Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:47 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Мар 05, 2007 10:39 pm 

Здравейте другари,искам да задам един въпрос който може би сте разисквали.Та,какво означава доживотна гаранция на въдиците.Не е ли само повишаване на цената,или наистина материалите са от най-високо качество.Ще се радвам някой да ме светне по този въпрос.
Благодаря.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: гаранция
МнениеПубликувано на: Пон Мар 05, 2007 11:39 pm 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Нед Юни 24, 2007 12:10 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 06, 2007 12:28 am 
Аватар

Краси,
мое мнение - не ангажирам никого с него... и сорри ако засягам косвено някой с това.
Определено качеството на бланките не без значение!
Определно се подразбира и качество на изработка и всички останали материали...
Обаче, за да се обясни възможността за доживотна гаранция трябва да се имат предвид следните моменти:
1. Говорим за продукти серийно производство
2. Виж 1
От тук:
1. Минимизирана цена на производство на съответния продукт било то и ръчно(все пак не разбирай без пари)... т.е. цената многократно надхвърля себестойността в голяма степен именно заради марката и гаранцията.
2. Чисто маркетингова политика на производителя основана на следното: притежателите/купувачите на такова скъпо оборудване(в случая братята мухари) в болшинството си не са мърлячи и обикновенно полагат максимални грижи, нормално описани от всеки производител, като гаранционни условия !!!
От там идва и нормалното ползване на предмета, чието изхабяване(амортизация) е нормално (а не злоупотребено мърляшки) по дълго от времето на ползване или поне от времето през което ще му се радва собственика/купувача.
За това и такава гаранция е изрично упомената, като валидна, до колкото предмета е собственост на оригиналният си притежател(т.е. първоначалния купупвач)
Т.е. каквото и да се случи с предмета през краткото му притежание от оригиналният купувач, производителя е съгласен да го компенсира независимо от причината, просто защото предмета наистина има многокротно по-малка себестойност.....
Нооо не спираме до тук .... производителя за една смешна част от цената на предмета може да го застрахова "пълно каско" в полза на първоначалния притежател(което за съжаление за сега е възможно само в САЩ, където застрахователите просто се чудят, каква нова услуга да предложат на пазара). Т.е. предмета наистина има тотална гаранция срещу всяко събитие.
Това обаче, в крайна сметка си е чист рекламен трик, който не могат да си позволят бутиковите производители...защото тук говорим за количества и бройки....

Горното написах с цел пояснение за многото колеги, които се чудат, как е възможна доживотната гаранциа независимо от събитието... а не защото разбирам от род-билдинг или нещо такова.

Това е, макар и все още не честа практика, но много съвременен маркетинг модел в САЩ... а вече и у нас, но все още предимно на стоки от щатите.

Тук гаранциата не е в резултат на това, че материалите са скапани и ефтини или изработката е в Китай...и всичко гореизложено не означава че доживотната гаранция е "пълен ташак", или че няма да получим очакваното качество от съответния предмет...

Съвет! Когато си купувате такива предмети, убедете се, че сте добре запознати с всички условия на гаранцията , дори изписаните с най-ситен шрифт (особено с тези!). Тогава задайте въпроси на продавача и ако отговорите не ви удовлетворят....

Дано съм бил полезен на след толкова писане :smt024

<occasion

П.С. Докато писах толкова подробно Док ме е изпреварил със синтезирана информация :lol: но нека все пак е по-ясно...
Не можеш да отидеш при дистибутора с един оригинален предмет и да искаш гаранция просто така... щото е марков и дори закупен от тях...
Поздрави!

Последна промяна Flintstone на Вто Мар 06, 2007 9:10 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 06, 2007 8:27 am 
Аватар

Флинстоун е абсолютно прав - много често т.нар. доживотна гаранция е съпроводена с множество условности, отнасящи се до първи собственик, определени транспортни такси, които понякога са соленички и на практика "крият" и сума за повредената част и т.н. Само за протокола да вметна :lol: :lol: , че първата безусловна гаранция / т.нар. ноу куесчън полиси / е "вкарана" от Орвис доста назад във времето...Оказъл се колкото добър, толкова и рискован ход, защото в Северна Америка навремето имало практика след успешен риболов да се строши пръчката - а с количествата риба там и по онова време нали се сещате какво яко чупене е падало :lol: :lol: . Та след няколко години Орвис отменя безусловната гаранция,, но междувременно се е изстрелял нагоре в продажбите на такъми!!!
В този смисъл е сега пак че го избием на реклама :lol: :lol: :lol: ама....има например един вносител, който не знам какви договорки си е правил с един производител, но на практика предлага мечтаната от риболовеца гаранция......имам предвид, че производителя посочва в гаранцията си, че траснпортните разходи, които са нормални, са си за сметка на клиента......нашия вносител ви ги спестява.....бах ти рекламата стана :lol: :lol: , но това е положението!!! От друга страна, ако се отнасяте съвестно към убавините си, същите ще доживеят до дълбока старост, без да се налага да се обръщате към гаранцията...пу, пу да не чуе гявола :lol: :lol: . Поздрави на всички!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2007 8:03 pm 
Аватар

Здравейте пичове,
Сега за гаранцията:аз съм ползвал няколко пъти безусловната доживотна гаранция на Харди и мога да кажа,че не съм имал никакви прблеми.Нито са ме питали как аджеба съм счупил съответното коляно,нито защо...Единственото,което са искали от мен е да им изпратя 10-на см от сглобката/която много често е спигот/на счупеното коляно,за да могат да ми изработят новото точно същото.Говорим най-вече за конуса.Не че надписа ,който е със съответен номер няма значение...Позвал съм тази гаранция няколко пъти.До преди 2 години не ми искаха никакви такси,а след това/при смяна в ръководството на фирмата/ започнаха да хитреят и искат 25 паунда за пощенски разходи.Но дори и така аз ходя спокойно на риболов и не треперя,защото знам,че и при най-съвестно отношение към мухарките си пак се случват случки... \:D/ Помислете си добре върху това!
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа