Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:59 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 42 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 29, 2008 11:06 pm 
Аватар

Здрасти Ники,
Няма проблем и аз съм търсил неща,които са пред очите ми. :shock:
Този мокет го взех от мострения панаир/Пловдив/след едно пролетно изложение.Постилат го масово по палатите.Даже не искаха да им го плащам.Беше малко парче. :cry: По принцип практиката е след изложение да разпродават консумативите от такъв тип.Вероятно и в София по палатите и изложенията ползват подобни настилки,които после заминават....Ако не си намериш дотогава,предстоят плолетни изложения :wink: ,аз също ще търся,защото моя свърши.Ако те изпреваря ще взема и за теб! :D
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 02, 2008 8:24 pm 
Аватар

Днес,заради времето,а и заради предполагаемата навалица по реки и водоеми,се наложи да си поседя вкъщи.Реших да оползотворя времето и се порових по чуждите форуми за отзиви от различни марки гащеризони,обувки,якета и т.н.Като обърнах по-специално внимание на гащеризоните :lol: .
Само да кажа,че с моя панталон нищо не стана :( .След като пристигна при братовчед ми в Щатите,последва малко ревю по скайпа от негова страна и серия от въпроси от моя.Както и да е,оказа се,че въпреки посочения размер в он-лайн магазина,от който го поръчахме,няма начин аз да го нахлузя :lol: - излезе по-тясен,отколкото очаквах.Най-хубавото в случая е,че на касовата бележка пишело,че в 30 дневен срок,може да се върне безусловно.
Сега съм си харесал друго,но да не приказвам предварително...
Та,да се върна на въпроса....Както и тука,така и в тези форуми,в които четох,има различни мнения за различните марки.Хората пишат доста интересни неща.
Това,което ми направи впечатление е,че повечето говорят за един генерален проблем при ВСИЧКИ дишащи гащеризони.Това,че за кратко време се протривали между краката и започвали да пропускат вода оттам.Става въпрос за шевовете отвътрешната страна на крачолите,под Дъ-то :lol: .Изключение правели само тия гащеризони и панталони,чиито шевове били изнесени отзад на крачолите например.Някои се оплакват,че гащеризони на Симс,Орвис и т.н. имали този проблем дори още след първите няколко излета.
Та се зачудих - възможно ли е сериозни производители като по-горе посочените,да допуснат такова нещо и дали тия шевове са наистина толкова слаби,че да поддават в кратко време???Повечето от "чуждите" колеги не се притесняват от този факт,защото гаранциите на "големите" в този бранш са перфектни - ако имаш оплаквания,направо заменяли с ново или дори с по-нов или по-скъп модел със съответно доплащане на разликата в цената.Въпреки това,обаче,повечето мнения,естествено,са ,че е доста неприятно.
Сигурен съм,че сред нас има хора,които носят дишащи гащеризони от години и могат да споделят има ли истина в тези твърдения и "колко" е тя ?

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 04, 2008 8:22 pm 
Аватар

Пачо,
Бях сигурен,че с панталона ще имаш този проблем,но знам че предпочиташ сам да се опариш. \:D/ Имам един познат,който винаги ме разпитва за разни мухарски неща и после прави точно обратното на съвета ми?!?Не казвам,че си като него,но факта че живеем в един град и ти не намери време да ми звъннеш и да видиш и пипнеш с ръка е ...
Сега за това,което си прочел- от скромния ми опит мога да кажа,че ако някой си е протрил вътрешните шевове на Симса от риболов,той явно е много опасен риболовец! :shock: :shock: :shock: Щото аз като го сложа шофирам,риболовствам,катеря камънаци и пак...
Пак ти казвам,ако си решил да вземаш нещо ,звънни.Доколкото си спомням си привърженик на проверените неща?
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 04, 2008 9:53 pm 
Аватар

Здрасти,Веско,
въобще не се сетих,че имаш Симс.Аз понеже съм се спрял вече 99% на Симс,задължително ще ти се обадя,да пробвам ако може.
Иначе,взех няколко "неща" да пробвам от Един приятел :D ,който не може да се оплаче от имане,та пробвах.Не бяха Симс,но все пак си извадих впечатления - интересуваше ме най-вече размера.
--------------------------------------------------------------------------
А това дето прочетох по чуждите форуми от самото начало ми се сториха мрънканици,но все пак реших,че е добре да се сподели с колегите.

Поздрави ! ! !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 05, 2008 8:24 pm 
Аватар

Имаш пълното ми съдействие!
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 07, 2008 1:30 pm 
Аватар

Здравейте колеги,

споделете отностно гащеризоните на simms дадените размери коректни ли са или триабва да използвам някакъв коефициент +/- с който да се съобразявам при поръчването на размера, а относно обувките с кои номер да рискувам при положение, че нося 44-45 а ще взема 12-13 на гащеризона.

Наслука

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 07, 2008 10:16 pm 
Аватар

Пич , при височина 1.83м. и тегло от 102кг. ( ногу снажен ще рече , почти като табуретка :lol: ) размер XL ми иде съвсем малце длъшък и смалце широкичък , демек има место за растеж :D Като размер попуци нося твоя и съответно №12 от на Симмс щото и чорапето , неопреновото при XL ми иде широчко ама тва с цел по-комфортно "дишане" та тъй :wink:

Последна промяна Павел Иванов на Пон Май 12, 2008 10:07 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 07, 2008 10:44 pm 
Аватар

Всъщност имат подробен size chart:
http://www.simmsfishing.com/simms/image ... art_07.pdf за гащеризоните
както и за якетата но там се отива на конкретния модел.
edit: Наци беше публикувал и номерация на обувкте:
http://www.the5day.com/wp-content/uploa ... azmeri.png

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 20, 2008 9:53 pm 
Аватар

Днес пристигна и втората част от пратката от Щатите - гащеризон Симс Лайтуайт,обувките Коркърс и резервоарчетата за вода(течност) за раничките,които пък дойдоха миналия ден.....
Сега няма време,но утре ще пусна някоя снимка и ще споделя по-конкретни впечатления.....
Само ще споделя,че досега не съм обувал по-удобен гащеризон,а преди да поръчам този,пробвах доста марки и модели.А за обувките мога само да кажа,че са врЪхтЪ.... :lol: :lol: :lol:

С'рашна работа .... :lol: :lol: :lol:

Поздрави ! ! !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 20, 2008 10:33 pm 
Аватар

Хайде честито и дълго и вярно да ти служат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 20, 2008 10:56 pm 
Аватар

Ха честити нови убавини...чЕкаме фотоси!! Поздрави!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 21, 2008 12:50 pm 

Честито Пачо, със здраве и мерак да си ги ползваш и давай фотото, че търпението е на привършване :D !
С Приятелски Поздрави Делчо :D :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 42 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа