Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:40 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: яз.Студена
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 24, 2007 12:39 pm 
Аватар

Здравейте колеги Както е казал Бат Райко в едно друго " предаване" аз нямам много дар слово , но с няколко думи ще ви преразкажа вчерашния ми излет.
Значи с един МИСКИНИН наш познат от сайта имахме уговорка да ходим на Огняново за костур , но плана се провали :(.Затова реших да ида на най-близкия водоем до Владая тъй като бях там при Тъста. Решено и хоп на с.Мърчаево спрях за 5-6мин. да погледам местните рибари , но положението там е отчайващо от години. Сетих се за яз.Студена, с малко усилия и мръсна газ отпраших натам , след едночасови молби и черпни с охраната на бариерата тъй като неможело с коли по-натам , най-накрая продължих.
Стигам до язовира и какво да видя красота и панайр от коли ??? Беше около 10:30.
Набързо скачам в гащеризона слагам едно стримерче и се почва едно обикаляне та не е истина . Някаде посредата засичам двама колеги :) на който за жалост неразбрах имената , единият от които точно пред мен скова едно кленче , а аз продължавах да търся пустия костур без файда.
При вида на кленчето веднага превръзване с едно скакалче и опипване на бреговата ивица. Резултата не закъсня и първия кленчок беше в ръцете ми ( нямах фото а тел.ми прави лоши снимки) релийз и продължавам бавно по брега , на всеки 10 м. изскачаше по едно мерно кленче което беше връщано обратно. Така се бях съсредоточил , че по едно време гледам станата на язовира на около 100 метра от мен , а по-интересното е че до момента не бях лапвал нито една цигара :lol:.
Спрях запалих и като направих равносметка бях надърпал около 25-30 рибки , чуствах се прекрасно и страшно доволен от себе си и природата която ми предостави този прекрасен риболовен ден.
Допуших цигарата и тръгнах обратно , часа беше вече около 16:00 и подкарах с по-голяма крачка обратно към колата , но на всяко по-перспективно място спирах за няколко замятания , като през целия път наобратно дръпнах още около 6-7 рибки под нормата и една с наднормено тегло :) около 30 см. На малкия залив кадето бях паркирал имаше около 10 рибари които чух да казват , че са хванали костури което беше и мойта цел !!! Веднага превързах един стример и почнах да замятам колкото ми позволяваше растителноста зад мен , атаката не закъсня и за ужас на една бабичка на отсрешния бряг , която не спря да бръщолеви псувни извадих един костур около педя.
Обратно да порастне и така около 4-5 броя за около 30 мин. Вече се стъмни и трябваше да тръгвам тъй като ми е трудно движението в тъмното , доволен от прекрасния ден се прибрах кадето ме посрещна жена ми с клатеща се китка и репликата ти не си в ред. Подминаха я безцеремонно защото нищо неможеше да развали удоволствието от прекрасния излет.

Пожелавам на всеки един от вас такъв приятен излет.

Поздрави Иван

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 24, 2007 2:15 pm 
Аватар

Здравей,Иване,
Поздравления за хубавия репортаж и успешния риболов.Нямаше да е лошо и някоя снимчица да има , та "кефа "да е пълен. :D
А това с клатещата се китка на жената и репликите ми е до болка познато :D :D :D
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 24, 2007 2:25 pm 
Аватар

"Татко", здрасти!!! Бе как нямаш дар слово - разказа си е достоен за рибарските списания!!! Поздрави за чудесния риболов, явно ще трябва да се отиде до този язовир живот и здраве!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 26, 2007 9:49 pm 
Аватар

колега, а от коя страна на язовира мина след бариерата-ляво или дясно?
шото и аз бях там преди две седмици -отдясно - и на муха йок
след това си хванах рибета и надърпях няколко костура към двете педи, но това не е вече за този форум

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 28, 2007 10:57 am 
Аватар

josefin написа:
колега, а от коя страна на язовира мина след бариерата-ляво или дясно?
шото и аз бях там преди две седмици -отдясно - и на муха йок
след това си хванах рибета и надърпях няколко костура към двете педи, но това не е вече за този форум

Става въпрос от към Мърчаево , след бариерата пътя си продължава се направо и стига до едно У-образно кръстовише , на него вдясно и след 100 метра пак вдясно . Следва малко кофти път и една отбивка влява по черен път който излиза на малкия залив с беседката.

Позадрави Иван

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа