Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:40 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 21, 2008 4:56 pm 
Аватар

Подизирам че точно така ще стане.
Както по забранените реки си ходят само бракониери защото няма нито един свестен рибар да им каже нещо

Дано не съм прав

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 21, 2008 6:01 pm 

Меко казано ,наивно е да се мисли ,че у нас нещо може да се направи като в белите държави. Тарикатите отдавна са си направили сметката откъде ще паднат пари.Ама нищо ,вие продължавайте да си мечтаете.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 21, 2008 7:48 pm 
Аватар

Приятели в голяма заблуда сте! \:D/ Аз и мои приятели нееднократно сме се пробвали да риболовстваме на платена,пазена река както си му е редът.Обаждаме се предварително,търсим връзки... и какво ли не.Да,ама НЕ! :shock: Никой не ебава да се занимава с нас простосмъртните риболовци.И то мухари,на с блесни и други нехуманни такъми. \:D/ Просто ни отговарят любезно,че базата е заета от организиран лов и т. н.Явно пачката от лова е много по-тлъста!
Затова някои наши другари си накупиха къси евтини сопички,които не се подават от раничката издайнически и се шмугват в дерето,където си ловят и същевременно се озъртат на четири! :D
После ни лук ял,ни лук мирисал...
А ето какво прелага Папа преди близо век/ноември, 1923г/:...."Ако за лов на риба разполагате само с две седмици,цялото ви време отива за вадене на разрешителни.Много по-лесно е просто да носите въдица със себе си и когато стигнете да хубава рекичка да я заметнете.Ако някой се оплаче,предложете му марки.Ако недоволството продължи,продължете да предлагате марки.Ако се придържате към тази тактика достатъчно последователно,недоволството ще спре и в края на краищата ще можете да продължите риболова.
Ако,от друга страна,запасът ви от марки се свърши,преди да спрат оплакванията,ще се окажете или в затвор илив болница.За подобен случай е хубаво да имате скътана някоя доларова банкнота в дрехите.Предложете доларите.Десет на едно,че недоволният,преизпълнен с благодарност,ще падне на колене,а като стане на крака,ще бие всички рекорди по бягане до ръчно плетения вълнен чорап-най-близката и дълбоко секретна банка на южния германец."
Да.Такива ми ти работи...Сега като се замисля,че няколко пъти изминавайки 200-на километра и правейки разни каваци,за да си освободим деня,стигаме реката и там ни чака...ухилен/намръщен/ горски и сладко/сърдито/ заявява:ІМомчета тук е забранено!Онзи ден зарибихме!?! :shock: :shock: :shock:
Май е доста по-евтино да се придържаме към тактиката на Папа.
Е сега няма марки,но еврото ще свърши работа...надявам се \:D/
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 21, 2008 9:30 pm 
Аватар

Веско каза:

"А ето какво прелага Папа преди близо век/ноември, 1923г/:...."

:lol: :lol: :lol: :lol: . Тоя юнак 100% е имал някаква българска жилка 8) 8) . Поздрави!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 21, 2008 10:38 pm 
Аватар

Anto написа:
Ама нищо ,вие продължавайте да си мечтаете.

Е, поне мечтите ми не могат да арендоват...
-----------
Ето как го мисля аз - за добро или лошо съм градско чадо далеч от повечето пъстървови реки които знам. По-близките за които подочувам че имат по някоя рибка се крият яко. Хора за услуги много, но като попитам за някое место или съответна доказала се муха настава гробна тишина. Разбирам ги колегите, всеки си пази скритата територия от "конкуренти" с шнурче в ръка, но дали ще я опази и от масовите кулинари, които напоследък като че ли се намножиха.

Където се зариби преди също не останаха риби...

При това положение в месеца ходя (при наличното свободно време) два или три уикенда за пъстърви на майната си от нас като ми излиза от 50 до 100 лева разход на ден. Вместо да се сблъсквам с всевъзможни негативитети по нашите реки съм решил да отида няколко пъти на Дрина или друга река при комшиите - слава богу, има сериозни хора да ме заведат. За три четири дни там излиза горе долу същия разход както и у нас за толкова дни. Дори и малко по-скъпо да дойде е без значение защото ще бъда на приятни места и ще видя риби ...

Ако тук го направят по подобие с рибите му и спокойствието на съответната река - окей. Ако не ... много им здраве на всякакви тарикати инициатори от където и да са.

Отделно кефалите и расперите у нас са не по-малко предизвикателство за излети по красиви реки и прекрасен мухарски риболов, особено и с добра компания :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 22, 2008 9:44 pm 
Аватар

Братко,
Не знам Хемингуей да е имал някаква българска жилка,но със сигурност е бил по нашите земи една година по-рано/1922,ноември/ когато е написал репортажа"Бежанци от Тракия".
Иначе хубаво би било да е българин,макар че не е бил фен на пускането на улова,а по-скоро на добрата бира,ром,вино и всичко,което се пие с кеф след успешен лов или риболов. :D :D :D
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 23, 2008 1:38 pm 
Аватар

Anto написа:
Меко казано ,наивно е да се мисли ,че у нас нещо може да се направи като в белите държави.

За всички песимисти - Догодина ще има много чисти и пълни с риби реки - процесът ще започне още от това лято - само следете ситуацията ...

Поздрави и аз приключвам темата !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 23, 2008 1:55 pm 
Аватар

Надявам се Росене аз никога не съм ходил за пъстърва ,но искам да ходя ще спазвам закона искам просто да отида сред природата и да и се наслаждавам максимално не е толкова важно да звана риба а просто да си почина защото това училище ще ме подиви :D :)Поздрави:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 23, 2008 6:28 pm 

Това което казва Росен,звучи чудесно,но като знам на какво съм свидетел,трудно ми е да повярвам :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 24, 2008 8:25 am 
Аватар

Защо може да огрее слънце и на нашата улица :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 24, 2008 5:58 pm 
Аватар

Росене дано твоите думи " Догодина ще има много чисти и пълни с риби реки " се окажат самата истина. Бих казал " Чулте Господ .... и жена му ". Чакам с нетърпение това да се случи, па тогаз и за пъстърва може да ида, омръзна ми клена. Поздрави от брега на р.Арда.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: до иара
МнениеПубликувано на: Пет Мар 07, 2008 1:14 pm 
Аватар

Забраняват Треклянската река но как ще я опазат от местния талибан незнам!!!
Там ако те видят с въдица ще ти се смеят!!!
Само фенери и вилици!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 22, 2008 10:34 am 
Forum Admin
Аватар

Привет,

Още няколко реки и участъци от реки има забранени, според новините в сайта на ИАРА, тук:

https://nafa.nafa-bg.org/BG/BG.php

Поздрави,

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 22, 2008 10:46 am 
Аватар

Който иска да ги спазва тия забрани.................

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 22, 2008 12:30 pm 
Аватар

А който не ги спазва - глоба!

Поздрави,
Ради

Последна промяна Radi Palazov на Сря Апр 23, 2008 1:04 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа