Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:32 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Авг 05, 2008 11:14 pm 

Здравейте колеги :) Айде едно репортажче и от мен. Нямам снимки за съжаление, но ще се постарая за следващите репортажи да осигуря. И така, беше хубав съботен, късен следобед към 17 и 30 някъде, леко притъмняло, всъщност си беше бая облачно.. Малко бях ядосан, че не успях да отида в Родопите-(една командировка развали плановете ми), но кво пък следобяд, събота, Струма, тихо време и много, ама много лястовици хвърчащи ниско над водата. А забравих да спомена, че района беше река Струма около с. Нов чифлик. Там течението е сравнително бавно, реката широа, а водата не повече от метър. Та значи мятам си аз, мятам си и нещо неще, абе не се вдига риба "грам". Лястовици хвърчът на поразия, ама като комари ей, даже преди да ги видя и разбера че са лястовици си помислих, че е трябвало да се напръскам с "Аутан" Та шляпам си аз из водата, а тук, а там и няма бе, по едно време при движението с което връщам мухата напред, усетих леко потрепване на пръчката и движение, като от борба на риба... :) Викам си "Брех! -да му се не види имам нямам 10-ина излета па взех и назад да ги хващам вече!" Обърнах се и почнах да си изтеглям шнура и по едно време ... УЖАС ! Да ви кажа честно и сърце и душа ми се свиха при вида на борещата се да се освободи и да не се удави лястовичка :(....
Пищисах се нещо, суматоха настана. Взех решение бързо и извадих птичето възможно най бързо, като се движех към него и обирах шнур за да не го боли. Тамън го наближи и бя станал хладнокръвен, когато писъците му за втори път ми свиха душицата.. Хванх лястовичката в ръце и тя, като че ли се по-успокои малко. Разгледах животинката и с облекчение видях че куката не е някъде в гърлото и. Беше се забила под крилцето на птичето за щастие не дълбоко, а то се беше поуплело в типета. Бързо го разплетох и откачих куката. Пуснах го и то полетя, колкото му крилца държат.. Въздъхнах и се усмихнах, че всичко бе наред. Заоглеждах се да потърся място с по малко лястовици, а те ама наистина, като пчели или комари над водата бяха -страшна работа :o Видях едно местенце по нагоре от мен, където май беше по чисто въздушното пространство или пък насекомоядните изтребители се бяха по нахранили там или незнам какво, но ги нямаше. Лицето ми се опъна в широка усмивка и при вида на разцепващата се от няколко по едри камъка или коренища вода. :) Заметнах, мухата цопна леко в страни от подводното препядствие, атака, засечка и един чудесен клен скочи право нагоре над водата, като "Сергей Бубка" .. :) Последва малко борба и "овчарския скачач" около 30 и няколко може би см. беше в ръцете ми. Порадвах му се и айде да си ходи, че се стъмваше вече.. То и аз викам да си бягам, че се се постъмни нещо и тъй приключи моето приключение около с. Нов чифлик. В неделя отново бях там за кратко. Небето бе чисто, а от лястовици над водата и помен нямаше. :) Рибата взимаше доста активно и наред с малчуганите излязоха и доста "тежкоатлети", които в момента си почиват нейде из реката след обилно похапване най- вероятно...:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 06, 2008 6:19 am 
Аватар

Фильо, здрасти!! Чудесен излет си направил, а щом и рибка си закачил....това е мухарското щастие в пълното му измерение!!!
И на мене ми се сви сърцето като четях епизода с птичето....добре, че всичко е приключило благополучно :D :D !! Радвам се, че във форума пишат все повече колеги, които имат подобаващото отношение към заобикалящите ни живинки!!!!!! Поздрави и ........другия път очакваме снимки :wink: :wink: !!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 06, 2008 9:24 am 

Здравей, колега! Лястовичките и КЪЛВАТ освен всичко друго на мухите-един приятел,докато си оправяше булдото на яз.Искър,мухите му се развяваха по вятъра,и една птичка направо си увисна..за щастие, всичко приключи успешно тогава..
Много добър риболов си направил...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 06, 2008 7:11 pm 
Аватар

Еее Филипе стахотно преживяване, пък и хубав разказвач си.
И аз имах някога такова подобно, но като четох твоя разказ направо,
съпреживях всичко.Браво Филипе.
Поздрави.

П.П. Че и риба си хванал.

http://flyfishing-bg.blogspot.com/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа