Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:30 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Мар 01, 2007 5:05 pm 
Аватар

От дълго време ме тормози мисълта ,че имам една все още девствена пръчка/Матрикс 6.6 фута 2#/,та реших днес да поправя тази несправедливост и към 10 часа се отправих към една малка речица вливаща се в Янтра.Вързах нимфха и започнах маането ,но вече стана към 12 а аз още нямах сефте и така докато се приближих до това вирче
Изображение

И там забелязах няколко дребни вдигащи се рибки и направо се разтреперах.Свалям бързо индикатори простотии връзвам една малка мушица подавам...и Матрикса е обезчестен с уклейка
:lol:

Изображение

Докато снимам гледам на два-три метра от мене изплуваха три убавци мерни ,та арни и аз направо се гипсирах.Откачам уклейка,шнура се заплете гадовете ме съзряха и айде ...
Слязох по-надолу по рекичката и ми се случи това
Изображение

И това и още
Изображение
Изображение
Изображение

И така около 30-тина пъти \:D/ ,докато не се върнах на първия вир.Отново вдигащи се риби ,а тоя път аз подготвен виждам един бабаит/около30 санта/ подавам ,той смуква шумно засичам ,пръчката се сгъва от дръжката почти и докато бъркам за фотото да покажа благата парабола,тоя пич взе ,че се откачи.Ами случва се.
Решавам ,че това е за днес и сгъвам а когато си тръгвам виждам е тоя субект
Изображение
...да изсипва във вирчето ,е това
:shock: Изображение

Направо издивях.. :x Скандал и я пратих да ги вади и да ги товари пак на количката.Изгубих си половин час ,но си заслужаваше.Ескортирах я до контейнера и й казах ,че а съм видяр нещо подобно ,а направо със снимките при ченгетата :lol: Обеща да не хвърля,ама :roll: И така приключи днешния ден.А утре познайте къде съм пак :wink: ?Поздрави на всички!!![/img]

Последна промяна robko1 на Чет Мар 01, 2007 5:17 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 01, 2007 5:10 pm 
Аватар

Нещо не се отварят снимките ,ако някой може да ги оправи,че иначе язък за снимането и качването!

Добре ,че беше Росен да ми звънне и да каже как да ги оправя.Благодарско ,Адаш

е тука една снимка от рекичката компенсация за грозните последни две снимки
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Бравос пич
МнениеПубликувано на: Чет Мар 01, 2007 5:37 pm 
Аватар

Браво Робко.Хайде на харлия да е.Другият път ти пожелавам по големи рибоци. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 01, 2007 7:06 pm 
Аватар

Мръсник си ти, Росене, мръсник!

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 01, 2007 7:23 pm 
Аватар

Мунчо написа:

" Мръсник си ти, Росене, мръсник! "

Какво виждат немощните ми дзъркели :roll: :roll: , разнобой в стройните габровски редици......Аааааа....не так товарищь Мунчо, не так, ние ви даваме за пример на настъпващото поколение нови мухари, а вие.... мръсник бил:lol: :lol: :lol: Но пък като се замисля :-s :-s :-s ..... верно е мръсник другаря Робко, и как да не е, като не се е спрял да вади рибките, докато ние пишеме тука за поколенията.. :lol: :lol: :lol: !!
Робко, поздрави за омаскаряването на пръчката, нищо че с уклей, както се казваше в един наш филма - цаца, цаца, ама риба!!!! А за индианката - нямам думи, маа му деееба какъв дебил трябва да си, та да изсипваш тая какафония от предмети в реката......Похвално е това, което си направил, но проблема е, че утре тая сволоч пак ще е там......абе гадна сган сме и това си е....Поздрави пичове!!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 01, 2007 7:58 pm 
Аватар

Росен е пич - всички квартални бакали се тресат от ужас, щом Росен е на реката! А е видял някй да изхвърли нещо вътре - тежко му! Нравоученията са покърителни(справка "Дон Кихот" - поученията на Санчо при встъпването му в губeнаторство, глава XXVII мисля беше...:D:D:D)

p.s.Бат Райко, за утре Робко квито планове има, със сигурност ще го омаскари с нещо по-едро! Ха,ха , ама и аз не спя - утре следобед ще избягам от работа и ще си тествам новата убавиня! Няма начин да не хвана поне една уклейка!:D Айде де, само Росен ще ми размахва въдици 6,6 ft, #2...ама и ний не спим!:D

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 01, 2007 8:26 pm 
Аватар

Боже, Боже, колко мъка има по тоя свят.......е докъде го докарахме - да бегаме от работа, та да начешем крастата..... Стискам палци и на двама ви!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 01, 2007 10:05 pm 
Аватар

Мунчо написа:
Мръсник си ти, Росене, мръсник!

Той и колегата SWAT така.... :lol: :lol: :lol:

Така е,Мунчо,ние докато ходим да работим,виж другата част от екипите ни какви ги вършат.... :D

Роска,поздрави за успешния излет.А иначе,рекичката така като я гледам от снимките,много ми допада :wink: ...

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 01, 2007 10:46 pm 
Аватар

Мунчо написа:
Росен е пич - всички квартални бакали се тресат от ужас, щом Росен е на реката! А е видял някй да изхвърли нещо вътре - тежко му! Нравоученията са покърителни(справка "Дон Кихот" - поученията на Санчо при встъпването му в губeнаторство, глава XXVII мисля беше...:D:D:D)

p.s.Бат Райко, за утре Робко квито планове има, със сигурност ще го омаскари с нещо по-едро! Ха,ха , ама и аз не спя - утре следобед ще избягам от работа и ще си тествам новата убавиня! Няма начин да не хвана поне една уклейка!:D Айде де, само Росен ще ми размахва въдици 6,6 ft, #2...ама и ний не спим!:D

Вярно е ,маркирам си територийте със скъсани мухи :lol: .А утре /пу да не ми е уроки/ ,мисля да ги пробвам по големата река ,дали пък няма да кандисат на суата мушица :roll:

Пачо,ако знаеш колко такива реки има в очертанията на града и които трябва да са пълни с пъстърви ,обаче....Всичко е потънало в мизерия.Това са изроди ,не хора!!Де ба и тъпата държава!Айде да спра ,че тая тема ми е много болезнена и скоро не знам ,ще трябва да удавя някой ей такъв изрод ,ама да помогне с удоволствие ,обаче знам че няма.И най -гнусното нещо беше ,че контейнера беше по-близо до къщата й от речицата,ама не, вътре.А на тия от "Екология" в общината съм им носил проби,карал съм ги да дойдат да им покажа тръби незаконни,показвал съм им бунища в реката..Не и не.Не им дреме.Така е то.Но пък не забравяйте"За пъстърва само събота и неделя" :lol: И на "24 май" .Поздрави пичове!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 01, 2007 11:02 pm 
Аватар

Робко, пич, недей да го давиш, че тутакси ще те арестуват, ще те излъчат в новините и ще попълниш стройната статистика на бившето ми министерство, а в последствие и на съдебната система, за крупните ни успехи в борбата с организираната престъпност........докато бизнесмена Стайков ще ни разяснява от екрана как ареста му е бил голяма грешка!! То си е тъй де.....толко ли няма Робковци за арестуване, ами такъв уважаван перничанин....Поздрави от тъжната страна България!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 02, 2007 4:58 am 
Аватар

Мунчо написа:
... p.s.Бат Райко, за утре Робко квито планове има, със сигурност ще го омаскари с нещо по-едро! Ха,ха , ама и аз не спя - утре следобед ще избягам от работа и ще си тествам новата убавиня! Няма начин да не хвана поне една уклейка!:D Айде де, само Росен ще ми размахва въдици 6,6 ft, #2...ама и ний не спим!:D

... и гледайте да ви срещнем някъде с Шамана ... а, 5:00 am, то станало време да тръгваме ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 02, 2007 8:55 am 
Аватар

Здрасти Роска добро мухарене :) леле като се загледах в боклуците направо си викам те това момче маха по искъра в софия :) :) :) даже и клендаците с червени перки, и същото бентче си имаме па и оклейчета се бодът ха ха ха :) :) :)
Още малко да порасне малкия и ще зема да открия сезона и аз :) :) :)

Изображение
Е тези места вече ги няма заради летището но снимката е спомен от 2003 та година
Поздрави :) :) :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 02, 2007 9:28 am 
Аватар

Дани написа:

"...и същото бентче си имаме па и оклейчета се бодът ха ха ха :) :) :) "

Вярно, като видях снимката и направо си викам, абе това е снимка на бента при Дружба.....ама после видях разликите!! Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 02, 2007 11:50 am 
Аватар

Баси гадните Талибани Мексикански ......
Изображение

Тая си е за ЯК .......
Аз за тва метнах във водата 1 Пенсионер със сракме :x

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 08, 2007 7:36 pm 
Аватар

Днеска ставам слушам прогнозата за слаб вятър и решавам да отида по Янтра със стъклото-жестока грешка.След леко колебание за шнур се спирам на ДТ 4 Профешънъл-още една страшна грешка.И на края без гащеризон-......Та след като предишните пъти имаше яко люпене и много хващания, но на дребни рибета и след като изследвах внимателно какви точно са еднодневките/клена изключително капризен по време на люпенето ,не поглежда мухата ,ако дори и с нюанс е по различна от истинските,а за оси ,бъмбари ипр. не може да става и дума/.Та навързах рано сутринта едни мушета и към 11 съм на реката.Там спокойствие ,но не се притеснявам ,защото знам че всичко започва около 12.30 до към 4 часа.И наистина след час се появяват тия
Изображение

С тях обаче излиза един гнусен вятър ,който не е нито слаб ,а даже и умерен.Няма по гнусна комбинация от стъклопласт,ДТ 4 Профешънъл и насрещен вятър повярвайте ми.Рибите започнаха да се вдигат, но аз не мога да хвърля до тях.Все пак от време на време
Изображение
Изображение

И така в адски мъки и чести спирания заради педалите от завода които пускаха мътната вода изминава час през който закачам около 30-тина такива и изпускам още толкова-просто всяко второ не мога да засека заради късата пръчка и мекотата й ,а хвърлянията бяха около 15 м.По време на едно от тях засякох и тогава всичките ми мъки се изплатиха, като стъклото се сгъна от дръжката и излезе този
Изображение
Изображение
След това последваха още от по-малкия калибър и после всичко утихна.По моя преценка закачих общо 50-тина,но ако бях с гащеризона и Г.Лумис-а със сигурност щях значително да прехвърля психологическата бариера от 70 :wink: :lol:
А ето и отличничките този ден.Малко са посмачкани ,но пък това говори ,че доста са дъвкани
Изображение

А това пък е тайното оръжие за следващия път.Е вече не е тайно,де
Изображение

Това е от мен.Поздрави на всички ви!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа