Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:42 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Приемам допълнението на т. 2
Анкетата свършва на Вто Апр 08, 2008 1:28 pm
да 74%  74%  [ 25 ]
не 26%  26%  [ 9 ]
Общо гласове : 34
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Апр 01, 2008 1:28 pm 
Forum Admin
Аватар

Привет,

Правилника за писане
http://forums.akulata.com/viewtopic.php?t=749

предстои да се допълни във втората си точка в следния вид:

Цитат:
2. Недопустими са нападки, нецензурни думи, враждебно и подигравателно отношение към останалите потребители на форума. Обиди, заплахи, преки характеристики към друг потребител на форума ще бъдат приети за нарушение на правилника и изтрити от администраторите на форума. Потребителите, нарушили т.2 ще бъдат предупредени веднъж на лично съобщение. Ако повторно нарушат правилото, въпреки предупреждението, ще бъдат деактивирани.

За целта се пуска анкета, в която моля всеки потребител да гласува!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 01, 2008 1:33 pm 
Аватар

По принцип съм за това правилото но гласувах с не в полза на форума ....
нека все пак остане някой да пише - спомням си колко хора си изтриха менията във форума - и това не е гот ......

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 01, 2008 2:32 pm 

Не трябва ли а има и
- въздържал се или без мнение

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 01, 2008 2:32 pm 
Аватар

Аз гласувах за,защото на всякаде кадето се държиш кофти първо те предупреждават най учтово,а после ако продължиш в същият тон,те изхвърлят.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 01, 2008 2:41 pm 
Forum Admin
Аватар

Има само две позиции - да или не!
Значи, много моля да бъда разбран правилно, всичко това се прави не защото ми е хрумнало да трия когото и да е било, всичко се прави с цел подобряване на отношенията във форума. Постигане на нормален форумен език, което мисля, че все още не е късно да се получи!

Сега, ако на някой му харесва постоянно някого да се дръгне във форума, нека си каже! Е тука в тая тема да напише!

Мисля, че една единствена цел ни е събрала тук, а именно споделяне на информация свързана с мухарския риболов!

Надявам се, че до една седмица, докато трае анкетата, всеки ще преосмисли своето пребиваване във форума!
Хубаво е всеки да си отговори на този въпрос - аз защо участвам в този форум?

Поздрави,

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 01, 2008 2:52 pm 
Аватар

В мой "елитарен" стил моля Акулата да направи една тема "Забавачница",
където начинаещите колеги да обменят опит и да получават съвети от по вещите риболовци. Така смятам ,че ще спрат хора с два клена на джапанка да се бъркат в теми от които нямат никаква представва!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 01, 2008 11:18 pm 
Аватар

barakudata написа:
В мой "елитарен" стил моля Акулата да направи една тема "Забавачница",
където начинаещите колеги да обменят опит и да получават съвети от по вещите риболовци. Така смятам ,че ще спрат хора с два клена на джапанка да се бъркат в теми от които нямат никаква представва!

Опааа тук пак ми намирисва на провокация :?
А кой ще определя нивата на развитие на определена личност от "забавачницата" или може би следващата стъпка ще е назначаване на комисия и определяне на дата за интервю с цел влизане в редиците на форума и получаване на официално разрешение за писане :?:
Вярно е че колеги с малко опит дават не дотам прецизни мнения но нали затова сте вие "знаещите " за да помагате/ или....... :?: /.

Колко ли още колеги ще се откажат да пишат , като гледам някои теми направо замряха :!:

А по темата гласувам със " ЗА"

Поздрави

http://pi-landingnets.dir.bg/ - нашите ръчно изработени кепове
http://myfreetime-pepito.blogspot.com/

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 02, 2008 7:06 am 
Аватар

Цитат:
Колко ли още колеги ще се откажат да пишат , като гледам някои теми направо замряха

Ми страшни много, за начало поне Акулата може да се включи да пише не само да ни чете глупостите.

Много хора се отказаха да пишат щото им писна да пишат а никой да не ги слуша и най големите експерти да са хора с 2 риболова на клен с джапанка .....

--------------------------------------------------

И в крайна сметка какво става от всички простотии и караници много хора си затриха постовете обидени по един или друг начин.
На мене не ми дреме и без форума съм ловил риба и пак ще си ловя ама на новобранците накрая пак ще им се наложи да откриват топлата вода

-------------------------------------------------

Абсолютно съм съгласен с баракудата че новобранци не е идейно да дават мнения за такъми .... защото какво се получава дава се грешна информация в 99% от случаите и следващия колега опааа и той прецакан .... купил си нещо похвалено но страшен боклук .....

--------------------------------------------------

Кеф :):):):):)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 02, 2008 8:07 am 
Аватар

Дани, здрасти!! Чета поста ти и направо не мога да повярвам, че това е виждането ти по проблема....Ако е така, то контактите ти с Баракудата вероятно оказват благотворно влияние върху уменията ти като мухар, но в никакъв случай не те обогатяват като човек. Това, че определени хора спряха да пишат със сигурност няма нищо общо с това, че никой не ги е слушал - конфликтите бяха на съвсем друга плоскост, в повечето случаи чисто личностна...
Казваш, че си съгласен с мнението на Баракудата за новобранците - о.к., обаче искам да отидеш и по-далеч от простото съгласие - искам да напишеш критериите, по които ще определяме кой е новобранец и кой е минал в следващото ниво - след купуването на петата пръчка ли да бъде или след хващането на 20-тата пъстърва, след купуването на десетия шнур или след връзването на сто и първата муха, след изкарването на целия шнур от макарата или като ни останат само два метра до бекинга.....
Казваш, експертите били хора с по два клена на джапанката...добре, къде са експертите с по двадесет пъстърви.....Айде сега ми отговори какво или кой пречи на Баракудата, например, да пусне един хубав репортаж за свой излет със снимки или без - както прецени. Няма да му отнеме кой знае колко повече време от времето, което отдели, за да напише категориите, които среща покрай реката - железари, дънари, манекени и т.н.. Аз ще съм един от първите хора, които бих го поздравил за излета - както поздравявам всеки съфорумец, написал за успешен или пък неуспешен излет. Същото важи и за теб, например. Същото важи и за всички останали колеги. Затова преди доста време ви призовах да пишете във форума, защото така той "живее".
Пепито правилно го каза - ако се напишат не дотам верни, или пък абсолютно неверни неща, нали затова са по-опитните, да кажат - ей, това не е точно така или въобще не е така....
Казваш, че не ти дреме - и без форума си ловил риба....А пък аз ти казвам, че точно това е началото на края - когато спре да ти дреме!! След това обикновено ставаш експерт, който следи глупостите на плебеите във форума и сее жлъч.....Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 02, 2008 8:26 am 
Аватар

Не съм има възможност да тествам много мухарки нито да ходя много често за риба признавам си че кастинга ми е слаб.

Както каза док Мишо преди време никой не може да ми вземе кефа от риболова нищо че мятам зле ....... точно така е ...

А за експерт имам много хляб да изям ама съм се захванал с него ..

Не виждам кой трябва да определя кой е експерт и кой не, всеки може да прецени сам за себе си колко знае и може.
И ако стане бре пичове еди какво си не мога помогнете - е дори баракудата ще му отговори в което съм сигурен.

Аз мога е на това ме е яд Бате Райко не на друго.
Иска ми се нещата да са градивни а не деградивни.

Не искам да бъда разбран погрешно но явно така се получи с поста ми ....
Здраве да е
Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 02, 2008 8:41 am 
Аватар

Дани, заеби ги мухарките, заеби го кастинга, заеби всички тия експертни простотии, основният въпрос е - да бъдем човеци и да се отнасяме човешки към колегите във форума... !! Всеки да си зададе въпроса - как искате да ви "споменуват" колегите - като хората с най-хубави въдици, като най-големите пъстърваджий, като най-големите експерти и същевременно абсолютни темерути...или да кажат - Райко, Дани, Баракудата и т.н. и т.н. са страшни пичове!!!
Съветвам всеки от вас да взима пример от Д-р Мишо - поне за времето, през което аз съм регистриран във форума, не съм видял нито веднъж някакво подигравателно отношение в негов пост, премерена ирония- да, но не и отявлени простотии....Аз лично слагам точка за себе си по тази тема - излишно е да казвам, че гласувах с "ДА" за предложението на Радо. Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 02, 2008 9:07 am 

Естествено гласувах с "ДА", защото смятам, че отношението към колегите от форума е показателно и за отношението към риболова като цяло - човек, който не показва елементарна колегалност, не може да бъде добър риболовец, каквито и други умения да притежава.
Декларирам, че съм хванал много малко кленове досега, нито един от тях на джапанка, но въпреки това смятам да продължавам да споделям мненията си и извън "Забавачката", с надеждата, че те ще са от полза поне на част от четящите във форума.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 02, 2008 10:37 am 

и аз гласувах да - но искам да кажа тука, че собственика на форума уважавания от всички Радо - малко "насилствено" провежда политиката на писане във форума.
Не ме разбирайте неправилно нямам нищо против самите правила - те ще спомогнат да няма кофти излияния и нецензури, а по начина на тяхното внедряване и поставяне тука.
Просто все едно си пред свършен факт, няма гъвкавост.
Но пък от друга страна явно за българите няма друг начин - ярък пример е това че толкова години си търпим какви ли не хора да ни тъпчат и нищо не правим.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 02, 2008 10:47 am 

абе хора, време е някой от "колегите" да слезат на земята
- какво значи два клена или 20, 120 пастърви - големи яйца е това значи.
има ли значение какво и що, щом "двата клена" хванати от някой начинаещ като мен например те радват и изпълват с щастие.
То верно е че мухарството увлича ама пак чак толкова ....
Всеки иска по хубаво и класно такъмче, но ако си обича ловенето на клен и това си го кефи - няма нищо лошо. Или пък смятате, че ако ловиш само пастърва си по висша школа в мухарлъка - за мен не е така.
И последно - някой гледал ли е диска двд които го има в шнуровете на Кортланд - направими впечатление, едни едри пастърви ловяха американците - ама то кьорав да си само требва да метнеш до тях и готово - сами се нахакват на куката.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 02, 2008 11:12 am 
Аватар

Точно в случая Баракудата имаше впредвид, че се дават категорични мнения от хора, които все още не могат да оценяват такъмите и го подкрепям напълно - определено можеш да се заблудиш сериозно по такива категорични мнения, а за кленовете - просто примера му беше такъв. Аз ловя от 5 години на муха (имам не 2 риби, а ужасно много различни видове риби, само сом нямам още) , но все още не съм си позволил нито веднъж да дам мнение за такъм, па камо ли категорично ... също така и изключително рядко си позволявам да давам мнение и за изработката на мухи - просто смятам, че имам още ужасно много да уча, докато мога да коментирам ... но доста хора не мислят като мен ...

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа