях откривал с мухарката а само със спининга. И така към 11,30 се озовахме с бащата на реката той с плувката си за накой скобар :) а реката е Негованка при село Русаля.Водата много малка и много бистра. Сложих един микро мухикан но не го поглеждаха кефалетата мищо че се виждаха по плитчините и им го подавах в устата. След това залових на една джапанка на кука 14 с ярко жълт корем. И още на второто подаване се закачи едно кефалче околу 15ст. след него още 5-6 от съштият размер и едно околу 20ст. Малко по надолу до едно паднало дърво подавам и се обръща една по едра риба и аз страшно силно засичане и ми скъса :) кефалето не беше голямо околу 25ст.И гледам в кутията но същата муха няма и сложих един бръмбар пак на 14ка с червен корем и рибнат със сребристо ламе. И като се започна през 3-4 хрърлянета кефале но не бяха едри по 15-20 ст но бяха доста. Имаше и 2 мерни по околу 25ст. И о6те две откачени такича мерни. Във водата се виждаха и топалки по кило но не обръщаха внимание на мухата на два пъти хрърлях в устата им но те избягаха. Оловените риби бяха околу 40 аз им загубих броиката но някое време.Всички риби бяха върнати обратно във водата с надеждата да пораснат и да ги хвана пак. Рибата стоеше в плитки бързеи и разливи. И когато стана 4,15-20 слънцето се скриваше вече и рибата и тя и вече не поглеждаше михата а и аз не ги виждах вече. И така вече решихме да си хомим. За мен тва беше едно страхотно откриване :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 22, 2007 10:00 pm 
Аватар

Здрасти Влади! Много добър риболов си направил! Би ли ми обяснил по подробно къде точно се намира реката и това село? :roll:

Мерси предварително и поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 23, 2007 8:48 am 
Аватар

Браво за успешното откриване!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 23, 2007 9:51 am 
Аватар

Напролет сме при теб!

Поздравления за успешния риболов!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 23, 2007 3:21 pm 
Аватар

Ех..., за пореден път поста на колегата доказва, че е..ния Софийски регион става за всичко друго зимъска, ама не и за риболов :-s :-s :-s . Влади, поздрави за успешния риболов!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 23, 2007 5:30 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
Ех..., за пореден път поста на колегата доказва, че е..ния Софийски регион става за всичко друго зимъска, ама не и за риболов :-s :-s :-s . Влади, поздрави за успешния риболов!!!!!

За моя пост ли става на въпрос?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 23, 2007 5:47 pm 
Аватар

Пешинка, здрасти!!! Не ставаше въпрос за твоя пост, а за излета на Влади - няма софийски мухар, който да разкаже за подобен излет в района на града, а и доста извън него!!! Общоизвестен факт е, че цяла България примерно от края на март се скъсва да лови риба, а софийският регион все още е мъртвило :( :( ! Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 23, 2007 6:16 pm 
Аватар

Дааааааамз и аз един ден преди Влади ходих на риба на р.Струма региона в гр.Батаножци(пада ми се село) времето бе6е хубаво и ре6их да отида до реката малко да потренирам замятането че о6те в вода муха не бях цопвал (ни6то че вече имах 20-тина мое производство). Та така отивам си аз на реката един голям завои в които лятото видях един огромен клен (за мен ) дигурно бе6е над килограм та си викам може пък и не6то да се излъже слу4айно та отидох на жъпросното място.Водата бе6е перфектна както обикножено има6е някакви мухи летяха насам натам но риба никаква ни6то нали жсе пак целта бе6е да потренирам журзах едно пара6ут4е мое производстжо и се по4на на всяко второ замятане зака4ане пък и се оказа 4е лепилото с което пражя мухите не издурйа на жода разжалих 5 мухи до края на излета.Оказа се 4е пореката иам мн раци (оби4ам ги мн поже4е от рибите) та си наложих10-ина и докато ги ложях жидях не6то нежероятно за малката река конска(влива се в струма и там бях застанал да хапна) цяло стадо големи клендаци се стрелкат по те4ението на реката но нали не мога да хжърлям та не мойах да им предложа една от моите мухи.Излета завър6и с 4 пребивания в калта малко раци и мн емоции

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 23, 2007 7:42 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
Пешинка, здрасти!!! Не ставаше въпрос за твоя пост, а за излета на Влади - няма софийски мухар, който да разкаже за подобен излет в района на града, а и доста извън него!!! Общоизвестен факт е, че цяла България примерно от края на март се скъсва да лови риба, а софийският регион все още е мъртвило :( :( ! Поздрави!!!

Извинявай за грубото ми държание! :cry:

А иначе си прав! Нито един софиянец не се хвали до Април с добри изледи! :cry: :cry: :cry:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 23, 2007 8:01 pm 
Аватар

Тоуглес, дано правилно изговарям ник-а ти :wink: , брат, килограмов клендак си е огромен не само за тебе, той просто си е огромен :lol: :lol: :lol: . По отношение на мухите - проведи бърза консултация с Д-р Мишо да те "светне" къде бъркаш.
А за стадата....бе ти и тия като тебе сърце нямате ли..... можеше да не го казваш......ся цела нощ нема да нанкам :wink: :wink: :wink: !! Майтапя се, поздрави и бързо се научавай да меткаш, та да видят хайваните зор!!!!
Пешинка, това е много интересен феномен в равното софийско поле, който се отнася не само до мухарския риболов!! Направило ми е впечатление, че около София е по-резултатен риболова до късната есен та и до началото на зимата, ама пролетта е мъка небивала - абе цялата страна се раззеленила а тука още се топят снегове, водата ледена.... изобщо мъка та мъка!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 23, 2007 8:51 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
...а тука още се топят снегове, водата ледена.... изобщо мъка та мъка!!!

С изключение на тази година!!! :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 23, 2007 11:11 pm 

[quote="peshinka"]Здрасти Влади! Много добър риболов си направил! Би ли ми обяснил по подробно къде точно се намира реката и това село? :roll: ето тук може да прочетеш малко за тази река Роската е написал няколко думи http://www.iantra.com/index.php?option= ... &Itemid=36

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 23, 2007 11:15 pm 

Мерси на всички за поздравленията :)
Роска и и сега да дойдете мак може :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 23, 2007 11:35 pm 
Аватар

vladi написа:
peshinka написа:
Здрасти Влади! Много добър риболов си направил! Би ли ми обяснил по подробно къде точно се намира реката и това село? :roll:
ето тук може да прочетеш малко за тази река Роската е написал няколко думи http://www.iantra.com/index.php?option= ... &Itemid=36

А защо ми пише " The webpage is being translated at the moment"? :cry: :cry: :cry:

Последна промяна Petar Iliev на Нед Фев 11, 2007 8:28 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 24, 2007 8:50 am 
Аватар

Не, не, ние ще дойдем напролет, точно защото тия "няколко думи" са много малко и трябва да се допълнят с много инфо - там реката е разкошна, а за Еменския пролом, изсечен точно от тази река Негованка да не говорим - нещо грандиозно е, човек не може да си представи, че има такова нещо в България.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа