Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:20 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: питане за шнур
МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2008 5:15 pm 
Аватар

здравейте колеги,чудя се за шнур 333 Pro Trout Floating Fly Line
WF5F - Yellow за мухарка 5-6 клас .или да взема като Бате Райко силка wf3f на кортланд ,искам да е за суха муха.или нещо да ми предложите за таз цена !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2008 5:33 pm 
Аватар

Здравей Ларго!Лично аз предпочитам ДТ шнурове особено за суха муха ,тъй като полагат по-леко и безшумно.Лично аз ползвам Cortland 444 Sylk Fly line Classic и сам много доволен.Заслужава си всеки лев
:D :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2008 5:42 pm 
Аватар

Ларго, здрасти!! От вчера втори пост не мога да разбера...остарявам ли, що ли :roll: :roll: :lol: . Та търсиш шнур за прът 5/6 клас и се чудиш тройките на Кортланд или Силк-а да бъдат като модел...иначе не виждам смисъл да купуваш Силк ВФ 3 клас /какъвто аз съм взел/ за пръчката, за която питаш...
Каквато и да ти е мисълта, Силк-а е класи над тройките...По принцип скоро се рових за прътите на Кортланд нещо из нет-а и попаднах на много интересна дискусия за шнуровете им.....Един от участниците споделяше, че за някакъв "трип" с професионални гидове се подготвил като за световно - нов прът, нови дрехи.....абе всичко ново, та в това число и вероятно новата към тогавашния момент серия 555...През време на "трип"-а се сменили трима гидове, като нито един не бил впечатлен от качествата на шнура.....В общи линии дискусията приключваше с постигнато единодушие, че за сладководен риболов Кортланд има няколко превъзходни серии - чистите, прасковени на цвят, четворки, Клиър Крийк и Силк!! За "честта на пагона" 8) ще отбележа, че и в нашия сравнително млад форум са изказвани същите мнения!!!
Та така.....няколко пъти съм го казвал и няма да престана да го казвам - Кортланд Силк е уникален шнур за суха муха !!!! Препоръчвам го на всеки, който иска мек и безпаметен шнур!!!!! Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2008 5:52 pm 
Аватар

бате Райко ,аз сам малко зле ,та пак да попитам в този ценови клас ,какъв шнур би ми препоръчал ,лек .безпаметен,за 5-6 клас мухарка. (вф шнур)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2008 6:25 pm 
Аватар

Ларго, здрасти пак!! Значи, по бляди спомени :lol: , "тройките" са към 60-тина лева, "Силк"-а е към 70-те. Единственият шнур, поне от тези които съм пипал, който донякъде се доближава до Силк-а е "ЕксПиЕс" на Сайънтифик Англърс, но пак подчертавам, че има, и то осезаема разлика - най-вече в повърхностното покритие на двата шнура, а оттам и в твърдостта им!! В момента имам един все още ненавит на макара Селектив Троут на Рио - определено е по-корав шнур....Пак казвам - гласувам с две ръце за Силка / евентуално можеш да погледнеш и Клиър Крийк-а, мисля че Алем-ци го имат и него, но не съм сигурен /.
Има обаче и един друг момент - у мен останаха вече само пръти / с малки изключения /, които могат да се определят като медиум, та даже и надолу към бавната акция....От тази гледна точка Силк-а е съвършения за тях шнур. Не мога да кажа със сигурност как би се "сработил" този шнур с някоя фаст гегичка :roll: :roll: , възможно е да дойде малко "слоппи", както казват американците, но държиш ли на безпаметността - Силк-а е "твоят" шнур!!! Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2008 9:30 pm 
Аватар

Здрасти Ларго,
Щом си нов/както ти казваш/ в мухарството едва ли ще разбереш за какво говори Брат Райко/не е грешка/.Той сам ти подсказва,макар и деликатно,че мухарките му са с акции,каквато твоята със сигурност не е.Така,че най-добре вземи един ВФ 6Ф /444/,прасковен и ще се кефиш поне година,ако мухариш през ден. :wink: Всичко останало ще е изхвърляне от твоя страна.НО както съм писал неведнъж във форума-прави каквото ти е кеф/кеф цена няма! :D /
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2008 7:50 am 
Аватар

Момци здрасти!!! Ларго, има много истина в думите на Веско за комбинацията между акцията на пръта и "вида" на ползвания шнур. Межу другото почти никога не сме коментирали тази зависимост, като аз лично го отдавам на скромните темповете, с които навлизат по-различните такъми у нас. Иначе хората, особено зад океана, отдавна са обърнали внимание на тази зависимост. То и затова навсякъде по ревютата Силк-а се препоръчва за бамбуци и пръти с по-бавна акция. Не искам да бъда разбран погрешно - този шнур ще работи отлично и с по-бързи пръчки, но максималното удоволствие от работата с него идва точно при комбинирането му с подобни пръти....Ако трябва да го кажем "по нашенски" :lol: :lol: , тая история е малко като лафа - една че.ия е половин еб.не, ама две че.ий не са едно еб.ане :lol: :lol: :lol:!! Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа