Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 2:12 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Ное 01, 2007 10:39 pm 
Аватар

Здравейте,колеги.Това е първия ми споделен с вас излет и втори по ред.За първия не писах тема,защото забелязах, че не се обръща много внимание на теми без снимков материал, а такъв тогава нямах.Е,сега си намерих подходяща компания и има снимки :).Та така,нека почнем от самото начало.Днес първи номеври,празник,сводобен ден за нас учениците.Решихме с един от прятелите ми Гого,който е начинаещ щекар да отидем до една река,намираща се горе долу до мойто село - Григорево (на 30км. от София,до Елин Пелин).Името на реката не знам за съжаление.Таа дойде и денят на излета.Сутрин 6 часа бях "онлайн",срещата ни беше в подлеза на НДК, от където щяхме с тролей #1 да отидем до Герена и от там към село.Всичко мина по план,потеглихме към селото ми и часът беше около 7:50.И понеже съм чел, че когато се прави снимков материал за статийка е хубаво да се почне от начало,ето и малко снимки от маршрутката,която ни закара до Григорево - Изображение
Моя милост - Изображение
Ей го и Гошко...голем е убавец,еей! - Изображение
Не се вижда много добре и е размазана снимката,ма все пак аз съм я правил :D.Иии така пътя мина набързо и след около 25 минути дундуркане по българските хубави "пътища" бяхме в селото Изображение
Набързо отидохме до къщата, в която съм прекарал почти цялото си дедство,а ето я и нея Изображение
Влязохме, но баба ми нямаше как да ни посрещне и сами трябваше да се настаниме.Оставихме пръчките и раниците и веднага на масата за зареждаща закуска, че после ме чакаше цял ден мятане :smt119 Изображение
Изображение
Изображение
"Нажмуцахме" се едно хубаво и беш към колелото,Изкарахме от пред и докато заключвах Гошко решил да снима какво имахме в наличност Изображение
Отидохме до един приятел от селото да даде едно колело на заем за фотографа и от там аайде към реката,която беше на разстояние около 4-5 км. от селото,мястото беше при моста преди с.Лесново Изображение
Вече бяхме на реката,за жалост не сме снимали как оправяме такъма,защото загорелия за риболов Гого нямаше търпение да зглоби пръта и да метне.Та така,ето и първия трофеен екзепляр,с който се откри деня Изображение
Някаква кротушка (така й викаме на село).Беше към 13-14 кг и Гого я вади около 40-50 минути
:lol: .Естествено тя е изпратена подобаващо обратно във водата.Не знам дали ви прави вепчатление, но аз се губя тука малко от картинката,това е защото тия чудовища не го оставиха на мира, а аз си позирах за тоя що духа :x .Таа нека го оставя малко фотографа и поясня какви бяха условията за мухарене.Мътна река,много закачки...общо взето "mission imposible".Таа реших да нагазя във водата на възможно най-плиткото място, но поради липсата на ботуши и каквито и да е защитаващи здравето ми средства реших да си наджопам като пъврия пич.Ето ме и как мятам (то всъщност това се превърна в кастинг тренировка) Изображение
Изображение Изображение
Изображение
Положението с тая река е ясно на всички вече,за това само искам да кажа, че Гого продължи да си ги лови трофейните екзепляри (не падаха под 12кг.)Хвана около десетина такива и аз реших, че е време да отидем на р.Матица,която е точно до селото ми и беше бистра и перфектна за мухарене,но за него не ставаше,та викам айде поне да сме квит.Речено,сторено.Качихме се ние на пътя тръгнахме и ааайде Гошко се преби злобно.Таа загубихме около час да го оправиме.Часът беше към 13:30.Бяхме на реката към 14:00 и тука фотографа нямаше кои знае каква работа та малко ме пощрака (най-после да попозьорствам на място) [url=http://foto.bg/showphoto.php/photo/127500][img]http://foto.bg/data/4053/thumbs/
Изображение
Първия ми излет с мухарка беше там и беше 3 дена преди това.Много атаки,малко риби.Очаквах и днес да има атака, но уви, такива липсваха.Поразсмърдах си сивото вещество и се сетих, че няма как да са се изпарили тия риби и тругнах надолу по вировете,м/увременно Гого си намери удобно местенце и ме остави.Мятах,ходих,мятах ходих,брех стана 15:00 часа.Накрая намерих вира с рибите и за около 1 час налових към двайсетина маломерки,малкомерки но за мен си АДСКИ КЕФ!!!И тъй като фотото беше в гого нямаше как да ги снимам, но се сетих, че имам ЖиСиЕм,направих 2 снимчици, ноо паметта на телефона загина и си останах само с тях. Изображение
Рибите бяха от този порядък,имаше и някакви двайски и една 22 см.И така на Гошко му стана студено и като зазваня да се връщам към началото ии нямаше как и тругнах,тичайки си мислех как утре ще съм с термометър в устата и мускулна треснка на дясната ръка и показалеца,НО въпреки това тичах с усмивка.Та така с риблова...прибрахме се във вилата полегнах си малко,погледах сапунки,хапанхме с Гого и докато бях ококорил очи в екрана,очаквайки дали Есмералда ще каже на Хуан, че дъщеря му всъщност му е доведена майка,тоя ме щракнал и си снимал и поражениеята от жестокото пребиване Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Запалихм каминката да си сгреям краката, че ме боляха направо... Изображение
.Баба ми се прибра от работа и хайде към софето с рейсо.Изображение
.Та това е колеги,днешното ми много емоционално рибарство.Имаше запознати от близо с цимента на българските пътища,скучаещи,спящи и най-вече лоящи риба хора.Поздрави!!!

П.П.ВСИЧКИ РИБИ СА ОБРАТНО ДА РАСТАТ (ако не съм споменал)!

Последна промяна Ицо на Пет Ное 02, 2007 9:39 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 01, 2007 10:55 pm 
Аватар

Браво,Ице за ентусиазма !
Важното е да си постоянен и да не се отчайваш.Периодът е такъв,че рибите и без това са доста трудни.Напролет ще е друго :lol: .Моят съвет е,сега като ходиш на риба,да обръщаш внимание главно на правилното хвърляне и тактика.Майната им на рибите.Ще дойде и техния ред :wink: ...
А с тези колела ме върнахте доста назад в годините.Още си спомням първите самостоятелни излети - пеш или с колело.Сега като се сетя....

Поздрави и на Гого :D :D :D ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Ное 01, 2007 11:58 pm 
Аватар

Ицо написа:
.....Името на реката не знам за съжаление.....мястото беше при моста преди с.Лесново.
.
Ицо написа:
.....мястото беше при моста преди с.Лесново
Ами сигурно е река Лесновска. Браво Ице за хубавия излет. И както казва Иван, мани я тази риба, дай да усвоим с теб първо кастинга и тактиката, тя после рибата сама ще дойде да лапне мухата ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 02, 2007 11:39 pm 
Аватар

Здравейте,колеги.Радвам се, че ви е харесала статийката.Относно кастинга,много добре знам, че трябва още ДОООСТА работа и знам, че на този етап рибите не са нах-важните по простата причина, че нещата стават най-добре когато се правят постепенно, но правилно.Смятам, че най-голямата краста е начешана.Сега остава усавършенстването на кастинга и муховръза, пък те рибите сами ще си дойдат.От сега нататък се надявам почти всяка събота и неделя да ходя до близките реки да го тренирам този кастинг, но преди това в Зимница ще се поизложа като за последно :lol: .Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 03, 2007 6:26 pm 
Аватар

Ице, здрасти!!! Тън-мън няма - като гледам как смело си нагазил във водата.... :lol: :lol: , абе мерака прави чудеса!!! Меткай смело, кастинга малко по малко ще се оправи, важното е да си "на вода"!! Само за протокола - французите боготворят кротушката като кулинарен обект, а и принципно тя е показател за чистотата на мястото, което обитава - щом е там, значи водоема има отличен микроклимат!! Още веднъж - поздрави за чудесния ти излет и разказ!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2007 8:00 pm 
Аватар

Ице, много хубаво подреден репортаж, много интересни места, много увлекателно разказваш. Като те видях нагазил, си припомних първия си сравнително успешен излет- и аз като теб бях нагазил в студената вода долу-горе по това време от годината и се кефех на риболова, пренебрегвайки студа и възможността да се тръшна с простуда на другия ден- както казват умните хора - "Кеф цена няма!" ...То и ти си го казал хубаво - "От студ умри..." :wink:
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2007 6:57 pm 
Аватар

Обръщам се с призив към всички приятели от София:
Моля ви купете на Ицето едни евтини ботуши,за да не гази бос в студа! На Зимница той си призна,че не му отпускат парички за ботуши...
Веско
П.С.Ицо,а ти помоли баба си да ти изплете дебели вълнени чорапи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2007 7:08 pm 
Аватар

Ице, някъде в центъра (ама не помня точно къде) :D имаше един магазин за обувки, чехли, галоши и ботуши! Купих си едни добри ботуши (малко под коляното са ми) :roll: за 12 лв. Много съм доволен (е ако бяха малко по-дълги нямаше да се сърдя де). :P

Поздрави :)

Ако се интересуваш ще се понапъна да се сетя! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2007 8:09 pm 
Аватар

Хах.Мерси за всички коментари.Веско,аз сутрина съм спал като спо приготвях багажа и взех едни дебели ръкавици вместо дебели чорапи.А иначе ако си взимам нещо за газене ще е по-сериозно и ше пада събиране на пари.Та така повече излети за тая година едва ли ще има и няма да са ми нужни бутуши.Поздрави! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2007 9:15 pm 

Ицо написа:
А иначе ако си взимам нещо за газене ще е по-сериозно и ше пада събиране на пари.

Много си прав,вземи си гащеризон-за мен е задължителен при мухарския риболов!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2007 10:49 pm 
Аватар

Цитат:
Обръщам се с призив към всички приятели от София:

Веско,ще ме извиняваш,че не съм от София :D ама днес цял ден съм го мислил това момче/Ицо/ и реших да му подаря единчифт неопренови ботуши.дано обаче да не му е голям....номера ... :D :D .

п.с Ицо,сериозно ,не се майтапя . ако имаш интерес пусни едно ЛС.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 07, 2007 5:44 pm 
Аватар

От днес Ицо няма да гази по къси гащи в студената вода :D .Ботушите които му изратих са му станали .Поздави и да са ти честити :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 07, 2007 6:18 pm 
Аватар

Мерси,Иляне.От тука на татака с мерак ще ги нося :P !Поздрави и тая събота мисля да ги сефтосам, след което ще отразя излета тук :) !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 07, 2007 6:20 pm 
Аватар

Илиян каза:

"От днес Ицо няма да гази по къси гащи в студената вода..."

\:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ . Очакваме риболовни подвизи Ице!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 07, 2007 6:37 pm 

Ице,сменяй подписа :D Илиене браво на теб,те това са мухарите!!!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа