Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:30 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Юни 16, 2008 12:40 pm 
Аватар

Здравейте колеги!

http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/e ... rproofStd/

Помня че съм я виждал в нета да се продава от някой от БГ магазините или чрез поръчка по нета (пак български доставчик), но сега не мога да го намеря.
Някой може ли да помогне?

А и малко впечатления на ползващи кутийката няма да са ми излишни!!!

Предварително благодаря!

Ангел

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 16, 2008 3:13 pm 
Аватар

Ангеле здрасти, питай Пигов за наличности. Гледам в нетшопа я има същата

http://ivpfishing.com/store/index.php?m ... cts_id=253

Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 16, 2008 3:21 pm 
Аватар

D-r Misho написа:
Ангеле здрасти, питай Пигов за наличности. Гледам в нетшопа я има същата

http://ivpfishing.com/store/index.php?m ... cts_id=253

Поздрави.

Благодаря, Док!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 17, 2008 5:22 pm 
Аватар

Здравейте колеги,

Някой "ползвател" би ли могъл да даде отзиви за кутийката?
Начин на закрепване на мухите, сигурност на закрепването, тегло, приблизителен капацитет (ако е с прорези за мухите, което от снимката не се вижда дали е така или със забождане в микропорестата гума), сигурност при закопчаването и удобство при разкопчаването, и т.н.

Предварително благодаря!

Ангел

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 9:56 am 
Аватар

Здравей Ангеле,

Кутията е много хубава - страхотна. Може би една от най-добрите, които съм виждал, е малко е скъпичка, но нали знаеш.... Лека, непромукаема и много здрава, освен това смяната на вутрешната пластина е голяма екстра. Много удобно е и тов,а че можеш да избереш муха преди да я отвориш.

Преди около 2 години бях писал подробно за нея тук в този форум, но тогава по необясними за мен причини се намериха куп хората, които без да са я виждали ми казаха, че не ставала и била за морски риболов :). И ми се нахвърлиха зверски ;) - не разбирам защо:). Същото стана и като писах за менгеметата - та после си изтрих всички писаници и за съжаление сега ги няма.

Поздрави,
Ради

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 12:44 pm 
Аватар

Здрасти адаш,
също може да провериш и в магазина на Бент. Те са вносители на СА/3М.

Поздрави
А.

П.п.
Radi Palazov написа:
…се намериха куп хората, които без да са я виждали ми казаха, че не ставала и била за морски риболов :). И ми се нахвърлиха зверски ;) - не разбирам защо:). Същото стана и като писах за менгеметата - та после си изтрих всички писаници ...

..споко! Така е понякога когато някой дръзне да изрази мнение пряко "майсторите" :lol:
Както на всякъде така и тук има "майстори" които "много разбират" 8) и колеги които биха ти помогнали, покажат и научат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 1:11 pm 
Аватар

Ачо, изчакай още малко - тия дни пак ще пробвам дискусия за едни менгемета :D Да видим тогава ... :D

---------------
Вчера пипнах първото менгеме HMH на нашия пазар - много съм впечатлен от качеството му, но това ще е за нова тема.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 10:10 pm 
Аватар

Здрасти Ради,
Благодатя ти за отзивите!
Ако не е проблем, дай малко по-подробна информация!
Най-вече ме интересува начина на закрепване на мухите - със "затъкване" в прорези на микропорестата гума ли е, или със забождане?
Ако е второто, как е качеството на гумата? Издържа ли на многократни забождания и изваждания или бързо и се нарущава структурата.

А за цената - е не е от най-евтините, но пък не е и 140+ май, май само щото носи името на някой си :) .
Между другото, преди около два месеца си купих една (между другото външно имитация на някои от моделите на оня с името). Вярно, че два пъти по-евтина от тази на 3М, ама кусури много. Най-гадното е, че след 1-2 тръскания в елека, 2/3 от нимфите почват да се движат като свободни електрони и разказват играта на другите мухи (а уж си я взех да си наредя по-прилежно CDC-тата).
Пък и колко е досадно час по час да си пренареждаш нимфите .........
Няма да казвам от къде и каква, че не съм много по антирекламата.
Та или въпросната кутийка ще претърпи сериозна реконструкция и ъпгрейди от което ще остане само курубата и, или ще се взима нова.
--------------------------

Адашка, благодаря!
"Светнах" се аз по-едно време за Бент-а (ай, тия хора не е лошо да си поопраят малко сайта).
Та 99% съм сигурен, че може да се закупи от БГ.
При първа възможност ще се опитам да я видя и пипна.
Въпреки че има някои неща за които се добива впечатления само при експлоатацията, за което само едно "пипане" не е достатъчно. Накои може да кажат "Какво толкова! Някаква си кутийка", но не е така!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 11:21 pm 
Аватар

Ангеле, не подценявай кутиите с " името" - превъзходството им е в малките детайли, които обаче не ти късат нервите. Дори новата серия с пластмасови капаци е направена качествено и е в ценовия клас на 3M - System X.

Кутията на Ради съм я разглеждал и мога да кажа , че е много пипната.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 11:53 pm 
Аватар

D-r Misho написа:
Ангеле, не подценявай кутиите с " името" - превъзходството им е в малките детайли, които обаче не ти късат нервите. Дори новата серия с пластмасови капаци е направена качествено и е в ценовия клас на 3M - System X.

Кутията на Ради съм я разглеждал и мога да кажа , че е много пипната.

Док, не ми обръщай внимание.
Просто може би не съм "пораснал" достатъчно да разбера как може две парчета гума и малко алуминий да струва толкова пари, освен ако не се и разчита на "име", което да продава.
Но прав си - не е редно да подценявам нещо, което даже не съм го и виждал наживо.
-----------
А сега кото се заговорихме, поразгледах бегло сайта на "името".
Май мойта кутийка не е имитирана само външно ;)
Да ти кажа тя (моята кутийка) като качество на изработка ме задоволява, просто някои идейни решения ми се струваха нефункционални (освен ако не ти прави кеф непрекъснато да нареждаш мухите си). Говоря за кутиите с клипсове.
Интересно ми е дали и Уитли-тата имат същия проблем със задържането на мухите.
------------

А тези нискобюджетните на Уитли, за които говориш, може ли да се видят някъде в БГ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 1:00 am 
Аватар

Кутии с клипсове не харесвам защото съм с впечатление,че са за по-големи куки . Имах преди години една на окума и имах същите проблеми като теб. От тогава само с гума на капак.
Тези пластмасовите на уитли са серията Malvern - имам една с широки прозорци и гума и ми върши същата работа като другата подобна изцяло от алуминий, която обаче е в комбинация от три големи и десет малки отделения като в нея държа само сдс мухите защото се редят по-удобно по цвят и размер.
Кутиите на живо можеш да видиш в шоурума на А.Вулев и скоро ще могат да се пазаруват и по нета в www.akulataflyfishing.com.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 6:48 am 
Аватар

Съгласен съм с Док - поне на картинки съм гледал, че на клипсовете седят едни врабчета тип Д-р Дзаеков :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: / Док, здравей и приеми това като дружеска закачка /. Ползвам "Орозов"-ка :lol: :lol: с кутийки с прозорчета и "гума" от другата страна и съм доволен...То нямам и кой знае колко мухи де....Единственият проблем е, че разстоянието между "гумата" и капачетата на прозорчетата е малко и понякога по-едра муха се смачква. Виждал съм Уитли и там тоя проблем го няма......това е едно от основните качества на "имената" - нещата са прецизирани до съвършенство!! Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 7:19 am 
Аватар

Bate Raiko написа:
Съгласен съм с Док - поне на картинки съм гледал, че на клипсовете седят едни врабчета тип Д-р Дзаеков....

И аз съм съгласен. Ама отчасти.
Когато клипсовете са малки и близо обаче врабчета така или иначе не можеш да закичиш (освен ако не оставяш наколко клипса празни).
От дву- (или три-)месечния ми експириънс мога да кажа че формата на куката е много важна, след това утежнението (наличието и начина) и накрая колко е рошава.
Или - "рошава" нимфа, със златна глава, на права кука най не се измъква от клипса.
Ручейници (особено зелени) и гамаруси не можеш да ги удържиш.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 9:18 am 
Аватар

Bate Raiko написа:
...Виждал съм Уитли и там тоя проблем го няма......това е едно от основните качества на "имената" - нещата са прецизирани до съвършенство!! Поздрави!!!

Точно това имам в предвид - и те са кутии като всички други, но малко са помислили повечко - разстоянието малко по-голямо, пружинките малко по-точно напаснати, прозорчетата големи и с различни комбинации на големината, гумата има сменяеми самозалепващи се вложки ...
Знаят как да ти вземат парите :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 3:03 pm 

http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/e ... rproofStd/
Какво е предимството на тази кутия?
Върви с още няколко малки екстри. :D :D :D :D :D :D
Относно кутиите, най-добрите са C&F. Щот имат още една екстра +.
:D :D :D :D :D :D :D
Orata не дремят да си слагат бидингите :D :D :D зарад тях.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа