Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 3:09 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 23, 2007 1:49 pm 

Здравейте на всички
искам да почна с призива "ловете, снимайте и пишете бе хора" нещо напоследък няма нови теми в достатъчно количество и измъченият човечец от работа през седмицата и от разни други занимавки през събота и неделя(като зимнина и др.) сяда пред компа отваря форума и ако има някоя нова тема направо се разтапя от кеф. Най прясната е на Анубиса мисля - благодаря му за фотосите и разказа.
Бате Райко ти не си ли прескачал до Тецо? Що не пишеш?
И така в събота бях на едни курсове до обяд, но твърдо бях решил да мръдна някъде наблиза тука около София да хвърля един-дваж.
Първо си мислех за един гьол които е зад терминала на новото летище ама се отказах нямам спомени да съм ловил нещо на такива гьолове около Враждебна. После много се чудих за Панчарево и главно реката надолу(бате Райко има хубави репортажи от там) ама нямах много време (от Обеля1 до Панчарево като си помисля и не ми се тръгва с колата).
Вариант е и култовия канал Тецо - ама като не знам къде е? Много ми се иска да отида там и в тази връзка моля ако някой може да го очертае на карта в интернет и да ми го прати тука като снимка.
В крайна сметка и това отпадна и като тръгнах си викам я давай към Кътина - преди време лових едни костурчета там и два клена на блесна. Дааа ама като пристигнах там то всичкото оградено и не дават да се ловииии мъка и яд ме обзе ама какво да се прави.
Та движейки се към София накрая на Нови Искър дето излизаш на околовръстното се сетих че колега от форума тука беше писал за рекичката там - беше я кръстил р.Блато не знам дали това е истинското и име.
Веднага се насочих към мястото и спрях на едно мостче.
ето една две снимчици:
Изображение
Изображение
Изображение
реката нормална има пространство за мятане - е не навсякъде - но е прилично и най важното е че има кленчета (може би и сериозни кефали) почнах да мятам, пробвах само на оса - мързеже ме на друго.
Още от първите мятания почнаха да атакуват кленчетата направи ми впечатление че при цопването на мухата атаката е силна но неточна все около муата а след това сато дръпнеш малко рязко мухата те се втурваха да я гонят тогава самата муха се намира на няколко сантиметра под водата - всичко това ме доведе до мисълта че може би на мокра муха или нимфа ще има по голям резултат ама непробвах за съжаление.
Та след няколко хвърляния се случи това:
Изображение

Изображение
след него и това:

Изображение
и накрая :
Изображение
всичко на всичко три рибенца - ама колкото толкова начешах крастата
в заключение мога да кажа че имах 5-6 удара които не можах да засеча, но усетих за миг рибетата преди да се откачат.
С тази моята тояжка нефелна пък и аз на няколко излета това е положението.
Ето едни снимчица цъкнах накрая:
Изображение
Изображение
И тъкмо преди жена ми да ми звънне да се развика къде пак ходиш като те чака работа в къщи взех че се подхлъзнах и се намокрих в рекичката.
Вервайте ми чорапите едва ги изпрах от гадният талог и тиня пък миризмата беше зловонна - найстина "живота е жилав" както казват някой тука:).

това е от мен
чао

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 23, 2007 4:07 pm 
Аватар

Асене, здрасти!! Бе ние с тебе и още двама-трима можем да основем един клуб на мухарите, посещаващи най-мизерните места около София :? :wink: :lol: !! Но независимо от това го правим добре и разказваме увлекателно :lol: :lol:. Поздравления за излета ти!!Присъединявам се към призива ти за пишенето във форума, независимо че и аз от известно време не съм го правил, но не е от мързел - имам проблеми с баща ми и просто не остава време за риба. Затова и аз казвам - пичове пишете бре...дори да нямате дар слово с пет изречения всеки би могъл да разкаже за излета си!!!
Асене, относно намерението ти за гьола, който е до новия терминал - по инфо от охраната в моята работа не пускали вече там :? :? , а от мен да знаеш, езерото държи страхотни риби и в това са се убедили доста колеги от форума, начело с Алекс....Миналата година синът ми откри въпросния гьол съвсем случайно, докато хвърлял по реката с блесна, и последваха десетина-петнадесет посещения, които ще запомня докато съм жив - винаги езерото се отчиташе поне с един кленчок от по 800 и кусур грама нагоре!!!! А когато отидох за пръв път на него, бяхме с Алекс, направо си казах
че ако има рай за мухарите то сигурно ще изглежда по този начин - бях между едни върби и буквално всяко хвърляне пред минаваща риба биваше реализирано.......еххх, сладки спомени!! Сега сезона попривършва, но ако имаш възможност да влезеш на езерото - не се колебай!! Поздрави!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 23, 2007 6:04 pm 

поздрави за излета колега все така да ги дърпаш ама все по големи да ти идват, бат Райко отностно гьола на летището еех спомени хубави няма да го забравя никога то там си хванах първата си риба на муха :lol: после доколкото си спомням извадихме с тебе доста сериозни риби -аз един 38см а ти беше хванал май два или три не си спомням точно но тогава бяхме една групичка мухари мнооо добре си изкарахме ееех да се върнеше това времеее :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 24, 2007 8:31 am 

благодаря ви колеги за инфото за гьола зад терминала
иначе наистина няколко човека тука може да направим задруга на мухарите ентусиасти които ловят във мръсотията около София.
Аз лично съм се къпал и в р.Огоста и в р.Ботуня газил съм из различни реки ама като тези около София други нема за съжаление.
За живеещите в столицата риболова си е предизвикателство
- требва да отделиш време.
- ако иска човек да отиде на хубаво място си требват поне 100-тина км да навърти и да е за два дни.
- и още неизвестни могат да възникнат направо си е приключение.

И така дай боже на човек повече свободно време и повече риболовни излети през годината.

чао

Асен

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 24, 2007 8:54 am 
Аватар

belovarski написа:
... задруга на мухарите ентусиасти които ловят във мръсотията около София...

8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 24, 2007 12:20 pm 
Аватар

Здрасти! Тази река не е въобще лоша! Аз съм ловил много пъти малко по-надолу и съм доволен като за река в София! :wink:

Потърси в Реки трябва да има излед и от мен! Реката се казва Блато! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 24, 2007 1:29 pm 

Пешинка здравей
чел съм две твой репортажчета за реката и ако си прочел внимателно от началото тъкмо заради твоите постове ходих там и да ти кажа съм много доволен.
Не съм мислил че има риба там камо ли пък клен.

Пак ще отида скоро.

чао

Асен

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2007 7:40 pm 
Аватар

belovarski написа:
Пешинка здравей
чел съм две твой репортажчета за реката и ако си прочел внимателно от началото тъкмо заради твоите постове ходих там и да ти кажа съм много доволен.
Не съм мислил, че има риба там камо ли пък клен.

Пак ще отида скоро.

чао

Асен

Радвам се, че ти е харесало! И на мене много ми харесва там! :) Хубави рибета си хванал наистина. Кленчетата там много обичат мрaвчиците! Напрове са луди по тях! \:D/

Поздрави

П.С. Реката наистина се казва Блато! :wink: Проверено е в картата! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 26, 2007 8:32 am 

D-r Misho написа:
belovarski написа:
... задруга на мухарите ентусиасти които ловят във мръсотията около София...

8)

Най-мизерното място не е до София. А в близост до пристана на Царево, където се излива канала от канализацията направо в морето. Дават кефалови/ ама морски/, доволно. Обаче какво плува и как мирише?
Няма как да се опише и от най-големият оптимист.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа