Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 4:07 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: dajte sovet???????
МнениеПубликувано на: Пон Мар 26, 2007 4:51 pm 

sakam da si go kupam ovoj komplet, a ne sum nekoj strucnjak pa daj kazeto ili dajte nekoj predlog za istite pati

http://www.llbean.com/webapp/wcs/stores ... =&rtnComp=

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 26, 2007 8:52 pm 
Аватар

Когато се научиш да пишеш на кирилица тогава ще те съветват! :-s

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 26, 2007 9:13 pm 
Аватар

Пеа, здрасти!!! Разбрах, че искаш да го вземеш този комплект, но по нататък не разбрах приятелю!! Съжалявам, но поне аз не мога да ти помогна преди да съм разбрал точно питането ти!! Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 26, 2007 9:21 pm 
Аватар

Колега, SAGE е супер! Няма да сбъркаш, ако го купиш!

п.с. Пешнка, колегата не е българин - няма нужда да му се стягаш...

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 27, 2007 2:57 am 

peshinka!!nemam komentar

bate Raiko,toj komplet e 300-350$. Jas ne sum iskusen muhar pa ako za tie pari ima nesto podobro kazete

fala

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 27, 2007 6:47 am 

Пеа, ако те разбирам правилно - не си опитен мухар. Тогава едва ли би направил разлика между този сейдж и някоя друга доста по евтина мухарка.Друг е въпроса, ако искаш да имаш маркова въдица. Това е най важното ,което трябва да решиш а после колегите ще ти датат добър съвет.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 27, 2007 7:27 am 
Аватар

Ааааа......вече ми просветна,приятелю :lol: :lol: !!! Сега, малце история :wink: - предполагам, че повечето от вас знаят, че Л.Л.Бийн е верига, подобна на Кабелас и предлага почти същия неораничен набор от стоки за свободното време, така да се каже. По-малко известното е, че в близкото минало за Л.Л.Бийн са правени пръчки от редица именити щатски фирми, включително и от Гари Лумис с негови бланки и търговската марка на Бийн. Една от най-уважаваните пръчки зад океана е т.нар. дабъл ел, който го сравняват като поведение с лайт лайна на Сейдж / култова пръчка с медиум акция /. В този смисъл Л.Л. Бийн е много уважавана фирма....макар че според мен туй вече е отминала слава - предполагам, че хората отдавна са минали на "източно захранване".
Сега, конкретно и стегнато по темата, номерирано :lol: :lol: :

1. Сейдж Фли - по масовите коментари и в нашия, и в чуждите форуми - бърза, стегната въдица, очакваната от Сейдж качествена изработка, просто не виждам смисъл повече да я коментирам.

2. Макарата, която Бийн предлага в този комплект, след като я поглежднете на увеличена картинка се установява, че е модел Стриймлайт - бърз поглед в каталога на макарите им - алуминии, широка шпула, моделът №2 се води 6 3/8 унции, което е малко тежичко, но и Фли-то не е много лека пръчка!!! Заемам абсолютно неутрална позиция спрямо макарата - изглежда добре, но не е в състояние да ме впечатли като характеристики!!!

3. Шнурът - поне на картинката е показан Сайънтифик Англърс Сюприйм 2 - шнур от бюджетните серии на СА, нямам преки впечатления от същия, но предполагам, че може да се очаква качеството, присъщо за фирмата.

В заключение - Пеа, никога не бих дал съвет на когото и да било да си купи готов комплект, направен от фирма / тук изключвам само и единствено Сейдж Сентър Аксис май се казваше комплекта - уникална пръчка клас 0 с интегрирана макара в долния и край /, освен от икономическа гледна точка - т.е. ако в съвкупността си нещата са на много добра цена. Бърз поглед във фирмения сайт на Сейдж показва, че тия другари продават деветте фута, пети клас за 255 долара, т.е. според казаното от теб за около още стотина долара Бийн предлагат макарата и шнура. Справката в Бийн показва, че продават макарата за 65 долара....накрая даже може да се окаже, че комплекта би излязъл по-скъп!!!!!
Това обаче не бива да ви впечатлява - просто американците, без да правят такива сложни анализи като бат,ви Райко, отиват в Бийн и взимат такъв комплект за навлизащото в пубертет детенце, то хвърля пет пъти, не му харесва и татко му го обявява в Ибей за продажба :lol: :lol: :lol: .
Та Пеа, това е приятелю от мен, без да претендирам за някаква окончателна и неподлежаща на критика оценка!!! Сега има още много въпроси - давайки сайта на Бийн означава ли, че можеш да пазаруваш и от други американски сайтове - ако е така има много по- интересни възможности. Извинявай, ако те засегна, но предполагам, че си сърбин - ако можеш да дойдеш до София тук също има добри предложения. Та варианти доста - единственият твърд съвет, който ти давам, щом като си пресен мухар е - като си харесаш нещо ПИТАЙ, за да не се набуташ!!!! Поздрави и се надявам да съм ти бил полезен!!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 27, 2007 1:32 pm 

bate Raiko fala za opsirniot odgovor,Ne sakam markova muharka tuku kvalitetna a tova e mislam istto.
Inace se mislam za fli muharkata ama mislam deka ne e bas najdobra za neopiten muhar pa zatoa baram mnenie za tie pari nekoj podobar predlog..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 27, 2007 2:49 pm 
Аватар

Здрасти Пеа!!! Пич, ти направо ме хвърляш в тъча :lol: :lol: . Толкова "разширяваш темата", че на практика нито аз, нито друг колега можем да бъде дори и относително точни. Всъщност много лесно можем да ти драснем две изречения - от сорта на "дерзай приятелю, стискаме ти палци" :lol: , ама така не е честно!!
Та затова първо трябва да формулираме задачката по няколко направления - първо - да разбираме, че си готов да прежалиш между 300 и 350 долара - за пръчка или цялостен комплект?? На следващо място - кажи какви възможности имаш за пазаруване - локално или международно, и други електронни магазини или само Л.Л. Бийн.
Още по-нататък :lol: :lol: - какво означава, че Фли-то не е съвсем подходящо за начинаещ мухар.....тук може би ще се конфронтирам с някои колеги, но си представете следната ситуация - ако синчето на Хасан - Масан Великолепни от Арабските емирства :lol: :lol: тръгне да мухарства, дали видния му татко ще му купи Мепси Сентиментал / с цялата ми обич към тая пръчка / или ще му поръча четири - пет Парадигма / или Хардита :wink: :wink: /. И дали всъщност това не е поредното "заклинание", което повтаряме механично / тук включвам и себе си / - първо нещичко по-така, пък после на "високото грозде"!! В крайна сметка животът е кратък и стига да имате възможност.....ох, мамо как само на стоте кила ще ми заспи един Парадигм, пък нека да съм новобранец :lol: :lol: :lol:!!
Та такива ми ти работи Пеа, ако искаш качествен отговор, задай качествен въпрос!!!! Другото са лаф-моабети от сорта на - един приятел ми разказа, че един негов приятел..... :lol: :lol: Поздрави на всички!!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 27, 2007 2:50 pm 
Аватар

pantasy написа:
peshinka написа:
Когато се научиш да пишеш на кирилица тогава ще те съветват! :-s

Пешунчо, кво се заяждаш с човека бре?? Нали си разбирач, не е ли по-добре като такъв просто да му кажеш мнението си, а не да се дървиш глупаво!?

Прави сте! :oops: Човека не е българин а аз нищо не можех да му разбера и за тва така му се нахвърлих! :cry: :cry: :cry:

Извинявай, pea! :cry:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 27, 2007 3:47 pm 
Аватар

Пеа ... кажи на колегите колко пари смяташ да похарчиш за такъм и каква риба ще ловиш и ще получиш добра информация... на твое място бих потърсил макара, пръчка и шнур отделно.
Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 27, 2007 3:51 pm 

Многу си јак бате Раико :D :D мене ова не ми е животно питање!!!!!!

прашањето гласи:

"НАЈДОБРА ВДИЦА-ПРЧКА ЗА НЕОПИТЕН МУХАР (2 ГОД СУМ МУХАР) ДО 300$$" \:D/ \:D/

поздрав до сите и почнав и блгарски да учам

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 27, 2007 6:36 pm 
Аватар

Пеа каза:

" "НАЈДОБРА ВДИЦА-ПРЧКА ЗА НЕОПИТЕН МУХАР (2 ГОД СУМ МУХАР) ДО 300$$" \:D/ \:D/ "

Абе пич, ти ако на двегодишен стаж му викаш неопитен мухар, то 90 процента от пишещите въобще не трябва акъл да ти даваме бре :lol: :lol: :lol: . Ма ти си си парче мухар и за какви съвети става въпрос - аз си мислех, че дето се вика мухарка си виждал само на картинка :oops: :oops: :oops: !!!
Сега сериозно - ако излетите ти минават преимуществено на по-сериозни водоеми - езера, язовири, реки с широчина над двайсетина метра, И ако ти харесва бързо натоварване на шнура, с пет-шест движения, с тесни торби и далечни дистанции , с една дума - ако живота ти се търкаля експресно :lol: - пръчка с поведението на Сейдж Фли, ще стане най-добрата ти приятелка в живота :lol: :lol: :lol:!!
Ако излетите ти минават преимуществено на малки реки и потоци, миниатюрни езера, азмаци, разливи и т.н. и си кандидат-пенсионер и естет като бат,ти Райко :lol: , на душата ти ще легне повече пръчка с поведението на Сейдж Лаунч, Сейдж ВПС / сега ВТ 2 /, да не говорим за СЛТ, но то е значително по-скъпо. Алтернатива на тези предложения на българския пазар са - Сциера Пико, една определено приятна въдица, снадковия модел на Серт и....стига толкова :oops: :oops: пазарът ни е мизерия с главни букви!!! Тръгнеш ли по тоя път неминуемо ще стигнеш и до фибростъклото, но всичко с времето си!!! Пак ти казвам, давам ти варианти само за българския пазар. Ако говорим по принцип, ей богу, няма да ми стигне мястото във форума да ти разказвам за убавини, които можеш да вземеш :lol: :lol: :lol: Това е в най-общи линии отговора ми, ако искаш да бъда още по конкретен - пишеш - е от тука и от тука мога да пазарувам, казвай кое е по-доброто, като отново ще се движим в тези две основни "трасета" - бърза - бавна сопа!! Според мен това е най, най-основното делене на мухарските пръти, което има пряко отношение изобщо към душевната настройка на човек по време на излетите му и това го казвам съвсем отговорно и без грам ирония или майтап!!!! . Поздрави и видях в ника ти, че не си сърбин, а наш човек от Македония :lol: :lol: !!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 27, 2007 9:56 pm 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Съб Юни 23, 2007 11:58 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 28, 2007 7:26 pm 

Здрасти Пеа,
ще съм солидарен с Райко. Малко по-конкретен въпрос. Или по-точно къде ще ловиш, по-малка или по-голяма река. Езеро, язовир и т.н. То е ясно, че пръчката няма да е само за едно място. След това, класа. Универсално казват #5, ама много от въдиците не са точно това което пише. Хайде да не те объркаме, щот ще стане дълга.
Сега цената за тази цена 300$, ще ти препоръчам G. Loomis /GL3/. 8'6'' #5. На тая въдица не и харесвам това само дет е от 2 части. Лека и чувствителна бланка. Поне, като кастинг на мен лично ми допада идеално. По различните сайтове е около 270-280$.
Успехи с на каквото и да се спреш!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа