Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:30 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: може ли помощ !!!
МнениеПубликувано на: Сря Дек 12, 2007 8:30 pm 
Аватар

Добър ден може ли да ми кажете или ако има възможност да ми покажете как се прави краиният възел когато правя муха за6тото съм начинаещ и при всяка муха която права се развръзва накрая незнам как да я завърша.Благодаря предварително !!! :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 12, 2007 8:45 pm 
Аватар

Бръмбърче, имаш удивителната способност да избираш най-неподходящото място за въпросите си....Погледни тук:

http://www.akulata.com/knots.html

Моля те, имай предвид за в бъдеще, че форума има и други поддиректорий :wink: :wink: !! Поздрави и успех във връзването на муата!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 12, 2007 8:49 pm 
Аватар

Тоест ето този.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 12, 2007 9:40 pm 
Аватар

благодаря знам 4е тук е неподходящо но търсих и ненамерих в под форумите :извинямам се: !!! :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 12, 2007 9:46 pm 
Аватар

Бате раико нямах в предвид за повода но и това ще ми е впоза ставаше въпрос като права искуствена муха и накрая ми остава само 1 конец и на как да направа възел само с 1 конецл.батко или 4и4о драгомир ми помогна мерси много то4но това търсих.може ли да ми кажеш от каде го намери.Мерси Предварително!!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 12, 2007 10:12 pm 
Аватар

:oops: :oops: , чак сега видях, че става въпрос за завършващия възел при муховръза.... тук съм мноого бос...нека Драго да те упъти!! Между другото видях на живо как се борави с туй уредче от схемата, Пантази пък сподели, че никога не е свикнал с него и си действа с химикалката / каквото и да означава химикалка :? /!! Бръмбарче, пусни питането в "Хей ръчички, хей ги две...." или "Материали, инструменти....", ако тук не видят колегите за какво питаш!! Между другото капваш ли по малко лак след завършването на мухата?? Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 12, 2007 10:36 pm 
Аватар

да от лака на маиками.по някои път когато няма слагам канаколит но гъбата и крилата стават много твърди и не е за предпо4итане а 6те ми каже6 ли как да ка4а снимки с мухи да видиш как ги права? поздрави! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 12, 2007 11:07 pm 
Аватар

Здрасти,пич.Ако имаш уип финишъра ето ти как става http://youtube.com/watch?v=6G7b_C4flKo&feature=related .Ако нямаш този инструмент,който според много хора е ненужен ето как става работата,има наистина много видове завършващи възли ето ти няколко : http://youtube.com/watch?v=TaMM_QwPubY&feature=related http://youtube.com/watch?v=WKnlD0MLrwM&feature=related http://youtube.com/watch?v=BWowfIcwWPs&feature=related .Стига ти толко.Истината е, че начина с химикалката е най-лесния но не става за обяснение,трябва да се снима, бих се заел с това ако имах апарат, но уви :oops: .Има наистина много места от където можед да получиш информация,знам, че е най-лесно да надраскаш набързо една тема, нo е хубаво да си разгледал преди това.Щом си начинаещ ще е добре да изгледаш в сайта, от който са клипчетата, които ти дадах уроците на Дейв Камис ( http://youtube.com/watch?v=Eoq5IAzj28g&feature=related ), също така има и доста други сайтове с поетапни снимки и т.н....та така всичко има в нета стига да имаш желанието да се разсърсиш.Знам, че си от Долни Богров, но ако имаш възможност ела в последната неделя от месеца на срещата в ресоранта на Дани, къдети се връзват мухи.Повече инфо има в подфорум "Мухарски мероприятия" .Поздрави и дано съм бил полезен.

П.П.Бате Райко,следващия път като се видим ще ти покажа какво се има в предив под "със химикалката".За тогава ще ти приготвя и някоя друга коркова мухица :wink: !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 13, 2007 1:53 am 
Аватар

brambara1 здрасти, знам че е много трудно да си сам пред менгемето в началото ... няма начин ще търпиш "напътствията" щом питаш :D
За завършващия възел Ицето ти е дал добри примери. Аз ще си позволя само да пусна една снимка за възела с химикалката - ще ме извиниш за лошото качество , но набързо толкова
Изображение

Първо направи опити с по-голяма кука и по-дебел конец докато усвоиш възела. За начало прави по три възела като завършваш мухата и стягай умерено силно - накрая с върха на дълга игла сложи малка капчица лак върху готовия възел.

Успех.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 13, 2007 5:30 pm 
Аватар

мерси :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по