Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:31 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Tom Morgan
МнениеПубликувано на: Вто Мар 06, 2007 1:54 am 

Зариби ме днес бат Райко и дълго се рових в сайта на Том Морган докато реших да си поръчам една мухарка от него.Имах няколко въпроса и реших да звънна на телефона оставен в сайта.....какво беше очудването ми когато ми вдигна самият Том Морган няма да ви казвам.Изобщо не очаквах и си мислех че ще говоря с някой от компанията,а то лично Том ми отговори на въпросите.Обаче по гласа си личи че е доста стар човека.
Лошото е че като поръчам сега мухарката,ще стане готова чак следващата година,но ще чакам,какво да се прави. :D
тази вечер или утре мисля да направя ордера и всичко съм уточнил освен макародържача,Том предлага 3 вида.
Изображение
аз на мойте мухарки имам само от най долният модел с резбата,но този най-отгоре на снимката ми харесва повече от естетична гледна точка.
Въпроса е който е ползвал такъв макародържач,дали закрепването е стабилно като на модела с резбата,това е единственото което ме притеснява.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 06, 2007 8:11 am 
Аватар

Боби, здрасти!!!! Ехххх.....изключително съм горд, че имам "пръст" в избора ти!!! Само за протокола ще вметна, че Том Морган Родсмит е риболовец, родбилдър и бивш собственик на Уинстън и е човекът, на когото целия мухарски свят ще е задължен до гроб за т.нар Уинстън акция / той е "бащата" на ИМ 6, сегашното ВТ /. Боби, имам/имах/ две или три пръчки с такъв макародържач - държи се перфектно и няма никакви проблеми с макарата и пристягането и. Лично за мен полираният вариант е по-красив - имай предвид, че може да се извършват гравирания / ако не ги предлага и самия Том Морган /, за тубусите на пръчките да не говорим.....Ще ти препоръчам полирания и по друга причина - едва ли Морган ще се "изложи", но все пак има вероятност покритието на тъмния да падне с течение на времето, ако не е химически нанесен на "ринга и капа". При полирания вариант само трябва да го третираш от време на време с паста за зъби и да го пазиш от надрасквания!!!! Боби, сега те очаква една сладка едногодишна болка.......но пък спомена ще ти остане за цял живот!!!! Шапка ти свалям за решителността и повтарям, че съм горд да допринеса за такъв избор!!!!!!!!!!!!! Поздрави!!!!!!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 06, 2007 5:48 pm 
Аватар

Хора , вие просто ме изпълвате с възхищение :D :D :D

Bate Raiko написа:
Боби, сега те очаква една сладка едногодишна болка.......но пък спомена ще ти остане за цял живот!!!!

Ооооо Да :) На мен ми се наложи да почакам към 4-5 месеца и само аз си знам какво изпитвах .... лягаш ,затваряш очи ,усмихваш се ... и заспиваш :)

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2007 7:57 am 

Бат Райко,"вината" ти е голяма......благодаря ти. :D
Преди малко изпратих поръчката и сега остава да чакам.Избрах макародържача най-отгоре на снимката.
Колкото за гравирането,във формата която се попълва на едно място имаше изискване да напиша името което искам да се постави на пръчката,но къде точно ще го сложат и по какъв начин не е указано.Всъщност това няма голямо значение.Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2007 8:15 am 
Аватар

Боби, здрасти!!! Изборът ти е отличен - особено за ниския клас, за който питаше, това е класическия тип " ринг енд кап" макародържач - ползван от техните култови билдъри Леонард, Пейн, Бойд, Гилъм и т.н. Другата класика е даунлокинг макародържача.
По отношение на надписа - липсата на конкретика ще допринесе за нетърпението, с което ще чакаш убавинята..... а може би и в това е част от "магията" на билдърските продукти!!!! Бъди сигурен, че няма да го направят нито лошо, нито на неподходящо място!! Между другото и в тая наглед несъществена работа има толкова тънкости......то са писци, то са шрифтове, то е най-вече "сигурна" ръка, щот тая работа на ръка се прави.... Поздрави!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2007 11:38 am 
Аватар

Красота !
Браво за избора А ЧЕРСТИТОООООООО ! :D :D :D
Много се радвам че хората си доставят такива наслади "Това е тайната на живота" :!:
Евала и на теб Бат Райко :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2007 8:11 pm 
Аватар

Браво Георгиев!
Кеф ми е като гледам какво си поръчал.Що не пратиш повече подробности за останалите компоненти,екшън,клас,дължина и т.н.
Ще ми е интересно да видя,макар и в сайта.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2007 9:41 pm 
Аватар

Беше редно Боби да се намеси.....ама нали знаете, че по тия теми не ме свърта на едно място :oops: :lol: ...ето сайта на Том Морган:

www.troutrods.com

Доста мислих по питането на Боби преди да му напиша за Родсмит.....а мислих доста, защото има още една сакрална марка / е не е само тя де :lol: :lol: /, за която си струва да се лишиш и от закуска, и от обяд, та даже и от вечеря....поне аз бих го направил...ето и техния сайт:

www.flyrods.com

Та живот и здраве, да му пристигне на Боби Том Морган-а, пък след два-три месеца - и един Грийн Ривър за десерт :lol: :lol: :lol: .

Момчета / и момичета /, налейте си кой каквото обича да си сръбва, пуснете си малко "чилаут", настането се удобно пред комповете......пожелавам ви приятно гледане на тези уникални сайтове......Поздрави!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 08, 2007 4:46 am 

vesko написа:
Браво Георгиев!
Кеф ми е като гледам какво си поръчал.Що не пратиш повече подробности за останалите компоненти,екшън,клас,дължина и т.н.
Ще ми е интересно да видя,макар и в сайта.
Веско

Здравейте....когато с бат Райко проведохме разговор бях се ориентирал към една друга марка 3wt с мидиъм екшън от каквато имам нужда.
След като все пак реших да поръчам Морган избора на клас и дължина ми отне много време,добре че и Том предлага само 7 вида :D Отчитайки всички "за" и "против" всяка от тях и предвид реките на които ще я ползвам избрах 8'6-4wt-medium action.
Тази пръчка ще се чака една година и така или иначе ще трябва да вземам онази другата 3 wt и малко по къса.
бат Райко,имам впечатления за "Green River" от флай фишинг изложението където имаше техни представители и бяха показали доста модели.Наистина много красива изработка,не знам как им е кастинга защото едва ли от "клатене" може да се добие реална представа(или поне аз не мога),но лично на мен ми изглеждат доста комършъл,нищо чудно не след дълго да ги срещнем и по магазините ако вече ги няма някъде.Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 08, 2007 7:20 am 
Аватар

Георгиев каза:

" бат Райко,имам впечатления за "Green River" от флай фишинг изложението където имаше техни представители и бяха показали доста модели.Наистина много красива изработка,не знам как им е кастинга защото едва ли от "клатене" може да се добие реална представа(или поне аз не мога),но лично на мен ми изглеждат доста комършъл,нищо чудно не след дълго да ги срещнем и по магазините ако вече ги няма някъде. "

Възможно е, възможно е.......но като видя нещо красиво и ми омекват карачките :lol: :lol: :lol: !!! Поздрави!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 08, 2007 10:29 am 

Последна промяна Radi Palazov на Пон Юни 18, 2007 9:33 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 08, 2007 10:48 am 
Аватар

Господи цените са Ужасни :shock: 1000 + долара :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 08, 2007 11:37 am 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Нед Юни 24, 2007 12:10 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 08, 2007 12:31 pm 
Аватар

Ради Палазов написа:

" Здравейте,

Тук се споменава нещо за флай фишинг изложение... Къде и кога е било това изложение? Май пак съм пропуснал... "

Ради, не се притеснявай, единствения шанс да си пропуснал това изложение е, ако си бил в Щатите по това време :lol: :lol: . Уточнявам, че колегата живее в САЩ!!!

Анубис написа:

" Господи цените са Ужасни :shock: 1000 + долара :roll: "

А пък Док написа:

" Я по-добре - честит осми март... :lol: "

Анубис........присъединявам се към честитката на Док :lol: :lol: ....какво тук значат някакви си цени... :lol: :lol: :-s :-s :? :? :cry: :cry: .....Ама айде по-ведро де.......както казваше един колега, като честитеше наред на всички 8 март - ние жените требва да се уважаваме!!! :lol: :lol: Поздрави момци!!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 29, 2008 9:03 am 

Здравейте момци!Търкалят се месец подир месец и тъкмо от онези дни се чудех какво става с моята поръчка и дали да не звъня на Том Mорган да не ме е забравил.Отварям преди малко имейла и писмото дошло:
Цитат:
Hello Borislav,

Greetings from Montana. We are settled in for the winter and are ready

to start your graphite rod.

We are listing your order here to make sure that everything is correct
before starting your rod. If there are any changes please let us know
immediately.

8 1/2' #4-weight, 2pc, cigar grip, slide band seat, Amboyna wood, right

hand cast, name on rod: Borislav Stefanov

At this time we would like to receive your deposit of $500 with the
balance due just before your rod is shipped. You can call with a
credit
card number to 406-282-7110; fax the credit card information of the
name, number, expiration date, billing address, and three letter
security code on the back of the card to 406-282-7167; or drop a check
in the mail to Tom Morgan Rodsmiths, 21505 Norris Road, Manhattan,
Montana 59741.

We are processing the orders through as we received them. We expect to

deliver all of the rods by July if not before.

Thanks again for your order and we look forward to building you a great
rod.

Sincerely,
Tom Morgan

Ще го започва и до юли ще е готов,малко повече от една година,но все пак вече му се вижда краят.
Утре само трябва да му се обадя и да му дам номер на кредит карта да изтегли $500 капаро....много ме блазни мисълта да му пратя чек,защото след като го депозира, после ще се върне при мен с подпис на Том Морган,но много време ще мине докато стигне писмото до Монтана,докато Том го вкара в неговата банка,после докато го кешират ще мине една седмица.....а не ми чака още.
Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа