Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:42 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Приемам допълнението на т. 2
Анкетата свършва на Вто Апр 08, 2008 1:28 pm
да 74%  74%  [ 25 ]
не 26%  26%  [ 9 ]
Общо гласове : 34
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 02, 2008 1:53 pm 
Аватар

Аз лично още не съм гласувал,но ще си помисля.Най-вероятно ще гласувам с "ДА" ,най-малко заради това,че в напредналите,нормалните общества има точно такива норми и те се спазват.Те затова и тези общества са нормални....
Също така,не мисля,че някой,който хваща клен,а не пъстърва,е по-малко мухар.Както писах вече - такава е действителността - пъстървата е рядко срещан вид по нашите ширини и се залага основно на кефала.Последните три години имам по около 70 документирани излета и още сума ти и,по време на които не съм снимал.И от всички тия излети да имам 4 за пъстърва.Просто предпочитам колкото се може повече да ходя,да практикувам,да хващам,вместо да изминавам стотици километри,търсейки това дето го няма много-много.Това по-малко мухар ли ме прави.Много ми хареса тази сентенция,затова и я използвам често - "Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...".Поне за мен другото граничи с месарството.
И каква е разликата между една имитация на бръмбър и имитацията на майска муха или ручейник ??? И на двете мухи предназначението им е да ловят на повърхността.Ако е за трудността на направата - мисля си,че е еднакво трудно.Иначе,вие пъстърваджиите,в началото на годината,в по-студените месеци шарената нали на нимфи я ловите??? Защото и кефалът по това време на това се лови.Колкото до тактиката в улова и на двете риби(доколкото съм запознат с улова на пъстърва) са идентични.Е къде е тогава разликата между този,който хваща пъстърва и този,който лови кефал???Освен,че пъстървата има по-добри вкусови качества(батко е ял и ми каза)...
А за това,че "новобранци" дават категорични мнения за даден такъм - не съм съгласен.Всеки дава мнение от конкретни впечатления от нещо,с което се е сдобил.Ако аз,например,си взема някоя нова мухарка и искам да споделя впечатления от нея,освен да викна някой от "майсторите" да ми кажат какви са МОИТЕ впечатления :? ,така ли ?Или като си купя гащеризон,елек,ботуши и т.н.,освен,да викна баракудата да ми каже дали са ми удобни ....

Дайте да не си мерим пишките,защото никой няма полза от това.По-опитните винаги могат да посъветват по-неопитните.Винаги могат да дадат компетентно мнение,въпреки глупаво зададения въпрос или да поправят някой,който е дал грешно мнение - има начини и то културни и смислени....И никой от начинаещите няма да се разсърди,че някой по-напред от него го поправя или съветва.

И не забравяйте,че като свалим "униформите" на опитни и неопитни мухари,всички сме равни :lol: - човеци....

По важното е да спазваме добрия тон,да се "уважава мнението на всеки"......

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 02, 2008 1:59 pm 
Аватар

pacho явно ми куцат изразните средства та само Росен ме разбра.
ама хич не съм има в предвит видът риба която се лови на муха

Както и да е ...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 02, 2008 2:01 pm 
Аватар

Дани,нищо лошо.... И нищо лично.... :wink:

Просто написах това,което мисля и това не е в отговор на написаното от теб,например. А по принцип :wink:

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 03, 2008 10:58 am 
Аватар

Аз ласувам "НЕ" за това правило.

Не гласувам "НЕ" защото не съм съгласен с това което е написано в правилото, а защото отношенията между хората не могат да се определят с правила по този полицейски начин.

Това как се отнасяш към един човек е въпрос на възпитание, ценностна система, интелект, уважение към човека срещу теб... Всички тези неща се формират по коренно различен начин, не с правила....

Радо, след въвеждането на това правило, какво ще стане - ти ще си падар ли? Полицай? И ще въвеждаш ред и дисциплина като банваш и триеш мнението на някой? Категорично съм против това! Това го имаше във формата с рекламата, и времето показа, че не работи - мисля, че това ще внесе само напрежение. Когато сме един срещу друг и някой каже нещо другия го чува и няма сила която да спре думите! Мисля че и тук трябва да е така.. Всеки има право да каже каквото си мисли и иска, това е форум....

Поздрави,
Ради

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 03, 2008 11:22 am 
Аватар

...не знаех че големи хора могат да се дъжат по този начин ....
убиди, заплахи ..баа ....това е само форум - на къде е тръгнал тоя свят деа незнам?! :?
Бих казал че не е нужен дори правилник ама явно не съм прав.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 03, 2008 2:28 pm 
Аватар

Също гласувах с НЕ защото всички живеем в свободна държава и всеки има право на свободно слово!
Форума е виртуална трибуна всеки да изразява мнение, да бъде оборен или разбран, да отговаря на въпроси или не, да иска да пише или само да чете.

А относно заплахи, обиди и т.н бих казал, че те са като да хвърляш бумеранг ... винаи се връщат при този който ги е хвърлил.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа