Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:27 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Привет на всички
МнениеПубликувано на: Пон Юли 23, 2007 10:18 pm 
Аватар

Здравейте и сърдечен привет на всички мухари и участници във форума! Бих искал да благодаря на Акулата за топлото посрещане и да изразя почитанието си към идеологията и възгледите на хората тук.
Аз съм юрист и след 10 годишно прекъсване неотдавна се върнах към старото хоби, а в мухарството тъкмо прохождам. Смятам че съм на крачка от пълният екстремизъм по спазване на идеята catch&release, като рядко си позволявам да взема малко мряна и/или клен, та половинката да пробва и не се чуди дали съм на гьола или кат някой от палячовците дето нито риба хващат нито в меда топят човешки та позорят славния спорт като цяло. Напоследък обаче минавам на снимки и по други причини. Не знам какво отношение да взема към анкетата на Акулата за споделянето на местата за риболов. Както каза един чичо от Пастух - "Всичко е от глад и простотия, ама повече от простотия". Та тия дето ги тресе горния порок не ги виждам много както във форума така и с мухарка. От друга страна нямам нито един излет това лято (а не са малко, по 2 средно, понякога 3 и повече дни седмично през мъртвия работен сезон) да не видя по драстична бракониерска наглост и простащина от "днес хванаха само наште момченца на бум-бум" до любезен чичи с капанченце опасало два вира с въже като за сини китове и куки с нанизани мряни, от което ми причерня и ако не беше толкова любезен и естествен в детското си дивашко разбиране, колко всичко това е естествено не знам как бих реагирал... Проблемът не е в упоменаването на местата тук, проблемът е в това че тия туземци и аверите им са като Адама, а горските подтичват често като Ева ама не с ябълка а с ошашкана риба от националните ни запаси. Изходът е не в криенето на местата, а законодателен и правоохранителен ред. Една от причините да съм в този форум е уважението ми към възгледите на колегите тук. Мисля че такава е първата крачка към бъдещо развитие. Сърбия, която уж не е в Евосъюза си има "рибочувачи" и хората си карат мъдро и цивилизовано, а ние търпим ежедневните простотии на неумни и не високо интелигентни същества, често покровителствани от хора, позорящи професията на горските, от които в миналото са треперили и които са били страшни колкото комитите кажи речи... Така че скриването на местата е козметична мярка, а същинска е обединяването на хора като вас, евалата на Акулата :idea:

"НО НАШИЯТ ПРАВОСЛАВЕН НАРОД е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и протестува против своите скотски теглила."

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 23, 2007 11:06 pm 
Аватар

Добре дошъл и приятни и полезни мигове на страниците на сайта и във Форума !

Между другото,много си прав в това,което си написал :wink: .Спасението не е в криенето,ама това е друга тема....

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 24, 2007 6:31 am 
Аватар

Ел Лобо, добре дошъл и от мен!!! Прав си приятелю за всичко, което си написал.....а простотийката си ни е в повече от нормалното, можем да раздаваме с пълни шепи, само дето едва ли някой ще ни я поиска !! Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 24, 2007 8:42 am 
Аватар

Добре дошъл, да го наречем в по-интелигентния риболов.
Радвам се, че се появи още един радетел за точните правила на играта.
Пожелавам ти много и големи емоции в мухарския риболов.
Поздрави
Ачо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа