Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:40 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Мар 18, 2007 8:24 pm 
Аватар

В малкото откраднато време от поредната командировка в Банско използвах да размахам мухарката по Струма.
Водата все още голяма...
Реката размътена от постоянно копаещите за пясък и чакъл "кариеристи" :x
На едно от най-перспективните места, на които очаквах да излъжа някое кленче се оказа, че реката е тотално променена от същите гадни кариеристи, с което меко казано са "е**ли мамата" на реката и прежде прекрасните места, и продължават да копат... <evil1

Наджапах из реката малко по-нагоре, но постоянно чувах безумния рев на багерите, и току профучи някой Камаз покраи реката здраво натоварен, та подплаши и без това редките кленчета излезли да ловат мушички. Всичко това гарнирано със стабилна доза вятър, който на половината от замятанията ми връщаше шнура в лицето. Борих се 1 час и се отказах. На едно място набарах явно дребосъци в плиткото, които се учеха да мухуват и атакуваха на всяко подаване макар и с ужасно калпав кастинг предвид насрещния вятър...
Имах 1 единствена атака от едра риба ама ... излагация :oops:

По надолу някакви оптимисти бяха клекнали край реката с дънни и плувки точно срещу багерите и се оплакваха, че не им е клъвнало нищо... :shock: :lol: :lol: :lol:

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 18, 2007 10:29 pm 

Колега поздрави за излета
Там по Симитли като ходиш не можеш да хванеш много риба защото там има един образ тука в форума е Пенче та те тоя същия ги е направил много трудни за ловене рибите почти всички са с дупки от неговите куки
А иначе за баластриерите от Благоевград надолу е страшно аз за това се ориентирам от града нагоре да ходя
Днеска бях и реката чувствително е паднала имах няколко удара така че съм обнадежден за бъдещите излети

Поздрави и успехи

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 19, 2007 12:04 pm 
Аватар

Хаха :D Тони, това за Пенче ми хареса :lol: :lol: :lol:
Много сме тия дето ги бодем кленовете там, та не знам... :roll: сигурно имаш право, че са трудни, и все по трудни стават.
И тия с баластриерите като не дават мира на рибата, стават направо невъзможни :x

А на горе от Благоевград не ги знам много местата :oops: - ще трябва да идем някой път заедно :wink:
И аз предполагах, че на там ще има повече слука, ама като не знам къде отивам предпочетох в малкото време, което имах, да заложа на познатите места. Оказа се, че и те вече не са "познатите".
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 19, 2007 5:28 pm 

Аз още ги разучавам нагоре местата като решиш се обади само два три дена по рано на лс
Лани имам добри спомени от Симитли бях при моста на вагонетките за мината много прилични кленове но като цяло със всяка година по зле и по зле
Лани на едно такова раззучаване при Кочериново като ги побарам гол след гол един колега с Даймъндбек ме гледа като изгаснал трактор за нафта
Затова само нагоре тая година съм решил ако требва до Кюстендилското дефиле ще стигна

Поздрави като решиш на лс ще ми бъде много приятно

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа