Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:28 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Там тече река...
МнениеПубликувано на: Съб Юни 23, 2007 10:12 pm 

Мислех да пиша за друго. Как съм станал в Х часа и пристигнал на разсъмване, как реката ме е посрещнала с влажна трева, песни на щурци, тихи бързеи и обещаващо ромолене, как мощно изигра риба- още докато с треперещо нетърпение сглобявах такъма и връзвах мухата, как после започнах надлъгването, как... Но докато пишех, пред очите ми непрестанно бягаше един и същи епизод, който засенчваше всички останали: на две момчета, застанали едно до друго, на 50 метра над мен и нагазили във водата до колене, упорито махащи със своите пръчки. Аз се приближих, нагазих внимателно до тях и ги заразпитвах: по- голямото бе на ок. 16 / да ме прощава, ако бъркам- регистрирано е във форума /, другото на ок. 12. Поговорихме за мухарски иширети, ентусиазирано им дадох съвети / аз, дето съм си още новобранец /- такъмите им не бяха от скъпите, от мухите имаше какво да се желае, и от линията- също. Изслушаха ме, по детски сериозни и вглъбени, и се разделихме- крехките им, неукрепнали фигури изчезнаха зад завоя. Излязох от водата и на брега се спрях, сепнат от прозрението: вдругиден навършвам 34, а говорихме като връстници! Тихо и сериозно, като съзаклятници в полезно и важно дело, съсредоточени в ОБЩАТА цел!...
Продължих сам- под сенките на наведените дървета, и в следващите часове времето спря, света изчезна, изчезнах и аз...
Днес реката ми се отблагодари с осем чудесни клена, и със среща с двама младежи.
Благодаря й и аз, и й се покланям!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 24, 2007 8:54 pm 
Аватар

Здравеи Нанга искррено ти благодаря за съветите които ни даде и много се радвам , че срещнах един истински мухар.След като се разделихме ние продължихме надолу по реката и хванахме доволно.Взехме 3-4 горе долу добри клена и се прибрахме до къщата на баба ми да хапнем нещо и да отпочинем защото бяхме станали към 5 ч. сутринта.Прибрахме се към 1 ч. хапнахме и поспахме до към 4ч. след което последва следобедна закуска приготвяне на мухарките и ей ни отново на реката.Пак започнахме да ловим от вливането надлолу и излизаха не лоши кленчета докато не отидохме по надлу след големия завои и бързото реката се изправя и става тиха.Там на по голяма дистанция моя приятел зпочна да подава един бръмбар от черна м.п. гума и оранжаво коремче резултата беше 2 доста големи клена (такива като тези с които ни стимулира :D ) иоколо 15-тина по дребни.След двата големи рибата се изплаши и ние потеглихме нагоре по реката нагре резултата беше много слаб аз хванах едно кленче и това си беше.
Поздрави и Нанга ако ходиш пак по реката в тази местнос пусни едно Л.С. да се видим и да си кажеш мнението за едни бръмбаретки :wink:
П.П.2 Аз съм на 14г. а моят приятел е на 13г.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 25, 2007 3:17 pm 

Браво, приятелю, радвам се, че сте се справили толкова добре! Разбира се, че следващия път ще ти се обадя да се видим!
И ще ти покажа едни други места, с дълбоки и тайни подмоли, още малко по-надолу- е те там има доста сериозни риби!
Поздрави! :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 25, 2007 8:13 pm 
Аватар

Добре де-коя е реката,кое е мястото?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 26, 2007 9:55 am 
Аватар

Река Струма в гр Батановци от вливането с р.Конска надолу.
Поздрави и успех

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа