Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:28 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 03, 2007 12:08 pm 

но мисля че има мн голямо значение с какъв шнур ловиш дали ще е ДТ или ВФ ти какво би казал кой от двата полага по добре мухата мисля че е мн труден въпрос това тъй като попитах бат Райко за това и той ми каза че всичко зависи от самия човек как хвърля но мисля че не е точно така защо тогава продават различни видове шнурове :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 03, 2007 12:20 pm 
Аватар

Алекс какво да ти кажа ти от едната крайност на другата. Фаст пръчка за големи дистанции, шнур за големи дистанции и сега изведнъж финно полагане двете неща нямат нищо общо.
Казах ти какъв шнур бих си взел аз казах ти и за дължина и клас на пръчка поне според мене.
ВФ и ТД нямат много осебенно големи разлики при полагане малко по финно полага дт - за да полага финно шнура трябва да е за къси и средни дистанции. Другото зависи от тебе.
Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 03, 2007 2:43 pm 
Аватар

Дани каза:

" Алекс какво да ти кажа ти от едната крайност на другата. Фаст пръчка за големи дистанции, шнур за големи дистанции и сега изведнъж финно полагане двете неща нямат нищо общо."

Според мен Алекс е в началото на пътя, както се казва - от фаст въдици за далечна презентация леко полеко стигаме до извода, че дистанцията не винаги е определяща, че модулът също не е от чак толкова голямо значение.... и започваме да обръщаме все повече внимание на финеса и презентацията и така......Поздрави!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 03, 2007 3:05 pm 
Аватар

Пак задъфкахме темата :)
Алекс четни малко http://www.akulata.com/art53.html
Радо го е превел а и Bate Raiko правилно ти е казал, а мисля че и аз ти казвах не помня колко пъти че дистанцията е решаваща в много редки случаи. Има колеги който с невзрачна мухарчица и скапан шнур могат да презентират мухата като със сейдж 00 клас.
Голямото важно е кастинга.
Поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 03, 2007 5:19 pm 

какво стана сега излиза, че всичко зависи от мене независимо с какъв шнур ловя значи въпреки, че имам зад гърба си сериозни риби аз съм все още начинаещ така, че на никой не се сърдя за изказванията си по мои теми, та нали за това е форума да питаш и да ти отговорят по добрите в бранша но въпреки всичко аз съм доволен от резултатите които постигам въпреки че никой не ме е учил да мятам всичко което съм чел е различно от практиката всичко се постига с много ходене на риба ето това е отговора колеги Поздрави на всички :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 03, 2007 5:58 pm 
Аватар

Алекс каза:

"какво стана сега излиза, че всичко зависи от мене независимо с какъв шнур...."

Алекс, много пъти съм ти казвал, че пръчката, респективно шнура, не са "пенкилер" / побългарен вариант на "пейн килър" /, както казваха моите баби, т.е. - придобиването на класна пръчка / шнур / магически не подобрява кастинга. Бройката и размера на рибите също нямат никакво отношение към умението да се хвърля - най-голямата ми риба продължава да бъде хваната във времената, когато имах определено по-слаб кастинг от сега, по такава логика тази година трябва да дръпна поне петдесетка.....ама я няма :cry: :cry: :cry: :lol: !! Но стъпка по стъпка откриваш правилните отговори....Поздрави!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 04, 2007 8:17 am 
Аватар

Ами Алекс точно и правилно - всичко зависи от тебе :) за лонг каст на някой по ниски ценови класове а и на високите се среща не има достига силицата да вдигат целия шнур - но пак зависи от тебе сега хубавата въдица е голям помощник в кастинга и презентацията но най важно е задкормилното устройство.
Бре то и аз толкоз години вече с мухарката а съм си начинаещ :)
Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Часовете са според зоната UTC + 2 часа