Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:28 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Юли 01, 2008 8:14 pm 

Това се случи с мен по време на един кратък излет!Към 11 бях на един вир на Камчия,вързах си една оса и тръгнах да си търся местенце откъдето да подавам!Спрях се на брега,отново заобикорлен от висока растителност и отново газенето невъзможно за моите ботуши!Веднага забелязах два три добри клена около и над 35см!Успях да подам осата няколко пъти но никакъв интерес и след минута,две лутане си заминаха нанякъде!Махнах осата и сложих бръмбар и взех да се оглеждам за някоя риба!Не след дълго видях вдясно да приближават две големи тупалки и в този момент знаете какво е усещането!Успях да подам бръмбара наблизо и единия се приближи бавно,налапа го и разпени водата със зверско обръщане-май усети куката при засечката,но аз нищо неусетих!Само установих че си е заминал с мухата ми!След кратка консултация с Ангел вързах друг бръмбар дирекно на лидера,като скъсах най-тънката му част!Продължих на изчакване да мине някоя риба!Отнова се завъртяха два,но без да обърнат внимание на мухате си заминаха,малко след това отново дъха ми спря след като видях 4-5 подводници да приближават,успях да подам близо до тях,единия се отклони към мухата и .........голям екшън,голям кеф!!!!!!!Борбата беше доста дълга и накрая държах рекорда си на муха,че и с червени перки!!!!
Изображение
Изображение
Изображение
След голямата еуфория слязох на един бързей и след като улових това кленче
Изображение

се случи нещастието!Погледнах в джоба на елека,където държа фотото,а той отворен и вътре няма никой!Поогледах зад мен,където направих снимката-нищо!Тогава разбрах за какво става въпрос и го намерих удавен там където съм се навел да пусна кленчето!Днес го включих и разгледах и свалих снимкито,но за снимане неможем да говорим-черен дисплей!КАКВО СЛЕДВА-НОВ ИЛИ РЕМОНТ(АКО Е ВЪЗМОЖНО)Ако някой си е патил така да даде съвет!Пак ви казвам не е изтърван и изваден,а удавен!Стоял си е във водата поне 3-4минути!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 01, 2008 8:27 pm 
Аватар

Ех Ваньо :) рекорд, рекорд ама то пък като видях снимките ми иде да си строша пръта в коляното. Браво и давай все така, пък дай боже това лято пак да се видим с теб. Относно за фотото бях писал ма пак ще повторя. Моето кисна половин час в джоба на Патагонаята пълен с вода. Суших го два дена на слънце с отворени всички отвори дето ги има. После редувах два дена сушене на проветливо място + нощване с четири плика силикагел в затворена кутия от сладолед. Влагата се изсмука, фотото работи и имаме хубави снимки от р.Факийска. Пробвай и в някой сервиз макар, че след контакта с водата реакциите на медните сОедининия са фатални.

П.С. Вече задължително полвам връзки за телефона и фотото не, че ще ме спасят от падане по очи в няков река.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 01, 2008 8:34 pm 
Аватар

Ваньо.....спря ми дъха....такъв клендак последно съм виждал на едни много стари снимки / ако не се лъжа, бяха на Симс /, подобен бе и показания от Веско преди около месец-два.... Зашеметяваща риба, ти си щастливец, комуто съдбата е поднесла един от най-хубавите си подаръци!!!!!! Предлагам ти да пуснеш снимките и в "Шапки долу!", защото те са достойни за там!!!!!!! Още веднъж - браво, браво, браво!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 01, 2008 8:51 pm 

бре бре най после някакво раздвижване стана тука браво колега много голям клен е това ако не се лъжа има към 45-48см :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: Вто Юли 01, 2008 9:02 pm 
Аватар

Браво за красивия улов ! И на Янтра така се виждаха парчета с доста прилични размери, ама не взимаха.Плашеха ли се, бръмбара ли не им харесваше не знам ...
Поздрави ! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 01, 2008 9:48 pm 
Аватар

Браво колегата, все такива хубавци да вадиш, хаправо ми се замая главата, голям красавец си драпнал \:D/
Поздрави

А, и едно въпросче да задам ако може, Каква е различното в рибите, имам впредвид с цвета на перките, има ли някаква разлика или е само от обитаваната среда :) мерси предварително

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 01, 2008 10:16 pm 
Аватар

Браво vanio, \:D/ а аз си мислех, че тия подводници само на жива стръв - жабка и рибка. А същите тупалки ги има и по Велека, и да внимават следващия път :D
Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 01, 2008 11:14 pm 
Аватар

Браво, браво! Снимките много радват! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 12:56 am 
Аватар

Bate Raiko написа:
такъв клендак последно съм виждал на едни много стари снимки

Изображение
Изображение

Това са едни приятелчета от Елхово,е,да рибите са на спининг,но все пак ти ги пускам да се накефиш,Горния е 2.500кг а долния 2кг точно.Рибите са от пролетта.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 2:02 am 
Аватар

Браво Ваньо, ей за такъв клен си мечтая тази година, че да опъне въдицата и ха-наляво, ха-надясно!

Лично аз на оса не съм имал хубави взимания, на черните бръмбари и коркови мухи по-уверено лапат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 6:48 am 
Аватар

Владо, и тия рибоци са страхотни......направо ми се разтреперват ръцете като си представя такова добиче да ми сгъне некоя двойка :lol: :lol: .
Рибар, здрасти!! Действително в река единственият начин да уловиш такава риба са сериозните живи примамки, към тях добавям и пиявицата, но мухата масово е подценявана!! А както се вижда - и тя е смертельна / поздрави Бат Данчо :wink: /!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 8:15 am 
Аватар

Ваньо, браво!
Много се радвам за теб. След толкова много късания, които имаше последно време, заслужаваше най-накрая да измъкнеш трофейна риба.

Още повече се радвам, че въпреки хилядите мрежари по яз. Камчия и реката над него, са оцелели риби и са достигнали тези внушителни размери. Представяш ли си какво щеше да бъде ако поне малко имаше контрол.

Относно фотото, мисля че си избързал с включването. Дано нещата не са станали необратими. Направи процедурата, която ти е описал Драгомир и пробвай пак. Бъди сигурен че батерията (или батериите) са заредени напълно, а ако има възможност най-добре пробвай с нови (не си спомням дали апарата ти е с литиева батерия или с обикновени АА алкални). После, даже и да не светне дисплея, пробвай дали все пак апарата работи. Ако само е изгорял дисплея, мисля че нещата са поправими. Ако не - лошо, даже и да може да се ремонтира, сигурно ще излезе много скъпо, може би колкото или дори повече от нов.

Поздрави и ако се налага да търся по-дебели типети - казвай :wink:

Последна промяна Angel на Сря Юли 02, 2008 1:19 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 9:27 am 
Аватар

Жестока риба, леле как ми се иска и около софето да имаше такива реки.....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 11:44 am 
Аватар

Здрасти колега и евала за страхотният излет,улов и т.н. за да нямаш проблеми със късането си купи 0.18 повод и ако трябва смени възела.Бат Райко не съм сигорен че,с тройката ще извадиш такъв рибок.Иначе миналото лято на Сейджа дойде нещо което не можах да го видя,нито да го извадя,според мен беше около 2.700-2.900к.г откъсна 0.16 и си замина.Умрях на мъка но,такъв е живота.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 5:49 pm 

Колеги,наистина като удари такъв звяр емоцията е в пъти!А факта,че почти на всеки излет закачам риби с подобни размери е добър за нас,риболовците на муха!Щото на дъно с 0.40 и жабка или пиявица не ни влече!
А фотото трябва да го оправя,ако не ще трябва да взема ново,но такива слуки си заслужава да се запаметяват!
Ачо,по въпроса с типетите ще се разберем след като направя по-подробно пручване на местата,щото за сега се спрях само на едно и работата е сериозна 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа