Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:49 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Апр 10, 2007 4:19 pm 

...или за приликата между мухаренето и BBrother! :D
В понеделник взех безумното решение да закрия с кефала на р. Струма ок.с. Четирци. Безумно, щото прекрасно знаех, че реката е доста висока и доста студена.
Така и се оказа- нивото с 50 см. над есенното, водата, макар и съвсем леко мътна, беше с температура като на пъстървова! От 9 до 13 ч. никакви признаци за клен и пълно отсъствие на желание от негова страна да си поиграем на "Вземи тая муха-Опааа-вземи сега и тоя кеп!".
И понеже имах от септември недовършен спор с едни кленове-сумисти, отпраших към яз. Дренов дол / иначе платена локва до Кюстендил /. Пристигнах и на язовира ме посрещнаха орди безумни и крещящи плувкари, трепещи уклей с размерита на китайски п...ки / тука има Ш !/.
Директно се изстрелях към далечните тихи и плитки заливи.
Като за два часа 10- на кленчета, от които две 35-чки- прилично,макар и без сумистите, според мойте критерий на начинаещ в занаята.
И вече изгорял на ръкави, и с насълзени от слънцето очи / въпреки очилата /, почти готов за тръгване, забелязях огромни тъмни петна, навлизащи от дълбокото към плитчините- ята каракуда и червеноперка, сигурно бяха стотици килограми риба, събрани на нищожно пространство!
Повече по рефлекс, отколкото с рационална идея, започнах леко да подавам сред пасажите на малка, суха муха. И като ми се откриха като боксьори в клинч- започнаха да скачат, дърпат, и борят едни връз други!
За час- 8 червеноперки, и 1 каракудка- по педя всичките!
:D
Нямаше да ми е толкова екзотично-гъделичкащо, ако право срещу мен, на 15-20 м. не седяха двама перфектно оборудвани щекари, които при всяка риба ме подпитваха:"Ма тва червенопер ли, колега?!". И след моето потвърждение се тюхкаха:"Баф, м...а му, а при нас само уклей!".
Та така: нито риболова беше кой-знае какво, нито резултатите му са за показване на снимки. Но на път към София не псувах задръстванията, защото бях странно спокоен, а и в главата си непрекъснато чувах пожеланието:"Бъдете готови за всякакви изненади!".
Което, оказва се, е единственото вярно нещо в BBrother!
:idea:
Успех! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 10, 2007 7:01 pm 
Аватар

Ехе, чудесно пишеш колега!
Аз пък бях на Панчарево (още- по безумна идея :) ), там беше манифестация на квадрат. Много ми се искаше да хвана някое кустурче в устието (като в статията за Хасково :D ), но не би. Поне си пробвах стримерите. Иначе и там скачат едни дребни уклейки, а няколко енергични дядовци ги замерват с булдо по главите.

Последна промяна Tazz на Вто Апр 10, 2007 7:03 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 10, 2007 7:03 pm 
Аватар

Нанга, направо ме изненадват повествователните ти способности!!! Не искам да ти правя четки, но ми доставя безкрайно удоволствие да чета за излетите ти!! Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 10, 2007 11:38 pm 

Евала!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 11, 2007 11:30 am 
Аватар

Нанга здрасти.
Аз също бродих по раьона Четирци, Пастух и не съм съгласен с теб за Неналичието на клен :!:
Снимки скоро разказ пак скоро :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 11, 2007 12:10 pm 
Аватар

Здравейте,
аз също бях по Струма някъде след с. Шишковци в събота и общо взето съм съгласен с Нанга че водата е много студена и висока за хубав риболов /на суха муха/. С изключение на един ръкав в който рибките се бяха групирали на пасажи и вземаха на всяко подаване по самата река не видях нито една от тях. Не знам, може би причината за това е в мен, щото съм още начинаещ но това е положението :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 12, 2007 10:06 am 
Аватар

Deni написа:
С изключение на един ръкав в който рибките се бяха групирали на пасажи и вземаха на всяко подаване

Именно за това говоря !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Разликите
МнениеПубликувано на: Чет Апр 12, 2007 6:28 pm 

ANUBIS написа:
Deni написа:
С изключение на един ръкав в който рибките се бяха групирали на пасажи и вземаха на всяко подаване

Именно за това говоря !

А, 100 % положението по ръкави, пресевни и притоци може да бъде корено различно от това по основната река! Аз в нея лових- за нея ми е мнението!
Иначе разликата помежду им е като разликата между пушката и пишката- почти едно и също, с изключение на една единствена буква! Само дето с едното стреляш, а с другото...еми с другото е ясно! :D
Супер е, че риболовът ти е бил резултатен!
Поздрави, и чакаме репортажа! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 02, 2007 11:05 am 
Аватар

Подмамен от репортажчето на нанга,както и от обстоятелството че през почивните дни бях в Кюстендил,в неделя рано-рано заедно с още трима малоумници се изстрелваме на въпросния Дренов дол.Колата се спира вдясно от стената и приятелчетата започват да бъркат червеи с трици и други миризливи работи.Аз си хващам мухарката и се насочвам по пътя към тихо и плитко заливче в което отдалече се вижда че поиграйва риба.Стигам след десет минутно ходене,оглеждам още толкова и връзвам малка гумена мравчица.След няколко подавания на 15 метра от брега изваждам два уклея с размери на цигара,въпреки че наоколо пляскат и кленове.Докато се озъртам,по черния път се с двеста появява сива "джета",кове спирачки до мене и весел тип ми казва че се плаща по три лева на пръчка-което ми е известно.Давам си трите лева,получавам касова бележка,след което ми се обяснява,че в заливите е забранено да се лови и може само на откритото.Питам къде точно,отговаря ми се че където си искам,освен в заливите и на втичането на реката.После "джетата"си тръгва.Аз също,като пътем оглеждам "откритото",където играе само уклей и дремат безброй щекари,плувкари и дънари.Това е в момента на Дренов дол-платено, само на "откритото".Ще чакам края на забраната.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа