Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:34 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Нови мухи
МнениеПубликувано на: Пет Дек 07, 2007 4:08 pm 
Аватар

Здравейте,колеги.В последните 2-3 дена реших да понавържа малко повече осички и бръмбари.Купих си малко кукета #12 и 14 и реших да направя да кажем 6 бръмбара на 12 и 6 на 14.Взеха, че ми останаха малко куки и понавързах и осички.Днес ми се отдаде възможност да ги снимам.Ето и резултата от вече двъмесечен муховръз.

Обща снимка на някои от гадините - Изображение
Почвам с бръмбари на 14ка кука (правя ги малко по-реалистични, защото взе да ми писва само да захлупвам коремчето с м.п. гъбата и да правя хакъл) Изображение
Изображение
Изображение
Една от многото осички - Изображение
Изображение
На Док едно изпълнение, което ме разтапя \:D/ - Изображение
Изображение
Опит за стриган седж - Изображение
Изображение
Земна пчела (Док,да не вземеш да я объркаш с твойта :lol: ) - Изображение
Изображение
Parachute Ant (стана много грозна, защото я изпробвах с овчата вълна, която се оказа прекалено твърда, за да се хване около конеца хубаво) - Изображение
Изображение
И една последна,пак обша снимка на някои от животните - Изображение
Е,това е муховръза от последните 3 дни.Давайте съвети, препоръки и т.н. , че не ми се чака до Неделя
:lol: .Поздрави и бъдете обективни!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 07, 2007 4:13 pm 

Браво Ице!! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 07, 2007 4:19 pm 
Аватар

Цитат:
защото взе да ми писва само да захлупвам коремчето с м.п. гъбата и да правя хакъл)

Мисля, че като техника можеш вече да опиташ и по-сериозни за изработка мухи.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 07, 2007 4:45 pm 
Аватар

Брех, батьовото....ма ти си бил жив талант бе :lol: :lol: . Док Мишо да ти покаже как се правят коркови убавици, та да ми навържеш бързо, бързо 7-8 броя :lol: :lol: :lol: !! Майтапа настрана, поне за моя неразбиращ поглед мухите са повече от добри!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 07, 2007 4:49 pm 
Аватар

Радвам се, че са ви харесали.Сега в неделята очаквам да е следващия урок от Док (а и не само от него) и ги почвам по сложните гадини.Бате Райко ще ти навържа не се притеснявай.Само Тазз да се навие да ми предаде един урок по корк и ги почвам.Аз преди 2-3 седмици се зарибих по корка, ма нещо не станаха много сполучливи.А ти ела в неделята хем да се видим, хем да видиш какво удоволствие е муховръза :) .Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 07, 2007 5:12 pm 
Аватар

Браво Ицо!

Би ли казал крачката на бръмбаретките от какъв материал са?

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 07, 2007 5:50 pm 
Аватар

Браво Ице!!!

Много ми харесват мухичките ти !!!

Май горе-долу по едно време започнахме с муховръза, но ти явно си, по- упорит, а и по-талантлив, щото на мен все не ми се получават (гледайки снимките ти), а и ще пропусна срещата в неделя :( :( :(

Продлжавам да си тъна в безпросветност...:oops:

Поздрави
Весо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 07, 2007 5:57 pm 
Аватар

Ицо каза:

"Аз преди 2-3 седмици се зарибих по корка, ма нещо не станаха много сполучливи."

Това е то майка - мистериозният корк....хваща най-големите тупалки и е труден за овладяване :lol: :lol: . Сега сериозно - най-хубавите коркови мухи, които съм виждал, а те са - дебелички като наденички :lol: , с ясно изразени сегментчета..не знам така ли се казва :oops: , съм виждал направени от Док и Джогата / и двамата видни представители на младостката муарска школа :lol: /. Със сигурност на снимка можеш да видиш за какво ти говоря в Манията - там има голяма тема за корка, на една от страниците има снимка на най-резултатната, поне според мен, форма на корковата убавица!!

И пак Ицо каза:

"А ти ела в неделята хем да се видим,...."

Работя по въпроса, ама нема са фалим да не развалим работата 8) 8) 8) . Поздрави!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 07, 2007 6:27 pm 
Аватар

@Радо,ами значи за метериала, от който са направени краката ме светна Док.Много е добро и много просто.Лента от аудио касета,опъваш я внимателно докато стане тънка,а от там нататък ти е ясно.Много лесно приема формата, която искаш да й придадеш .@Весо,всеки човек си е различен, но както спортистите са казали таланта е само една много малка част от пътя към успеха,всичко е упоритост.Сигурен съм, че ако дойдеш на следващото събиране ще научиш много.Има си чалъм всичко,просто трябва да се намери кой да ти го обясни.@Бате Райко,айде ще си траеме и няма да мислим за това, че да вземе да се провали всичко :D .А до колкото знам доста от корковите мухици на Док са направени от Владо.Но от който и да търся помощ няма да сгреша.Поздрави!

П.П.Вие добре ме похвалихте, ама не е ли време за малко критика :oops: ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 07, 2007 9:29 pm 
Аватар

Браво мухите са ти много сполучливи гледам док е добър учител(идиален)искам и аз уроци :) Поздрави:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 07, 2007 10:45 pm 
Аватар

Ся, по темата и малко покрай нея - не знам младото поколение дали са наясно, но на Д-р Михаил Пенков или вкратце Д-р Мишо всички му викаме УЧИТЕЛЯТ! И това не е случайно ...

По мухите на Ицката - не съм аз човека, който може да прави критики, но като няма други - както винаги съм казвал и като и аз съм търсил в началото критиките мнгоо повече от похвалите ...

По бръмбарите и осите - няма критики - там си желязо. После на Док мухата - разкошна е. Стриганият сейдж, т.е. "Goddard Caddis" - като техника ти е ясен, но има форма (освен ако си имал впредвид някой друг модел, който не съм виждал - извинявам се в такъв слчай):

Изображение

После по т.нар. земна пчела - там покрай ухото на куката може да си по-старателен и ако не се лъжа след някоя риба гумата ти се ще отскубне и мухата ще се развали - ма т'ва е бял кахър - ще си спретнеш нова, което е и кефа на ловенето със собствени мухи. По парашутите има още много работа - не е много елементарно. Тая овча вълна я забрави - чори малко дъбинг от Док или Пигов в неделя на сбирката.
Напредваш ужасно бързо и скоро сам ще се учудваш какви мухи вързваш (баси, това го бях казал и на Мънков преди две години :roll: )

Поздрави!

П.П. За корковите мухи ... вържи на Бате Райко 10-тина, но лично мое мнение - не инвестирай време в тях - може много да ловят, но ... бе както и да е ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 07, 2007 10:52 pm 
Аватар

Мерси,Роска.За седжовете знам, че формата не е такава, но веднъж разглеждах някакъв комплект мухи в един магазин на не си спомням коя личност (известен беше) и имаше един седж,който беше оформен като топчица за това реших и аз да направя един такъв.Направил съм и от тези като твоите,видях ги в Библията.За земната пчела,явно съм хванал за снимката някое по-куцо животно.По парашутите тепърва се зарибявам.Странно обаче същите думи, които ти каза за Мънков и Док ги каза :lol: .Поисках съвет от Доки за овчата вълна и той каза, че става за микс дъбинг та за това я пазя.Скоро ще снимам напредъка и след неделния муховръз стига да намеря някой друг лев за куки :lol: .Поздрави и очаквам още градивна критика,не може да са чак толко добре!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 07, 2007 11:09 pm 
Аватар

Ицо написа:
Мерси,Роска.За седжовете знам, че формата не е такава, но веднъж разглеждах някакъв комплект мухи в един магазин на не си спомням коя личност (известен беше) и имаше един седж,който беше оформен като топчица

... просто мухата не е била "сейдж", а нещо друго ... примерно "bug bomber", но той е с палмър хакел - най-вероятно си гледал "Irresistible" ... но с теорията трудно се свиква - кое сейдж, кое фазанова нимфа, кое дън, кое "кът уинг грийн дрейк имърджър" - и аз не мога да се оправя още :wink: Наблягай на сбирките - на една подобна сбирка се научават в пъти повече неща, отколко самичък ...

Поздрави и дерзай!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 08, 2007 12:51 am 

Браво Адаш! Страхотни изпълнения! :D

Гледам че някъде се събирате да обменяте опит, дали случайно мога да се включа на някоя от тези сбирки, :cry: :cry: :oops: понеже изпитвам известни затруднения относто някой неща.. :oops: :oops:

Поздрави!

Ицо.

“We would fish by any means possible and catch trout for art and science regardless of the regulations.”

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 08, 2007 1:18 am 
Аватар

Здравей,адаш.Радвам се, че са ти харесали мухичките.Повече информация за сбирките може да научиш тук http://www.forums.akulata.com/viewtopic.php?t=4228 .Както е казано там всеки е поканен.Ела която неделя можеш.Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа