Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:50 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: прът и макара
МнениеПубликувано на: Пон Авг 20, 2007 1:50 pm 
Аватар

поздрави на всички ,не можах да намеря във форума къде трябва да прави кантар пръта като се сложи маката.и така ли да си я избирам ?
и о6те един въпрос ,препоръчаите ми най-евтиния хубав прът. 5-6 клас .от две години съм с ФОКУС ПРОФ.5-6 клас и шнур ШЕКСПИР 5-6 клас .но ми се изяде поледния водач все едно с пола сам го пилил.чистя си шнура редовно след риболов.сега ще го обърна обратно ,но искам да си обурудвам нов прът.шнур си избрах ,остава макарата и пръта . Благодаря ви предварително

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 20, 2007 3:18 pm 
Аватар

Цитат:
препоръчаите ми най-евтиния хубав прът

За съжаление няма такъв на всички евтини мухарки са им калпави водачите. Най евтиния хубав е Сейдж Лънч иначе имаш опция да питаш Ванката Пигов да ти смени водача според мене няма смисъл да си купиш пак ефтина пръчка и за годинка две пак същия проблем.
Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 20, 2007 3:43 pm 
Аватар

благодаря колега,знам 4е няма евтино хубаво,после все ти излиза двойно :) аз питах от хубаеите наи евтината .предполагам че е тази Сейдж Лънч дето си я написал а модела какав е ,или отивам и тарся такава 5-6 .и горе долу около колко пари е ,да не се набутам някаде да я купя двоина цена

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 20, 2007 4:32 pm 
Аватар

Здравей largo,
някъде бях чел, че баланса се установява на предния край на дръжката /върха на корка/. По отношение на пръчката наистина всички евтини модели имат този проблем. Що се касае за Сейдж Лънч аз си купих такава. Тази марка всички модели са с доживотна гаранция. Специално Лънча е най евтин от моделите. Аз моя го взех за ... 343 лв. мисля, че беше.
Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 20, 2007 4:40 pm 
Аватар

Ларго, здрасти!! Колегите са прави - от това, което се предлага на пазара - Сейдж Лаунч без никакво колебание! Що се отнася до кантара - съвсем скоро Алекс беше пуснал снимка как идва баланса на новото му Фли с Пиам-а, ама и аз не мога да открия нещо снимката. Принципно, при монтирана на въдицата макара, когато сложиш системата на показалеца си, то тя трябва да застане хоризонтално / без да и помагаш /, като добро попадение е тогава, когато точката на равновесие се пада от началото на корковата дръжка до към 5-6 см. към макародържача. Надявам се, че си разбрал обяснението. Що се отнася до второто ти питане - така ли да си избереш макарата...ами честно казано това е най-правилния начин, защото той гарантира относителен комфорт при продължителен риболов, в смисъл, че тежестта на системата е разпределена правилно - за пример ти давам някой да те накара да държиш цял ден един спининг откъм върха му, пък нека в края на деня някой ти разправя, че пръчката тежала само 300 грама, ти ще си останал без ръце!! Не обръщай внимание много-много на надписите - обикновено при класните макари има абсолютно съответствие, при повечето обаче може да се окаже, че пръчката ще балансира по-добре с по-горния модел, или пък с по-ниския / като класове /. Поздрави!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 20, 2007 4:48 pm 
Аватар

благодаря Ви много за разясненията .успех на всички

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 20, 2007 4:49 pm 
Аватар

С моя скромен опит,доколкото знам,баланса се определя така : хващаш пръчката,с монтирана на нея макара и шнур,там където я държиш когато хвърляш.При това положение я оставяш да стои само на палеца ти.Ако е на кантар,значи е добре.1-2 сантиметра по-назад или по-напред,според мен,не е болка за умиране.

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа