Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 3:56 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 04, 2008 8:53 am 
Аватар

С малко закъснение искам да постна последният си излет.
Във вторник се бях настроил след работа да направя едно риболовче по Марица. Позаредих малко мухички(купени) в кутията, шнура беше почистен и смазан..Такъмите в колата..и след 17.00 газ към рЯката:)
Паркирах се на аза на "мръсния канал" и се заоглеждах..личеше някакъв живец и се размахах. Първоначално на джапанка на No.12 със резидаво коремче. Само некви дребосъци. Облових местата над канала без никакъв резултат. Реших да нагазя в неговия край където се влива и да пробвам там..Смених няколко мухи, но само дребни риби поопитваха. И в този момент реших да пробвам имитациите на ручейник мейд бай k_bor. В следващите няколко замятания, които бяха на къса дистанция се насладих на това да гледам как след приводняване на мухата по две-три риби тръгваха след нея и я следваха няколко метра, след което се отказваха. Но поне видях, че има и по-мерни рибки. Реших да върна веднага джапанезе и опааааа, три броя гол след гол- 25-ци. Пак по същият начин..следваха мухата метър и половина-два, но този път имаше "засмук" от тяхна страна;)
На това место толкова. След тези рибки настана скука отново. Слънцето падаше и като се обърна и загледах в Марица видях на няколко места добри кръгове от гладни кефлета. Пуснах се надолу..извадих още няколко риби набързо и пак супер затишие. Спред мен това се дължеше на това, че там реката е плитка и след засечка другите фишчета отплуваха на трета с мръсна газ:)
Тръгнах да се връщам нагоре към колата като методично си облавях всичко около мен. Извадих още две риби, но маломерни. Слънцето се беше почти скрило вече и аз събрах.
Спред мен в тази зона, който желае може да си поспортува много добре, но да не очаква литрови изненади. Просто големите батьовци ги няма там заради маловодието.
Аз обаче съм си доволен и на каквито и да е риби. Важното е, че разпускам супер покрай риболова.

Ще се радвам скоро на съвместен излет със съфорумец!

Успех на всички колеги през предстоящият уийкенд!

п.п. Тъй като съм нов само да спомена, за да няма съмнения нататък по въпроса - ВСИЧКИ РИБИ, КОИТО ХВАЩАМ БИВАТ ПУСКАНИ ОБРАТНО!

Последна промяна КрасиПловдив на Чет Сеп 04, 2008 9:14 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 04, 2008 9:01 am 
Аватар

Краси,поздрави за приятно изкарания излет....

Ние тука също чакаме да влезе свежа водица по нашите реки,че иначе е доста тегава работата.А и от Марица да влезе някой и друг хубав кефал...

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 04, 2008 10:23 am 

Дъжд трябва Пачо дъжд, та да се поразмърдат тупалките \:D/
Поздрави :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 05, 2008 2:24 pm 

Снощи към 19часа отскочих на Марица, времето и водата бяха 100% мухарски, резултата беше, като във филма "Язовеца" с Луи Дьофинес, ваденето и откаченето на рибата отнемаше повече време от улавянето и!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 05, 2008 5:48 pm 
Аватар

Еее...Делчо ! Ще дойдем някой път с Йори да ни я покажеш тази Марица, че при нас към Скобелево нещо не можем да ги намерим тия риби.
Поздрави !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 05, 2008 9:27 pm 

А пък аз още се чудя, що не сте ми дошли на гости или Скобелево е много далече от Първомай Иванчо :D :D ?
Тази вечер пак бях на Марица, вземанията не бяха, като вчера гол, след гол, но риболова беше доволен!! По-слабото вземане днес го отчитам от повишената облачност, щото отидох пак, към 19 часа, но беше някак сумрачно, даже си свалих очилата, трябваше да съм към 17 часа на реката, ама пустата работа не дава :D !
Сега сериозно Иване, нищо не ви пречи да отскочите с Данчо до Първомай, за мен ще е удоволствие да отидем заедно на риба, а че я има, има я рибата :D :D :D !!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа