Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 2:56 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Съб Юни 09, 2007 8:21 pm 

Стария се обади, че нещо го закъсал с крака, и требва да му се помогне на ранчото да приготви 6 / ! / бурета с джибри за онзи процес, който учените наричат "ферментация" а простосмъртните, още от времето на Троя, приемат за доказателство, че Господ ги обича! :D
Отзовах се мигом, щото и аз душа нося, а тя:
1. Уважава 50 градусовия сливов елексир, приготвен по стара, семейна рецепта;
2. Копнее за възможността да бъде за 2 часа на изстрадалата р. Струма, в участъка под вливането на р. Конска / след Батановци, Пернишко /.
Като един сущи едноок Циклоп / понеже другото ми око гледаше все на североизток, сиреч към реката / отметнах работата и в 14.30 двете ми очи се фокусираха за първи път през тоя ден върху любимите от детството разливи!
Но Боговете, ах тези капризни Богове, които си играят с нас така, както Бербатов си играе с белоруски защитници, се бяха "погрижили" за обстановката- реката по- висока с 30 см., с три идеи по-мътна и с изцяло променени места! Почувствах се излъган и сломен, но в следния миг отправих взор към небесата и ядно ги замерих с Прометеев вопъл:"Защо?! Хората го заслужават, АЗ го заслужавам!!!"
Трябваше ми твърда презентация, едра "мръвка" и търпение. Поднесох и от трите- верния "Cortland Precision ХС", 5 кл., 9 ф. осигури първото, бръмбар на 8-ца с жълт корем спомогна за второто, а за третото отправих молитва към покровителката Хера, и се впуснах в битка.
Но клена , лукаво подучен от Морфей, спеше сякаш и хич го нямаше по разливите- 40 минути и "ни вопъл ни стон!" Е, викам си, зарът е хвърлен- или така, или никак- и почнах да целя дълбоките, буйни места, на границата, в която водата спира своята бясна, пенлива игра и почва да се успокоява / там винаги съм търсел на стръв и блесна по презумцията, че сухата муха, колкото и да е атрактивна, все пак се забелязва адски трудно!/. Ах, Богове, ах Бербатов...?! Шестима войни, всичките охранени и уверени в правотата си да ме предизвикат, с настървението на Хектор, излизащ срещу Ахил, и над 30 см. / с една категорична 40-ка / паднаха в острата сеч- аз се чувствах като Одисей, зърнал внезапно любимата Итака след многогодишно отсъствие!
Хвала на Боговете!!!
И така премина този ден, с две напълно противоположни занимания. Всеки сам за себе си решава- кое от тях е полезно, и кое- приятно.
Аз реших:
И двете са особено полезни!
И двете са особено приятни!
:D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 11, 2007 6:05 am 
Аватар

Нанга написа:

" И двете са особено полезни!
И двете са особено приятни!
:D :D :D "

Тъй, тъй :lol: :lol: !! Поздрави за чудесното изкарване и резултатния риболов!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 11, 2007 1:15 pm 
Аватар

Ако ходиш пак натам мини нагоре по река Конска след моста има ги повече, реката ми е до болка позната и мога да кажа , че въпреки постоянното пракониерстване по нея тя крие доста гоолеми бабанковски.Сега в събота един приятел беше хванал 700гр клен на блесна.И аз ходих на там обаче ще пиша някои друг път че съм се захванал с една работа за която ще пиша като стане готова :D поздрави и другия път повече \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 11, 2007 10:52 pm 

В неделя бях над моста, и стигнах до Богданов дол, все по тая река! :D
Дръпнах 15-на кленчета, 2 от които...хм, доста прилични- всичките на мравка!
Река Конска в този участък си е истинско изкушение- тясна, с високи, много обрасли брегове и бавно течение.
Труден , но много приятен риболов, изключително предизвикателство откъм недалечен, но прецизен кастинг на дистанция 5-10 метра.
Май е време за 3 или 4-ти клас, 2.15-2.55 мухарка...
Започвам да се ослушвам! :shock: :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 12, 2007 6:27 am 
Аватар

Нанга каза:

"Май е време за 3 или 4-ти клас, 2.15-2.55 мухарка...
Започвам да се ослушвам! :shock: :D "

Хич не се ослушвай, ами в неделята на Бистрица клатни един ТиЕксЕл.....почти съм сигурен, че като един виден другар от близкото минало веднага ще почнеш да пестиш от закуските :lol: :lol: . Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 12, 2007 4:49 pm 

Bate Raiko написа:
Нанга каза:

"Май е време за 3 или 4-ти клас, 2.15-2.55 мухарка...
Започвам да се ослушвам! :shock: :D "

Хич не се ослушвай, ами в неделята на Бистрица клатни един ТиЕксЕл.....почти съм сигурен, че като един виден другар от близкото минало веднага ще почнеш да пестиш от закуските :lol: :lol: . Поздрави!!!

Мдааам, натам вървят нещата!
Живи и здрави- да се видим там!
Поздрави! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа