Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:29 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Юли 13, 2008 11:50 pm 
Аватар

Здравейте,
с голям кеф ще разкажа за този излет, защото това бяха първите ми уловени с мухарката пъстърви \:D/ Та значи събрахме се с моя човек още в Петък вечерта, той ме чакаше в с.Искрец, но уви пристигнах късно и нямаше за кога да начешваме крастата, макар, че и двамата не ни сдържаше на едно място.Както и да е, поне се нагледахме на красиви момичета(в с.Искрец ги има) преди да си легнеме :lol: Сутринта станахме рано, той имаше работа на един строителен обект и се разделихме.Аз тръгнах естествено по познатите ми участъци на реката да меткам.Нищо не хванах, но имах един удар все пак.Към обяд вече стана адската жега и поспрях с риболова.Марто беше свършил работата си и естествено отидохме да разпуснеме на реката :arrow:
Изображение
Изображение
Този със синкавите къси панталонки съм аз, а тоя с червената шапка и биричката(много я обича) е Мартин. :D Пошляпахме се доволно, разхладихме се и после пак по реката с мухарките.Риба не излизаше с изключение на лакомите пръскачи и от време на време по някое маломерно кленче.Като цяло си правехме кастинг-тренировка :D
Слънцето обаче почваше да залязва - знак, че беше време да тръгваме към по-горните участъци на реката.
Изображение
Стигнахме на желаното от нас място съвсем когато трябваше.Оправихме набързо такъмите и газ по реката да пробваме новите мушици, които си взех преди няколко дена от Акулатааа \:D/
Знаех, че пъстървата в този участък дава на парашути, но в началото не вързах парашут.Вързах еднодневка с крила от CDC и започнах да облавям потенциалните места.Рибата в реката започваше да играе се повече и повече.Забелязах до едно дръвче как се изхвърля пъстървичка и започнах да и подавам.Работех с не повече от два метра шнур.Подавах перфектно според мен, но не взимаше.Хранеше се с друг тип насекоми.Успях да видя какво лапкаше(не ме питайте, не знам как се казва насекомото).Отворих кутийката с мухите и грабнах един от парашутите на Акулата.Вързах го и на третото подаване взе - пъстърва около педя.Откачих от щастие, целунах рибката и обратно във водата.Докато я пусна, Марто вече беше вързал парашутчето и той :lol: Качихме се малко по-нагоре, хареса ни местото и там останахме.Пъстървата се хранеше - нямахме време за губене.Започнахме да подаваме и двамата и успехите не закъсняха :arrow:
Изображение
А това беше на Марто първата петниста :arrow:
Изображение
Не знаеше къде се намира от кеф \:D/ Хванахме общо 7 риби като всичките бяха горе-долу като тази на първата снимка, но не по-големи.Всички бяха пуснати, но не преди да бъдат целунати :lol: Когато вече замръкна седнахме и запалихме по цигарка и двамата треперещи от адреналин и невярващи на това, което се бе случило преди минути.Допушихме цигарите и тръгнахме към Голф-а с настроение на победители ! \:D/ Не ни се тръгваше към София, но нямаше как - бяхме поканени на рожден ден и трябваше да уважиме.
Това е от мен ..... за сега ! :D
Поздрави !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 14, 2008 12:15 am 
Аватар

Браво, хубав излет сте направили. Днеска бях по реката обаче резултата е Х:0 в полза на рибата. Не видях вдигания на риби освен пръскачите, но на Алекс му скочи една на парашут с бял антрон и зелено телце. След като установих, че риба не мога да хвана почистих бая боклуци от реката. Хвърлих ги от там от където евентуално бяха дошли и дано не се върнат отново във водите. Рибите се хранеха с комари и дребни насекоми (говоря за над вечер) макар че атакуваха и по едри мухи като тези които си взел от Радо. Алекс се отчете с 2 кефалчета-маломерки ама аз до последно не исках да връзвам мухи на малки куки. Като за първи път по тези места мога да спомена - хубава и богата на живот река, но доста изтормозена. Не липсваха и въпроси от местните мрежари "Има ли риба". Еми няма :) много ясно.

П.П. Митичната там е 30 санта - обрисува ни я местен градинар. Някой я е мъчил под едно дърво паднало над водтата. Вие ли бяхте :).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: Пон Юли 14, 2008 12:23 am 
Аватар

Здрасти Драго :)
може ние да сме били ма сме мъчели нещо друго.За тая митичната за пръв път чувам :)
Поздрави !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 14, 2008 12:34 am 
Аватар

Балканка. Вървейки срещу течението в ляво ръчна помпа за вода. Срещу нея паднало дърво. В дясно кокошки и сгоден петел за скалп. Малко след това много пръскачи :). Ако е станала някоя снимка с телефона ще кача утре.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: Пон Юли 14, 2008 12:40 am 
Аватар

Цитат:
В дясно кокошки и сгоден петел за скалп.

Спри до тук, че от смях ще почнат да ми чукат по парното комшиите :D Относно мястото - не го знам къде е да ти кажа ... поне не помна кокошки от дясно :smt117 <golem-smeh

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 14, 2008 7:25 am 
Аватар

Браво за хубавия излет, колеги! Само така да ви върви и занапред!

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа