Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:39 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 92 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 26, 2008 10:42 pm 
Аватар

Пачо,не се обади поне да видиш какво е Симс преди да поръчаш?!?
И довода ти с ограничените финанси никак не се вързва с поръчката на коркерсите.Аз бих ти предложил две години с китайски кецове и скъп Симс пред евтин Симс със скъпи патъци за газене/относително скъпи/
Дано не си сбъркал.
Веско
П.С. Имаме един общ познат,който винаги прави обратното на това,което си го посъветвал...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 26, 2008 11:55 pm 
Аватар

Ееее,Веско,недей така...Знам какво е Симс :lol: ,а и съм го виждал....
:lol: :lol: :lol:

Не мисля,че съм сгрешил.Просто взимам гащеризон,който е бил скъп преди 1-2 години.Ако въобще цената винаги може да бъде критерий.
А и обувките не са кой знае колко скъпи.И те така като гащеризона.Когато преди няколко месеца за първи път гледах из нета за Коркърс,същите обувки бяха двойно по-скъпи.

Общо взето си мисля,че някакси обувките ще се ползват повече,а от това следва,че компромисът ми с тях трябва да е много по-малък.Поне ще ги нося всеки път като ходя за риба.Точно затова и предпочетох Коркърс - мога да си сложа гумената подметка и да си шаря където ми душа сака...Гащеризона мисля,че ще го облека 5-10 пъти в годината.Колко са реките,които има нужда да се газят?Вземам го,за да съм подготвен в малкото случаи,в които ми се налага да газя.Дори бих предпочел панталон,но....

А за китайските кецове- просто не ми се коментира.Ти ходиш ли на риба с китайски кецове :-s ?
А и виж,че не се вързва сметката :

"евтин" Симс(около $150) + относително скъпи Коркърси(около $50-$60) = около $210

скъп Симс(около $300) + китайски кецове(около $7 :lol: ) = ?

Както и да го погледна - първия вариант по-ми харесва.Хич да не е поне от естетическа гледна точка....

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 27, 2008 7:20 pm 
Аватар

Дано е така Иване,
Сега за сметките-200$ е точно скъпия/гид модел/ Симс,който е петслоен и доскоро най-доброто на фирмата.А китайските кецове е нарицателно за леки обувки за газене/мейд ин чайна/,които при моето темпо на риболов/два пъти седмично/ изтрайват около година с твоя помощ/темата за подметките/. :D И струват около 25$,ако са Орвис и закупени извън сезона.С такива съм влизал в правителствената резиденция/в Кормисош/ преди години.
Както и да е.Пожелавам ти дълго да ползваш новия гащеризон,а Коркерсите ще са нещо ново и таман ще ги тестваш в реални условия.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 30, 2008 9:02 pm 
Аватар

Здарсти Веско,

Да не би да имаш предвид ProGuide гащеризона на Орвис на тази цена? Че симсовете никъде не се виждат за по 200$.

Между другото и аз това имах предвид като казах че има добри варианти на други производители. В интерес на истината за SilverLabel 2 съшо се пишат много хубави неща...

Аз ползвам Clearwater Endura, и съм много, много доволен. Много е здрав, нямам никакви оплаквания, за дишаемостта - диша си супер.

Поздрави,
Ради

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 30, 2008 9:17 pm 
Аватар

Здрасти,Ради,
бая си бях залитнал към Ендурата,но в последния момент се отказах.Защо - нИзнам :lol: ....А и видях този модел на Симс,че е в прИмоЗия и в крайна сметка избрах него.
Ако знаех,че имаш Орвис,със сигурност щях да те питам за отзиви.

Поздрави ! ! !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 31, 2008 6:57 pm 
Аватар

Здрасти Ради,
Не! Имах предвид про- модела на Симс,който вече е стар/като модел/,но все още се среща по разни магазини.Иска ровичкане,аз поне два-три пъти го срещам по разпродажби,но тъй като си имам G3 не се постарах да запиша адресите. :cry:
Здравей Пачо,
Тъй като знаеш езика,който аз не владея ще ти дам едно списание,в което има статия,сравняваща доста от дишаемите гащиризони.Има си и таблички с показатели,които са недвусмислени.Добре ще е ако искаш да я приведеш и пуснеш във форума,за да е полезна на повечко мухари.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 20, 2008 8:46 pm 
Аватар

Та за Patagoniа Deep Wading jacket. Тествано вчера малко каръшката. При едно вадене на нимфа от реката джоба с фотоапарата се накиснал. Извадих фотото, поизтръсках го от водата и продължих да се мотая като муха без глава покрай реката. След повече от 30 минути бях на една полянка подходяща за тренировки на кастинг и си викам я да махна якето и елека и да си меткам свободно. Отварям джобовете да разтоваря мухи, фотоапарат и цигари и що да видя. Предния джоб на Патагонията пълен с повече от 1/3 от обема си с вода, пренесена от девет вира в десета поляна и съответно фотоапарата и ключовете за колата здраво подгизнали. За дишането на мембранта незнам какъв тест да направя ама щом казват че диша съм склонен да вярвам :) .

edit: Якето е тествано вече и в дъжда. Пази прекрасно от намокряне.

Последна промяна Драго на Вто Май 06, 2008 11:23 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 20, 2008 9:54 pm 
Аватар

Драго, както се убеди твоето яке е от старото производство. Материята е съвсем друга и е доста по-яко ушито.
Джобовете и при двете са с големи открити капаци (с прихлупване отгоре) и не са херметични.

С моето ме валя един цял преди обед и всичко отдолу беше сухо, включително и съдържанието в джобовете.
Още не съм се топил до тях, но ще пробвем :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 21, 2008 10:03 pm 
Аватар

Док,прав си новата Патагония не е старата! :D
Бях дал на Пачо както му обещах тестове та почти всички известни дишащи гащиризони,ама нещо май го е домързяло,щото превода го няма :roll:
Успех на всички в покупките на хубости!
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 22, 2008 8:35 am 
Аватар

В самата статия се сравняват по различни критерии различни марки гащеризони.Оценяват се с точки и накрая има победител.Но ми си стори излишно да го превеждам,защото самата информация я има в интернет,даже и по-подробна.
Самото списание,от което явно е статията,е с доста стара дата и за времето си може би е съдържала много ценна информация.Сега тази информация е известна на всеки що-годе интересуващ се и по-запален(откъм оборудване) мухар :D ...

Поздрави ! ! !

П.С: Аз все още си чакам "стоката" :lol: .... Вече нямам търпение.Дано да пристигне по-скоро...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 10:24 pm 
Аватар

Eдин от основните моменти е и термо бельото. Досега не се бях замислял сериозно за ролята му докато не усетих на гърба си разликата. От една разпродажба се снабдих с термо бельо и започнах леко по леко да си го подносвам и у нас и в парка като разхождам детето. В средата на декември дойде и момента за истинския му тест. Първия път когато се убедих в ролята му бе на Поморие преди коледа. Очакваше ме цял ден по покривите в проливен дъжд. Като предвидлив гъзар бях метнал и якето Патагония в сака баш ако завали. Е заваля и то валя цял ден. Изтипосах се в 9:30 на покрива на хотел Поморие , вънка нека си вали я съм си добре. И така до момента в който се наложи да се понапъна малко физически. Тъй като съм от хората дето пият по 2 литра бира на вечеря и 1 литър вода за закуска веднага изби пот, ама яка пот ви казвам. Дрехите бяха по следния ред. Потник от пазара Г. Кирков, отгоре тениска Патагония, над нея блузка от същата материя като тениската (Capilene-2) и най-отгоре якето Патагония. Ефекта бе че потника се напои със пот и се загуби ефекта на всички останали дрешки и материи. Бях си хем мокър, хем вятъра взе да се усеща по гърбината. Последва бързо премахване на източника на задържане на пот а именно потника от пазара и ефекта бе потресаващ. Драго се поти, термо бельото поема и отделя влагата към по горния слой дреха и така докато се усети вече момента в който бях със сухи дрехи от долу и не ме притесняваше ни вятър ни дъжд.

Втория тест бе след нова година по студовете от -10 градуса. Вече бях изчел доста за Layering обличането но за жалост и промоциите бяха се изчерпали и нямаше как термо бельото и якето да ги комбинирам с правилния междинен слой. А и всичките ми блузи са памук вълна. Тогава съвсем случайно жена ми изрови една дебела фланела мешана полиестер и памук. Веднага навлякох термобельото, фланелата за междинен слой и дишащото яке. Резултата след 2 часа влачене на детето със шейната, катерене на баири беше че бях сух въпреки потенето и не усещах студ. Не топлеше термо бельото като поларения клин ама и не даваше да ми е студено под дънките.

Смятам, че термо бельото също е един важен момент при оборудването с дишащи материи. Ако някой има преки наблюдения и опит нека сподели.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 11:31 pm 
Аватар

Споделям веднага!
Трети сезон ловувам с лек Горе-Текс-ов костюм (яке и панталон), термо бельо и лек полар между термо тениската и якето.
Родих се!!!
Преди това - мъкнеш сума ти дрехи, като се "опънеш" по баирите почваш да се разхвърляш, въпреки това се изпотяваш като идиот, на пусията веднага почва да ти става студено от потта, почваш обратно да се навличаш, ама обикновенно не помага.

С термо бельото се сдобих месец след костюма и тогава устонових в действителност колко много подпомага работата на Горе-Текс-а и респективно - увеличава комфорта. Поема веднага потта, отдалечава я от тялото и я "подава" на мембраната. В резултат тялото изстива много по-бавно и се чувстваш комфортно сух (което е много важно като след тежък преход трябва да стоиш неподвижно 1-2 часа на усойна пусия).
С няколко думи - топло, леко, сухо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 11:57 pm 

Не е лошо да се погледнат и новите предложения на Харди-Грейс.ИМат добри якета,гащеризони и термобельо на добра цена!Аз имам Грейс-Уедършийлд яке,много тънко,леко и се държи добре.Ползвал съм го за спинигов щукарски риболов.Поръчал съм си най-скъпия гащеризон на Грейс-Платинум със съответните обувки.На вид изглежда като скъпите модели на Симс, петслоен е,което за мен е от значение,за драките, а обувката ще бъде със мека гумена подметка и шипове.Дават му водоустойчивост 20 000мм., и дишане 3 500 на петте пласта,което си е добре! Така че, който го мързи или няма възможност да носи от пет кладенеца вода,има ипредложения у нас..
Поздрави.. \:D/ \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 28, 2009 1:24 am 
Аватар

Данчо здрасти,
Като по-запознат с предлаганото от Бент да те питам - имат ли внос на елеците на грейс.

Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 28, 2009 10:37 pm 
Аватар

Доки кажи кой елек точно ти е на сърце,пък да видим...
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 92 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа