Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Сря Юли 29, 2026 3:14 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 10:04 am 
Аватар

Изображение

Наградите "Iantra Fly Fishing" са за принос в развитието на мухарския риболов в България.
Наградите са учредени тази година - малко преди събора.
Наградите са ежегодни и ще имат и материален елемент (от догодина).
Наградите се дават не на "по-по-най мухарите" в България, а на хората, които са споделили най-много знания през съответната година, защото лично аз си мисля, че точно споделянето на знания води до развитие на каквото и да било.

Тази година носители на тази "Iantra Fly Fishing Awards" са:

Стоян Филипов

Изображение

Д-р Мишо

Изображение

Д-р Косьо

Изображение

и Бате Райко Загоров, който няма снимка, надявам се да добави :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 11:42 am 
Аватар

Ае стига бе.......вчера мислех, че си правите някакъв майтап...ма то няма майтап....Вече съм се чул с Док и скоро и аз ще се изтипосам :lol: :lol:!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 11:53 am 
Аватар

Всичките награди са заслужени, но мисля, че липсва една награда и това е на Росен! :wink:

Поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 1:35 pm 
Аватар

peshinka написа:
Всичките награди са заслужени, но мисля, че липсва една награда и това е на Росен! :wink:

Поздрави :)

Ми той обущарят се бос ходи ....... :)

Но ние Роската си го знаем.
Мисля си, че на него "но стига ми тази награда да каже нявга народа ....." му е повече от достатъчно.

От мен едно голямо "Евалла Роска, машалла"

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 03, 2008 11:04 am 
Аватар

Поздрави на наградените ! ! ! Наистина имат принос за развитието на мухарския риболов в България.....

Мисля си,обаче,че има един човек,който не е сред четиримата наградени и който има огромен принос за популяризирането на любимото ни хоби.За мен този човек е Радо Акулата....
Не ми са ясни критериите за определяне на "наградените" и не мога да си обясня защо се пропуска името му.....Но аз няма как да не го спомена...

Това си лично мое мнение и не ангажирам никой с него....

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 03, 2008 11:26 am 
Аватар

Въобще не знам за критериите на Роската, но мисля че и Станислав Мънков също е дал не малко на каузата състезавайки се без никаква подкрепа (от иначе така "прочувствено" пишещата мухарска гилдия ) и развял гордо родния трибагреник на световното първенство чак в Нова Зеландия . На миналото европейско също.
--------------------
Практически единствено Росен има реализирани обединителни идеи!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 03, 2008 12:37 pm 
Аватар

Пачо, Док, здравейте!

Роската ясно е дефинирал критерия си за въпросната награда - за хората споделили най-много знания през годината.

Друг е въпросът дали Роската възнамерява да разшири критериите си за наградата или да разшири и дефинира различни награди.
Защото едни дават по един начин, други - по друг, трети - по трети.

Последна промяна Angel на Чет Юли 03, 2008 12:44 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юли 03, 2008 12:39 pm 
Аватар

Росен написа:
на хората, които са споделили най-много знания през съответната година

Ето го моя критерий - аз не съм Българската Федерация по Риболовни Спортове, това не е награда за постигнати спортни успехи и прослава на България, не е за "по-по-най" мухар в БГ, това е малко по-различна награда, нека има и такива - за тези, които полагат огромен труд да научат останалите като мен ... за тези, които снимат, разказват, пишат, превеждат, отново и отново без да се дразнят от едни и същи елементарни въпроси на поредния новобранец, който първо пита и после чете. Та ... такъв ми е критерия - дали крив или прав - ще видим нататък ... Ужасно много хора ме попитаха защо не и Мънков - Мънков е пич и ме е разбрал правилно - той ще си получи наградата "Iantra Fly Fishing" и мога да ви кажа и точния момент ... ма няма да ви го кажа ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 03, 2008 3:15 pm 
Аватар

pacho написа:
....За мен този човек е Радо Акулата...

Съгласен съм! Ако не беше той, още щях да си ловя с червейче! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 03, 2008 4:39 pm 
Аватар

Абе мислех си дали да взема отношение по тоя щекотлив въпрос / особено като един от наградените 8) 8) / ама шило в торба не стои :wink: :wink: !!
Мамка му и прасище - знаете / таман да обявя и за тези, които не знаят /, че съм бивш о.з. капитан от полицията, все още най-младия началник на столичен сектор на Икономическа полиция, назначаван в последните 20-тина години, завършил т.нар. Магнаурска школа в Симеоново в най-бурните следвоенни години :wink: - 87 - 92, имал удоволствието да му преподават светилата на гражданското и наказателно право в страната / както и някои отявлени "хамстери" като Стоян Ганев, Снежана Ботушарова, Георги Петканов и т.н. /. Освен тях имаше и невероятни преподаватели по т.нар. специални дисциплини - докато съм жив с дълбоко преклонение ще си спомням за другарката Иванова, която ходеше със зареден награден пистолет в чантата и бе един от последните живи членове на групата, създадена за залавянето на Никола Гешев. Това женище беше 50 кг. с мокри дрехи, но вЕрвайте ми имаше такъв огън в очите и, че би вкарала в сериозен размисъл и 150 килограмова мутра, преди последната да се осмели да и каже нещо....Разказваше невероятни неща за "лова" на Гешев и бе твърдо убедена, че същият е приключил спокойно нейде по света житейския си път...Колкото и парадоксално да звучи, говореше за Гешев с респект и уважение, независимо, че е била измъчвана зверски лично от него, в резултат на което ръцете и приличаха на прекършени клони....
Имах и още един прекрасен преподавател по психология - професор Стоян Горчев, може би най-добрия познавач на престъпната психика в страната ни / многократно практически внедряван като камерен агент при убийци......но това е тема за друг разговор :wink:..... и чийто асистент Бойко Ганчевски наскоро се "изплющя" по случая със сестрите Белнейски...ама и това е тема за друг разговор :wink: /.
Ще си кажете - абе какво му стана на тоя пенЦионер бат,Райко , та ни хвана за канарчета да ни разказва неща от зората на демокрацията......
Фатката, момчета, е следната - Горчев ни обясняваше колко е важно да запомниш дребните детайли от житието-битието на сътрудника си и да му покажеш, че го уважаваш преди всичко като личност.....Даваше ни пример с негова агентка през фашистко....Човекът намерил отнякъде пари в оная немотия, купил най-обикновена кърпа за глава и и я дал на рождения ден....Жената се просълзила....в последствие преминала през страшни мъчения при залавянето си, но не споменала името на Горчев......След девети септември живота завъртял всеки от героите ни във вихрите си и дълги години не се срещали. След около десетина години Горчев намерил жената и я попитал - абе все тая мисъл не ми дава мира - как намери сили и кураж да издържиш и да не ме предадеш...... А жената му отвърнала - Стояне, когато ми беше най-тежко, се сещах за кърпата, която ми подари за рождения ден.........
Колкото и невероятно да ви прозвучи, като видях снимките на грамотата / за сефте в Манията / аха, аха......и да взема и аз да се просълзя :lol: :lol: :lol: . Дори и да съм имал някакви съмнения за ползата от десетките часове, прекарани в опити за превод на статии и публикации, то те мигом се изпариха!!! Почувствах се много горд и ви обещавам, че грамотата ще стои редом с писмените поздрави към бат,ви Райко от "икони" като Майк МакФарланд и Дан Крафт!!!! Ето какви "чудеса" може да направи един лист формат А4, надпис на ингилизки, рамка, стъкло и твърда подложка........
Нямам право и не е редно да коментирам мотивите на Роската при вземането на решение кои да бъдат отличените колеги.......но не мога да не взема отношение спрямо Радо и сайта му.
Не съм от най-старите членове, но съм един от най-активно списващите. Без капка съмнение или колебание заявявам - това е сайта, който ме разтоварва психически по време и след поредния ми шибан трудов ден, който ми допада....и който ще подкрепям винаги - и в добри, но и в трудни моменти!!!! Както и неговия собственик - с всичките му правици и кривици :D :D !
Толкова за сайта и за бат,ви Радо......
Ама като съм почнал, да взема и да продължа....моля ви момчета, не приемайте като лично отношение отсъствието ми от другите форуми. Тая работа е малко като голямата любов, или поне аз така възприемам нещата - а тя е една и не търпи отклонения....Свикнал съм да "бъда на ниво" и в този смисъл нямам обективната възможност да пиша смислено и интересно на много места!!

Поздрави на всички!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 03, 2008 5:06 pm 
Аватар

Бате, като ви преподаваха психология в Симеоново имахте ли часове по "внушение и манипулации във формалните групи" ... :D :D

А за дребните детайли и реципрочното уважение си много прав. Наистина се помни!

Поздрави!

П.С. Във връзка с извъредното положение в североизточната част на града утре служебно ще съм доста ангажиран и остава " грамотата" да я вземеш в понеделник или когато кажеш. Ще ти звънна да се уточним при промяна на ситуацията.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 03, 2008 5:17 pm 
Аватар

Док каза:

"....в Симеоново имахте ли часове по "внушение и манипулации във формалните групи" ... :D :D

Тъй вярно....даже колеги проиграваха ситуации в градския транспорт....реакциите бяха много интересни и показваха още тогава какви тулупи безподобни сме :? :? :( .

Док.....пак Господ е с нас...ама до кога ли....Ще взема и аз като Муня да си сложа под подписа сентенцията на Пигенсон за абсурда......имам чувството, че умишлено да се стремят да направят такъв Абсурдистан, няма да имат такъв безспорен успех като наш,те управници :? :? :? !!! Ще се чуем - само да е живот и здраве...не знам с коя кунка да се прекръстя.....Поздрави!!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 03, 2008 5:40 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
Док каза:

"....в Симеоново имахте ли часове по "внушение и манипулации във формалните групи" ... :D :D

Тъй вярно....даже колеги проиграваха ситуации в градския транспорт....реакциите бяха много интересни и показваха още тогава какви тулупи безподобни сме :? :? :( .

Док.....пак Господ е с нас...ама до кога ли....Ще взема и аз като Муня да си сложа под подписа сентенцията на Пигенсон за абсурда......имам чувството, че умишлено да се стремят да направят такъв Абсурдистан, няма да имат такъв безспорен успех като наш,те управници :? :? :? !!! Ще се чуем - само да е живот и здраве...не знам с коя кунка да се прекръстя.....Поздрави!!!!!

И аз не знам как да се прекръстя, че моите домашни вече пет часа са във въздуха заради шибаната ситуация ... Тръгни за Софето, там се гърми като на война, хайде на Отопени при мамалигите, ха засилка пак за Софето и предпоследно хайде пак за Париж... и никак не ми е розово щото всички мълчат като п...и.

П.С. Върху този лаф на Пигов много хоря трябва да се замислят, защо и докога ще е така. Не им ли писна.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 03, 2008 6:37 pm 
Аватар

Док, стискам палци всички да се приберат живи и здрави, а довечера ти с кеф да раздрънкаш неколцина ледчета в кафевия еликсир!! Поздрави!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 03, 2008 10:26 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
Док, стискам палци всички да се приберат живи и здрави, а довечера ти с кеф да раздрънкаш неколцина ледчета в кафевия еликсир!! Поздрави!!!!

Артисаха в Букурещ, нищо и утре е ден. Дай боже всичко да е ОК, а лед и елексир имам винаги и по много за приятели :D
-----------
Сори за спама.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа