Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 3:08 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2007 6:13 pm 
Аватар

От доста време чета форума и темите от сайта и умувам дали трбва да имам регистрация, за да мога и да пиша или четенето е достатъчно. Би трябало да е достатъчно, но просто този начин на риболов е толкова различен от всички други, че едва ли не, трябваше да започна всичко отначало. А всяко начало е трудно, особено когато те мъчат толкова въпроси без отговор.
И така, казвам се Веселин Новаков и съм родом от гр. Лом. От както се помня обикалям бреговете на реката, още от времето когато в Дунава имаше много повече риба. В последствие разширих водоемите и начините на риболов.
От осем години се занимвам предимно с риболов на изкуствени примамки и почти от тогава пускам всичко което хвана, добре че не е много, та дилемата ми е съвсем малка!
В един много готин филм главният герой обясняваше, че начинаещия наемен убиец започва кариерата си най-напред с пушка, като задобрее хваща пистолет и върха на "изкуството" му е когато се приближи максимално до жертвата си с нож!
Лично за мен риболова с мухарка е точно този висш пилотаж и развитие, да си най-близо до рибата, и да можеш да ВИДИШ момента на атаката!
Чесно казано, когато за първи път ми се случи, получих такава висока доза адреналин че почти ми се подкосиха краката, точно като при първата целувка от момиче. Естествено тогава не бях с гащеризон на средата на реката!
После се сетих защо толкова години само гледам по телевизията мухарски риболов, и си викам "по нататък ще пробвам и това"!-по простата причина, че около мен няма нито един човек с подобни интереси.
Идеята ми беше да се запозная с вас на живо на предстоящото състезание на което се каня да се присъединя. Просто предпочитам живият контакт, макар че, вече ми е ясно колко сме малко, пръснати из цялата страна, и без този начин на общуване е невъзможно.
Надявам се да не съм ви отегчил с тези словоизлияния, но и това ми е за сефте. На живо съм малко по-интересен...надявам се...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2007 6:42 pm 
Аватар

Веско каза:

"Чесно казано, когато за първи път ми се случи, получих такава висока доза адреналин че почти ми се подкосиха краката, точно като при първата целувка от момиче."

Е за това е цялата галимация приятелю, за тия секунди, в които "става купона" :lol: !! Добре дошъл на страниците на форума и очаквам горещи репортажи от ломския край!!! Поздрави!!!!!
П.С.: Никого не си отегчил...нали за това сме тука...да пишем и да четем!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2007 8:04 pm 
Аватар

Добре дошъл! :)
Майка ми също е родена в гр. Лом. Имам село много близко до града! През него минава една много хубава река на име Лом, която е много подходяща за начинаещи! Там мятах за първи път, и също така хванах и първите си риби на тази красива и интересна река! :wink:

Поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2007 8:17 pm 
Аватар

Благодаря за посрещането!
А репортажи ще има и надявам се, не само от ломския край!
Много ми се щеше да напиша нещо и за Велека където бях в неделя. Но за съжаление през цялото време докато бях на реката не спря да вали, та за това няма почти никакъв материал за писане, щото и риболов почти нямаше. Но ми се случи нещо много интересно, за което просто не мога да се удържа да не разкажа.

Сутринта рано акустирах на плажа на Ахтопол с намерението да се пробвам да хвана зарган. Естесвено верен на себе си, на силиконов червей. Времето беше ужасно вятъра вдигаше вълни по един метър. Леко ръмеше. Задната ми мисъл беше да разпитам месните за Велека. Понеже зарган нямаше дори за месните, се стигна до там че убедих няколкото момчета да отидем заедно до реката. Друго си е да те води някой, който добре познава местата, а не аз тепърва да откривам "топлата вода". Освен това времето ми беше ограничено, за да тръгна сам да изучавам реката. Реката ни посрешна с много дъжд и много кал. Момчетата разпънаха въдици нахвърляха царевица. А аз си дадох сметка че при толкова обрасла река, слаб кастинг и адски много листа във водата нямаше смисъл дори да вадя мухарката, а и за няколко минути бях целия мокър. Реката всъщност е много красива, но всичко се провали когато ми казаха, че постоянно пускат мрежи и рибата е много наплашена, доколкото я има все още.

Аз пак се разводних, защото преди да тръгнем към реката едно от момчетата Момчил от С. Загора ме попита каква риба търся и как смятам да я ловя. Казах му че търся сладководен кефал и че смятам да го хвана с мухарка. А той като чу мухарка, каза "дай да ти стисна ръката, много уважавам хора които ловят по този начин".

Направо се слисах! А не искам да крия че се почувсвах горд, като част от някакъв "елит" !!! Много ми стана кеф!

От толкова години ходя за риба, и големи риби съм хващал че и пускал и то пред публика, ама не съм прдполгал че ще ми се случи това. Обаче най-много ме изкефи това, че по водоемите още има хора които им прави впечатление как риболвстваш и въобще отношението към рибата, щото тя вече е толкова малко, че има нужда от специално отношение!

Казвам всичко това заради начина по който се коментираше в едно село, след един мой риболов по река Лом.
"Абе ти знаеш ли че вчера видях един тъпак дето ходи из реката ,маа с некво въже, маани тва ами като фане нещо щрака с телефона и го пуска у водата. Значи идеше ми да ида и да го пребия. Абе пуска ли се риба бе. Д...ба и тъпия сфиянец"- край на цитата.
Може и да не е за тая тема, но ще се коригирам за напред.

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2007 10:53 pm 
Аватар

Здравей колега ,
Добре дошъл и на слука !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2007 7:04 am 
Аватар

Здравей и от мен пожелавам ти много приятни емоции с този риволов. :wink: Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2007 7:55 am 
Аватар

Веско,здрасти и добре дошъл ! ! !
Като гледам колко подробно и чувствено разказваш :D :D :D ,съм сигурен,че ни очакват много,много приятни мигове в четене на постовете(мненията) ти,било то за преживяни риболовни излети или за каквото и да е...

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2007 7:57 am 
Аватар

Здрасти колега и от мене.
Когато се запалиш по мухарството отърване няма :)
Поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2007 2:11 pm 

Здрасти и от мен Веско и добре дошъл в отбора :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2007 2:22 pm 
Аватар

Добре дошъл и от мен!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2007 6:58 pm 
Аватар

Добре дошъл и от мен колега!Не сме малко мухарите,просто много хора четат форума но,неискат да се регистрират.Четат,попиват информация и толкоз.А това че пишеш подробна информация е много добре.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 02, 2007 7:00 pm 
Аватар

Още веднъж благодаря на всички за топлия прием!!!

Прави ми впечатление че, последните няколко дни писането е пооредяло, дано да е защото се стягате за състезанието! Разчитам да се видим с повечето от вас там!!!

От няколко дни не мога да спя от вълнение заради сбирката - като първолак... :D , ново място ,нова река, нови хора и то все такива дето споделят твоите разбирания за риболова...напрао пърхам... \:D/

П.С. По-бързо да идва неделя, че направо подлудих жена ми... :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 02, 2007 11:43 pm 
Аватар

Идва,идва......

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 03, 2007 10:08 am 

Здравей,Веско!
За Велека мога да ти кажа,че дори и да не си имал възможност да помухарстваш,поне си се докоснал до най-красивата рика в бг според мен!Другия път непропускай един излет по горното и течение!голямото наводнение преди две години е направило огромни щети,както розбрах,но Велека си е Велека!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 7:31 pm 

здравейте и от мен.[/b][/list]

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа