Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:40 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Апр 20, 2007 1:12 pm 
Аватар

Здравейте :)
Понеже трябваше да пусна две теми, да не кажа три ,реших да ги обединя в една но по -дългичка :)

Всяка е за различен отдел но според мен тук най им "приляга"

ПЪРВАТА - "Първата ми риба" -ловил съм доста кефал (включително и трофеини екземпляри) но първата многоточкова ,
определено ми се води първа риба
Имах притеснения че няма да е в България но се случи :)
Действието се разви на "Една Река " - както е модерно напоследък да се нарича Панега :) и стана благодарение
на всички Вас :)
Бих желал да изкажа специални благодарности на :
първо - тези които ме поканиха ; второ -на тези които бяха около мен този ден и ме съветваха за мухите ; трето-
на тези които стоделиха момента на самото хващане и споделиха емоциите ми :) - те си знаят кои са ;четвърто - на всички онези които през
годините ме съветваха , споделяха , показваха и помагаха за да стигна до тази риба :) :) :)
БЛАГОДАРЯ !
Изображение

Тази Хамериканка си "провлече краката " и ни заведе на Втората Тема -" Бой на Хамериканки по тиквите :) "

Бях получил покана за риболов в Испания и думата "риболов" беше ключова ,преди това бях отклонил две покани , но сега ...
Въдичките в тубосчета и на аероплана :) Кацнах преди обяд в Мадрид , разходка до към 19.00 часа ,разглеждане на рибарски магазини и прочие ,
но никакви покупки , просто не си харесах нищо . Играх си с въдички за по 200 , 300 евро но пак нищо ... моите по ми допадаха...
Аксесоари -нищо конкректно- явно не попадах на точните места ..
После тръгнахме на север област Варидолит река Дуратон и ловно поле за следващата една седмица ...
Природа - Какво е това ? -само камани и трева , която поради факта че е пролет беше все още зелена ,около реката Тополки (изкуствено засадени )
и безкраини количества Къпини , но в реката :) :) :)
Отседнах в едно туристическо градче -Пенифиел - около 6000 хители и досна живописно.Реката с рибите беше на
около 600м от къщата където щях да спя :) -нямах търпение да дойде Утре...:)
сутринта опознаване на обстановката по реката ,обхванахме около 70 км нагоре по течението .Почти не ми остана време за хвърляне
,и нямах възможност да се задържа по дълго време на едно място ,но видях рибите - Малеееееее :) :) :)
На реката има два язовира по-близкия(На около 70км.) с впечатляваща дължина около 30км и добра пополация от Басове -
бях подготвен и за тях "милите" ,та се захванах . За съжаление нямах слука , домакините споделиха че нивото
е още високо и пролетта доста студена(валя ме сняг) , та рибите не са се раздвижили ...Близо тричасовите опити бяха напразни
Така неделята преключи без нито една риба ...
Понеделник -- РИБОЛОВА ЗАБРАНЕН -- егати -следват разходки по исторически забелижителности , дегустации на вина и прочие с
мисъл единствено за реката и рибите ...
Вторник -Мъката дойде - голямо хоикане по реката , и слаби резултати , знаех че риби има от време на време някое "животно "
ми изкарваше Ъкъла с безобразен скок над водата но опитете да го хвана без резултат ...Инцидентно ловях Барбуси ,
които много напомняха на нашия кефал но устата им бяха като на скобар без роговата плочка

Изображение
Изображение

Познавате ли пича с Пурата ? :) :)
Изображение

Сряда -Дойдоха горските - бог да ги поживи тези хора--- след забележки че ловя на кука с контра, едва отървах глобата.
Спаси ме фотоапарата на които имах снимки с кеча и релийза на барбусчетата , раздадоха ни Списания(на всички присъстващи) на които имаше
цялата река с описание къде какви риби има , на какво можеш да ги ловиш ,кога можеш ....- въобще пълна справка от стръв до размери
,мерак да имаш .Тук е мястото да кажа че ,Пастървата се връща задължително зарибена е изкуственно и е някакъв хибрид -сьомгова пастърва
Имаше уцастъци от реката които са забранени целогодишно ,може да се лови само на суха муха и на торен червеи , на куки без контра по-големи от
9ти номер (за червея) Мислех си -добре че не се срещнахме вчера :)
Преди да си тръгнат повикаха домакина ми -- лабала , лабала около 2 мин. - връша се и вика - Бързо в колата ,сменяне мястото...
Горските ни пратиха между два забранени участъка и намираме това -- ВЗЕМЕТЕ ВАЛИДОЛ
Изображение

Следващите пет дена си развих предмишницата ... среден дневен улов около 100 те бройки всякакъв размер( под 30см риба не съм хващал) ,
на моменти дори се отегчавах , призасилена
активност на рибите . Когато видех че към мухата се засилват по-дребни риби просто я вадех и подавах на някоя по едра ...

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

От тези хванах 10 -на - голямо изтръпване :) , но мнооо хитри ,зор се лъжат и зор излизат :)
Изображение

Малко поздравителни картички :) :)
Специално за Бате Райко и Любимия му корк :)
Изображение
Изображение

За Илиан05 И неговия корков Скакалец
Изображение
Изображение

Деня преди полета ходихме до едно друго градче , където попаднахме на точния магазин , та получих малко подаръци :) - дишащи гащи ,
чипиците си ги платих аз че ми стана неудобно :) ,следобеда риболов , а вечерта домакина ми връчи въдичка "Танех" с макарка и шнур
(прозрачен един такъв ,мноо интересен ) ,които купил преди да доида че незнаел дали ще си нося въдиците :)- малко наивно от негова страна ,
ма кво да правиш човека не знае колко съм "болен" :) :)

Когото си дойдох в Плевен ме чакаще Нов подарък , то като му тръгне на човек :)
Специално благодаря за него на Илиан05 И Пепито- Пламен
Които не знае, да кажа че ,тази година МОДЕРНИЯ цвят за челюсти на мухарски менгемета е ЦИКЛАМЕН :) :) :)
Изображение

Поздрави на всички 8) 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 20, 2007 2:14 pm 
Аватар

Яко кеф нали :)
Поздрави и успех и за напред :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 20, 2007 3:01 pm 
Аватар

Браво Ванка!
Всичко това за колко дни ти се случи :shock: Много компресирани емоции :D Цяла година да ти е така - безспирни риболовни пътешествия и открития.
И как само си го разказал - таман се бях притеснил, че не ти вървят нещата с тамушната река и като прелистих последните снимки - ахнах \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 20, 2007 5:13 pm 
Аватар

Лелее,толкова много хубави неща накуп :shock: ,все така да ти се случват.А аз си пожелавам да не пътуваме чак до Испания, за да ловим тия риби в такива чисти води.Дано!!!!Поздрави на всички.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 20, 2007 5:23 pm 
Аватар

Ебаси разпукването ! ! ! ! ! !
Поздравления за емоционалните е слабо казано преживявания....
Виж като има как на всичко взима....
Още един път поздравления и повече такива излети за всички.
Колкото и да не ни се иска :lol: :lol: :lol: ,рано или късно и при нас това ще стане :lol: :lol: :lol:

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: 3 в 1
МнениеПубликувано на: Пет Апр 20, 2007 5:41 pm 
Аватар

Браво,Градски! Е на това му викам аз кеф.Повече такива излети ти пожелавам и изненади също.Дано се видим някъде по реките и се запознаем.Аз съм малко начинаещ, но ще се опитам да напредна бързо.Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 20, 2007 7:07 pm 
Аватар

Господи, Господи........какво да кажа....тук думите са ненужни и досадни!!!!! Евала Ванка!! Явно великия корк се оказва повече от уловист? Поздрави за вълшебния мухарски тур!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: з
МнениеПубликувано на: Пет Апр 20, 2007 9:21 pm 
Аватар

Здравей,Ванка!Яко разцепване и при теб е имало преминаване на психологическата граница от 100 парчета с дължина не по-малко от 30 см :shock: .Ванка,много ме заинтригува каква марка е мухарката ти та издържа такива огромни риби :shock: ,какъв клас,модел и т.н..Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: з
МнениеПубликувано на: Пет Апр 20, 2007 10:57 pm 
Аватар

БОЯН написа:
.Ванка,много ме заинтригува каква марка е мухарката ти та издържа такива огромни риби :shock: ,какъв клас,модел и т.н..Поздрави!

Дааа... :) И Иван Пигов това попита , въдицата е негово производство .
4-ти клас , 2.40 , това той го реши ,защо не каза . Имах претенции единствено за дръжката , която според него не прилягала на тази "Финна" въдичка , мисля че е някъде към 70 гр ..... сега след около година вече съм съгласен с него :)
Отначало не я долюбвах много , но сега без нея не тръгвам наникаде и ако мястото където ще хвърлям позволява мятам само с нея .
Въдичката е бавна и иска "ритъм" за да работи ако я натискаш прекалено скапва кастинга .Определено е бавна .
При тези пастърви се държа повече от добре ,имах незначителни проблеми при риби над лакът , но определено не съм тичал след тях по брега и прочие ,просто ги вадех малко по дълго време :) ,което разбира се ми носеше още емоции.
За повече подробности около въдицата компетентно може да се изкаже единствено Пигов

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 21, 2007 6:45 am 
Аватар

Здравейте отново!! Първо - голямо черпене на Боян за зададения въпрос - просто мислите ми се объркаха при вида на тия рибища и съвсем забравих да попитам за такъма. Второ - още по-голямо черпене на Ванката :lol: :lol: - по-добро доказателство за възможностите на ниските класове от неговия вихрен репортаж - здраве му кажи!!!! Поздрави на всички!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 21, 2007 7:01 am 

Благородна завист ми стегна душата.Това са едни от моментите на истинското щастие ( имам в предвид емоциите от риболова).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: здрасти!
МнениеПубликувано на: Съб Апр 21, 2007 1:58 pm 
Аватар

Питам за пръчката,защото такива риби не се вадят много лесно.Според мен големи риби не трябва да се назорват,за да не се получават пукнатини по лака на водачите :( не,че си нямаме майстор :D .А колкото до формата на дръжката и аз съм почитател на тези ,които се скосяват до нула в предната и част за по-ниските класове.За по-висок клас мухарка по-приляга дръжката като твоя тип,но разбирасе въпрос на вкус :D.Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: здрасти!
МнениеПубликувано на: Съб Апр 21, 2007 2:21 pm 
Аватар

БОЯН написа:
Питам за пръчката,защото такива риби не се вадят много лесно.Според мен големи риби не трябва да се назорват,за да не се получават пукнатини по лака на водачите :( не,че си нямаме майстор :D .Поздрави!

:? Благодаря , тъкмо погледнах два от водачите ми са с напукан лак -две много финни пуснатини ,ако не ме лъже окото .
Не се бях замислял за подобно нещо :roll: пък и никога не съм знаел , тъкмо ще си пробвам гаранцията :) - с Пигов проблеми няма - освен ако не греша ...

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: здрасти!
МнениеПубликувано на: Съб Апр 21, 2007 8:33 pm 

Vankata написа:
Благодаря , тъкмо погледнах два от водачите ми са с напукан лак -две много финни пуснатини ,ако не ме лъже окото .
Не се бях замислял за подобно нещо :roll: пък и никога не съм знаел , тъкмо ще си пробвам гаранцията :) - с Пигов проблеми няма - освен ако не греша ...

Колега заповядайте утре в панежският офис на фирмата. До 11 посрещаме с кайфе, а след този час с гроздова. Към три почти незнаеме, къде се намираме. А и само два водача "ако не ви лъже" окото ли са ви проблемни? Други дали нямате?

:wink:
...............
Поздрави страшен репортаж, ех таз Испания....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 23, 2007 10:49 am 
Аватар

ЕЕЕ, колко красиво е било !
А и рибиците си ги бива :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа