Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 3:56 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 09, 2008 2:13 pm 
Forum Admin
Аватар

Здравейте,

http://www.akulata.com/izlet51.html

Поздрави,

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 09, 2008 3:33 pm 
Аватар

Прав си Радо,само от нас зависи колко от тях ще оцелеят.Иначе както винаги супер снимки,поздрави са излета!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 09, 2008 4:52 pm 
Аватар

Охоооо......таман се бях зачудил що става със санданскиот змей, да не би да е зарязал мухарлъка :wink: :wink: :lol: :lol: !! Радо, поздрави за страхотния излет, както винаги фотосите са на световно равнище!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 09, 2008 9:10 pm 

Колко от тях ще оцелеят,зависи и колко бракониери четат форума в момента,момчета....За съжаление!!!
Също така ,какъв "риболовен пресинг" ще им се наложи-па макар и "кеч енд релийз"..
Поздрави!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 09, 2008 10:46 pm 

Здравей Дане.Първо: искам да подчертая,че излета е пуснат в мухарски форум.Второ: тази дестинация се знае от 2 -3 години,не е нищо ново под слънцето.Трето: река Струма е открита като мухароблеснарски обект още началото на 1800та
година от известни риболовци -Розовата долина.
Не виждам нищо притеснително в разказа,не сме хванали по 30 40ски.
Видяхме няколко риболовци на стръв от Перник които не прощават на тези риби,и ходят всеки ден.
Какво трябва да крием,реката ,стърварите,или блеснарите които ходят там?
В личен план не одобрявам пускането на репортажи започващи с
"бях на една река" и съм много доволен - ще отида пак.
Колкото повече мухари има на една река, толкова по добре.
Другото е да цъкаме на ЛС,или да помълчим с приятели.
Ае със здраве :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 09, 2008 11:01 pm 

Eex ,Лъчо..Дай Боже, даставаме все по-бели хора..Споделям твоето мнение напълно,но все още нещо ме гложди!!?? Иначе да се крием като малките деца е също тъпо..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 09, 2008 11:07 pm 
Аватар

Арно дума Лъчо макар, че ме бе боли като чета за 50 кг с мрежа от река със силно мухарско и спининг присъствие, на която знаех около 20 риби и вече ги няма защото са изядени. Мъчно ми е за малките 18-20 сантиметрови от друга река които на послния ми излет липсваха. Само една оцеляла е коренищата. Но как да премълча пред приятели и сродни души къде хубаво и приятно да се отиде? Ще пишем докато един ден имената на реките пак станат с позивни, кодове и нарицателни като "Моста на големите = керемидите".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 10, 2008 7:45 am 
Аватар

Мдаааа.....преди време във форума имаше даже специална тема за имената на реките. Какво да ви кажа, и двете възможности си имат привърженици, ама май-май в крайна сметка повече се крием един от друг, "обличайки" това си поведение в благородната обвивка да не научават бракониерите :wink: :wink: ....А те, "милите", знаят за реките и водоемите повече от всички риболовци, взети накуп :? :? :? . Поздрави!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 10, 2008 1:15 pm 
Аватар

Лъчо, благодаря че споделихте хубавия излет.

--------

Аз от няколко месеца се измъчвам като гледам какво се случва с любимата ми река до известното Софийско село. В началото на сезона там вреше от стари и новозарибени балканки и американки с най- различни размери. В момента са останали само тези от девета тиня в десета.

Веднъж един чичка ме качи на москвича защото валеше и ми се похвали с една напълнена кофа от 5 литра с пъстърви по 15- 20 см.

Тая седмица бях на Доспат. Там ходят много софиянци. И познайте какъв разговор дочух?! "
-Брато на Река "Патагонска"(Същата софийска) хванах три кила и половина само пъстърва- (следва заканително-победоносно клатене на главата).
-На реката ли бе, Евала!(респективно: телешки възторг, сякаш тези пъстърви са се взели незнайно откъде в космоса и са паднали в реката).
Това ми заприлича на банковата реклама "Дават ли ти взимай" със добавка: ", мама му стара!'

И си мисля, че СТРАХ ЛОЗЕТО НЕ ПАЗИ, ако нас ни е страх да говорим, вместо бракониерите да ги е страх, че ще ги хванат. Нашето присъствие е бъдещето на добрите ни за пъстърва реки, другото е байганьовщина и бошлаф. Културата се гради бавно и мъчително, но все от някъде трябва да започнем.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 10, 2008 2:12 pm 

Владо, по тия земи култура е нямало и няма да има, тя идва и вървят заедно с тоягата, та където играе тоягата там е и културата по света!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 10, 2008 3:23 pm 
Аватар

Делчо каза:

"...по тия земи култура е нямало и няма да има, тя идва и вървят заедно с тоягата...."

Веднага улезе у златнио фонд с лафове от форумът :lol: :lol: :lol: ...За глибоко мое съжаление обаче набора е много прав :? :? :? ......

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 10, 2008 3:30 pm 
Аватар

Владо, и "патагонската" река я приключват изродите. Както и на всякъде другаде местните тъпчат пликчета с маломерки. Голем чеп , че се пишело във форумите - бракотата по села и паланки едва ли чакат от интернет да научат нещо за еди коя си река защото те непрекъснато са там ...
Ей, какво са виновни тия риби че се подлагат на нонстоп геноцид.

Не ми се пише вече.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 10, 2008 5:29 pm 

Добър излет,на добро място!
Вече втора седмица не съм ходил и ми е нервно!Ходи ми се на някой вир,където все още има добри диви риби и да забравя за миг,какво правят боклуците с мрежите и тока,ама..!Тъкмо си мислех следващия път да сляза надолу по Тунджа,но хора които се върнаха от там и са наясно с някой неща ми обясниха,че е безсмислено в момента!Реката голяма,даваме вода на Турция!Може би единственото логично обяснение,що се изпуска Жребчево в тази суша!Но нищо не ме изненадва,нали наскоро щяхме да отклоняваме Резовска!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 10, 2008 5:52 pm 
Forum Admin
Аватар

Привет, пичове,

Благодаря ви за поздравите! Радвам се, че ви е харесало моабетчето!

Bate Raiko написа:
Охоооо......таман се бях зачудил що става със санданскиот змей, да не би да е зарязал мухарлъка :wink: :wink: :lol: :lol: !! Радо, поздрави за страхотния излет, както винаги фотосите са на световно равнище!!!!

Тука съм бат Райко. Ма и Лъчо какви снимки е избацал, бара го, бара го фотоапарата. Абеее, ки го прайм пейзажист, ехехееее, нема това онова.
Нещо времето не стига много напоследък. Ръцете ми като совалки са станали, пера и конци фърчат ти казвам, пушек се вдига, напрао съм се омотал отсекъде. От обед до сега съм вързал седемосемдесе мухи, а треа двеста да ги направа до утре, напраоооо.
От време на време поглеждам така, кой какво е написал, да не изпусна некое героично насиране, ма добре е за сега.
Ей, не мога да ви насмогна бре мискини, нови теми, нови мнения, а това, а онова, добре е, добре е, важното е да има диалог и разбирателство.

Ае, че иска да седнувам наново.
Скоро ще се поява пак, покрай некой нов репортаж от мястото на събитието, ма време да има само.

Останете със здраве!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 10, 2008 6:05 pm 
Аватар

Радо каза:

"..От време на време поглеждам така, кой какво е написал, да не изпусна некое героично насиране, ма добре е за сега..."

Пу, пу, да не чуе гявола бре....силно се надявам лабавия стомах да сме го оставили при "детските болести" на социализЪма../ еййй.....пропущих да ви честитя девети септември бре....да се таковам у дневалния, айде честит ви празДник на патерица :lol: :lol: :lol: /. Поздрави бат Радо!!!!!
Ваньо, и аз съм го чувал тоя моабет за Тунджата и съм сигурен, че не е само моабет....ако ще Сахара да станем надолу ще тече вода със страшна сила...туй е коалиционна политика, баце, не е за проЗти тикви кат наш,те........

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа