Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:47 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Съб Юни 02, 2007 9:53 pm 
Аватар

Здравейте приятели.
През Март се прибрах за малко в България.Това беше една дългоочаквана от мен отпуска а беше дългоочаквана защото през нея щях да се видя с едно голямо приятелче а именно Ванката Формата.
С него не се бяхме виждали от три години и нямах търпение да се видим отново както и с Кирето и Илииката от Василак.
Още същата вечер в която си пристигнах се обадих на него и на Кирето за да се видим а той пък се беше обадил на Илииката.Получи се една прекрасна вечер в компанията на приятели.
Същата вечер Кирето ни покани на съвместен риболов на следващия ден.
И така на следващия ден тръгнахме с Ванката като предварително се бяхме разбрали къде да се чакаме с Кирето.
С него се бяхме разбрали още преди време като се видим да пробваме риболов на черна мрена с мухарка.Пристигайки на реката около 11 часа сутринта установихме че е доста голяма и леко мътна,но това не намали ни най-малко желанието ни да топнем мухите във водата.
Ванката заложи на чешката система на нимфов риболов с три нимфи,а аз предпочетох вариант с две нимфи и индикатор.
Ето и първата мренка:
Изображение
Изображение
След кратката фотосесия рибката си замина поживо поздраво в реката.
След тази мренка Ванката изпусна още една която му се откачи при ваденето,както и извади една уклейка преди и аз да извадя моята първа мренка:
Изображение
Мислехме да останем повече на това място но към 12 часа Кирето ни каза,че трябва да тръгва а и Илииката ни звънна,че е на реката но на друго място и ние решихме да се преместим при него.Там излета ни приключи с риболов на кефал и изпробване на бамбуковата мухарка на Ванката изработена от него.

Поздрави и наслука на всички.

The life is too short to fish a bad Fly!

Последна промяна stoyan filipov на Чет Дек 17, 2009 5:55 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 04, 2007 6:13 am 
Аватар

Здрасти Стояне!! Хубав риболов сте направили, а ще бъде интересно Ванката да сподели впечатленията си от бамбука!! Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 04, 2007 11:02 am 
Аватар

Поздравления рибките!
Много полезни снимки, амбициращи към целенасочен мренски мухарски риболов :roll:
Леле, колко неща има да уча и изпробвам...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 05, 2007 1:06 pm 

Здравейте!!
Беше наистина приятно риболовче с горчив привкус на алкохол от предишната вечер :D Стоянката разказа вече в общи линии,само дет пропусна да спомене ,че с Кирето се бехме разбрали да сме към 07.00h на реката,а то кво стана .. ,едва сколасахме към 11ч(аз и Стоян де). . Несериозна работа!!!:D :D :D
Както стана ясно вече ,бехме си казали ,че ще мъчим мрените с мухарките ,пък ако ще и нищо да не излезе.
Освен необработения алкохол от преедишната вечер ,пречка се оказа и пълноводието на реката .Подходящите места беха много малко и треаше да заложим на най-тежката артилерия.Треаше да сложа трета нимфа за да мога да сваля линията на дъното,за да има изобщо некакъв шанс за успех.Та за около два часа успяхме да хванеме тея риби за които Стоян вече разказа ,но най-важния извод за мене лично беше ,че мисията не е невъзможна.Продължавам да се чуда само как успява мрената да погълне големите нимфи с тая малка уста.
На тръгване си обещахме да отделим цел един ден от отпуската ни на риболова на мрена с мухарка,което така и не стана за съжаление.
Та..,таква работи ни се случиха тогава на още "снощни" глави :D :oops:
Поздрави!
Формата.

PS:Бате Райко ,за бамбучата ще споделя впечатления скоро в другата стая.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Вто Юни 05, 2007 3:58 pm 

Поздрави за хубавия излет.

Ivan-formata написа:
.Продължавам да се чуда само как успява мрената да погълне големите нимфи с тая малка уста.
.

Нищо чудно няма Ванка, аз с доста едър земен червей съм ловил мренки горе долу от тоя калибър като вашите - налапва го целия.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: хай
МнениеПубликувано на: Вто Юни 05, 2007 9:14 pm 

Здравейте!!!

Бат Стан написа:
Нищо чудно няма Ванка, аз с доста едър земен червей съм ловил мренки горе долу от тоя калибър като вашите - налапва го целия.

Бат Стане ,абсолютно си прав .И на мене ми се е случвало това с естествената стръв-големи лежляци напълно погълнати от такива мъници.Ма си виках ,че това е само възможно зарад тва ,че тея бабалюги са меки или щот се сгъват.Явно мрената всмуква :D ,като сехрани.

Поздрави!!
Формата

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 07, 2007 6:07 pm 
Аватар

Поздрави за излета!
Че мряната се лови успешно на муха няма съмнение.През последните 5-6 години редовно се хваща на нимфата,когато водата е по-висока и леко мътна.Само,че мрените станаха много дребни,големите...изчезнаха!?! :roll: Тази година заради дъждовете новото на Марица е високо и няма да се учудя ако от Турция се качат по-едри риби.Това вече е ставало при предишните наводнения. На нимфата се хващат не само мрени.Понякога удря и алай/скобар/,но инцидентно.И накрая,преди 2-3 години на пазен язовир ловяхме дребен шаран на нимфа имитираща зърно царевица.Вземаше си много прилежно.Всички риби се закачаха по средата на горната устна.После рибата в този водоем наедря,нахитря и..оредя. :x
Поздрави на всички интусиасти-мухари !
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа